SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGJuriul de elita la ASTRA Film Fest 2007

Stiri din Sibiu: Evenimente Adauga un comentariu »

Cristi Puiu, Pawel Pawlikovski, Kaori Sakagami si Michael Stewart in juriul AFF

Odata cu cresterea importantei Festivalului ASTRA Film Fest, numele invitate pentru a juriza filmele intrate in competitie asigura succesul real al filmelor castigatoare. La fel ca la editiile trecute, si ASTRA Film Fest 2007 aduce 10 personalitati ale lumii internatioanle a filmului –Pawel Pawlikovski, Kaori Sakagami, Michael Sinclair Stewart, Michael Yorke, Colette Piault, Renate Roginas, Rada Šešić, Cristi Puiu, Horea Murgu si Cornel Mihalache.

„De fiecare data am incercat sa aducem in juriul Festivalului de Film Documentar astfel de somitati. Nu numai pentru ca decizia lor este dincolo de orice banuiala, ci si pentru ca prezenta lor, alaturi de cea a producatorilor si realizatorilor de film documentar, transforma Sibiul intr-o adevarata sarbatoare a filmului documentar. Iar din acest fapt au de castigat mai ales cei care vin sa vada filme la ASTRA Film Fest. in toti acesti ani nu a existat nici macar un moment in care astfel de somitati sa refuze sa stea de vorba, sa discute cu oamenii simpli veniti la Festivalul nostru.
Iar dincolo de acesta, in acest an am aflat, ca premiul Astra este cotat foarte bine la punctajul, care se poate obtine la concursul de proiecte in tarile din Europa. Acest fapt in sine vorbeste despre calitatea selectiei pentru competitie, si profesionalismul juriilor, care au lucrat de-a lungul anilor la festival. ", declara Dumitru Budrala, directorul Festivalului.

Cristi Puiu este prezent pentru a doua oara, consecutiv, in cadrul juriului ASTRA Film Fest. „Cred ca lucrurile o sa se schimbe in bine in documentarul romanesc si, cu siguranta, la acest lucru contribuie si ASTRA Film Fest", declara, anul trecut, Cristi Puiu.

Membrii juriului ASTRA Film Fest 2007

Pawel Pawlikovski

Nascut la Varsovia. A emigrat la 14 ani, a trait in Germania si Italia, apoi in Marea Britanie, unde a facut studii de literatura si filosofie la Universitatea din Londra si la Oxford. Face film de la mijlocul anilor ’80. A castigat numeroase premii, dintre care amintim BAFTA, EMMY International, Marele Premiu al Festivalului de la Marsilia, of the Documentary Film Festival Marseille, Marele Premiu al Festivalului dei Popoli de la Florenta, Royal Television Society Award, Premiul UN Media Peace Prize, Premiul Grierson, Premiul Golden Gate ale Festivalului de la San Francisco, Premii pentru cel mai bun film la festivalurile internationale de la Edinburgh, Thessaloniki, Gijon. Retrospective ale filmelor sale au fost prezentate la San Francisco (1995), La Rochelle si Bradford (2005), Buenos Aires si Gijon (2007).

Michael Yorke

Documentarist si profesor de antropologie vizuala. Preda cursuri de Antopologie Vizuala la institute precum LSE, SOAS, Oxford University si Manchester University Granada Centre. Este membru activ al comitetului Royal Anthropological Institute Film and Festival si conduce The Oxford Academy of Documentary Film pentru formare academica. Castigator al mai multor premii pentru documentarele sale de televiziune, printre care The San Francisco Golden Gate Award, doua premii Royal Television Society, o nominalizare la BAFTA, premiul UN Environmental, premiul The National Geographic Earthwatch, premiul BBC Asia si multe altele.Kaori Sakagami
Regizor independent si professor asociat de studii media in cadrul departamentului de engleza al Facultatii Tsuda, Tokio. A regizat, produs si editat peste 30 de filme documentare pentru televiziune, multe dintre ele premiate la festivaluri internationale. Cercetarile sale se indreapta catre studiul infractionalitatii, pedeapsa capitala, prevenirea delicventei juvenile. Acestea sunt si temele predilecte ale documentarelor pe care le semneaza.

Colette Piault

Doctor in sociologie al Universitatii Sorbonna, antropolog si cineast, fost director al CNRS (Centrul national de cercetare stiintifica) din Paris. A facut cercetare de teren si filme in Africa de Vest, Franta si Grecia. A coordonat lucrari colective si a publicat articole de cercetae de teren si antropologie vizuala. A fondat si condus SFAV (Asociatia franceza de antropologie vizuala. intre 1983 si 1992, a initiat si organizat seminariile internationale "Regards sur les Sociétés Européennes" (Privire asupra societatilor europene). A regizat noua filme, in special in Grecia si Cipru, prezentate in America de Nord si de Sud, Australia, Africa de Sud si in touazeci de tari europene.


Horea Murgu

EADiM fellow. Credite in 35 de lung metraje si in 250 de scurt metraje. Mai multe premii ACIN pentru sunet. Dupa 1990, consultant media si membru in organisme de reglementare media in Romania si la Strasbourg, CDMM, Consiliul Europei (1996-2000). Fondator al scolii BBC pentru jurnalism radio si de televiziune. Fondator al sectiei de multimedia de la UNATC. Producator de scurtmetraje de fictiune. Premii internationale la Locarno, Sarajevo, Namur. Membru in jurii internationale si nationale de film si televiziune: Dakino, Televest, Salzburg. in prezent, Presedinte Coaching Institute si profesor de Sound Design la Factultatea de Teatru in cadrul UNATC. Autor al unui manual de gramatica a limbajului audiovizual si al mai multor studii de antropologie culturala media.Cristi Puiu

Regizor si scenarist, unul dintre cineastii de mare succes al noii generatii de regizori romani. Autor de scurt metraje si filme de fictiune cistigatoare de premii importante. Preocuparea si interesul declarat al lui Puiu pentru filmul documentar transpare si in peliculele de fictiune pe care le semneaza. A cistigat numeroase premii, printre care Un Certain Regard la Cannes, Silver Hugo Special Jury Prize la Festivalul de Film de la Chicago, ambele pentru filmul artistic Moartea Domnului Lazarescu, si Ursul de Aur la Festivalul International de Film de la Berlin pentru scurt metraj.

Renate Roginas

Membru al Academiei Europene de Film si cadru universitar la Media Business School din Madrid, Institut National Audiovisuel din Paris si Film Academy Baden Wuerttemberg in Ludwigsburg, unde conduce programul de studii " International Producing ". A produs peste patru sute de ore de film de fictiune, film de televiziune si film documentar. Din decembrie 2006 conduce programul Phare " Consolidarea sectorului audiovisual in Romania ".


Rada Šešić

Critic si regizor de film, specialista in cinematografia sud asiatica si in filmul est european. Šešić este lector invitat la Universitatea din Amsterdam si colaboreaza ca si programator consultant cu Festivalul International de Film din Rotterdam si Festivalul International de Film Documentar din Amsterdam. De asemenea, lucreaza pentru Kerala Film Festival (India) si coordoneaza sectiunea competitionala de film documentar a Festivalului din Sarajevo. Este membru in comitetele de selectie Jan Vrijman Fund, Hubert Bals Fund si Dutch Fund STIFO. Recent, a devenit programator principal al Festivalului de Film Bucuresti si al sectiunii de documentar a Festivalului international de Film de la Sofia.

Michael Sinclair Stewart

Unul dintre cei mai de seama antropologi care isi desfasoara activitatea in Europa de Est. Ca producator de film, a lucrat cu case de productie independente si cu BBC. in prezent este coordonator al programului de formare in antropologie culturala Marie Curie Funded International training program. (vezi https://www.ucl.ac.uk/mariecuriesocanth); Doctor in antropologie sociala; Activitate academica la Institutul de Studii Avansate din Budapesta, School of Public Policy, UCL; London School of Economics. Membru al juriului la Astra Film Fest in 2004.

Cornel Mihalache

Studii de teatru si film. Autor de filme documentare, regizor si scenograf, realizator de filme si emisiuni de televiziune, membru in juriile internationale ale festivalurilor de film de la Tampere, Chisinau, Dakino, Simfest, Miercurea Ciuc. Nominalizari (Cinema du reel Paris, Bilbao, Marsilia, Cracovia, Berlin, Namur) si premii nationale si internationale (DaKino, Gfrand Prix Tampere – Finlanda, Nyon, ASTRA FILM SIBIU). Membru UCIN si UNITER.
Sursa: www.sibiul.ro
Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate duminica, 14 octombrie 2007


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 02 august 2021 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter