SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGJustitia sibiana isi cauta sefi noi

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »
Trei candidati s-au inscris la examenul pentru functia de presedinte al Tribunalului Sibiu, unde mandatul actualului presedinte, Marcel Rusu, se va incheia la finele acestui an. Printre pretendenti este si judecatoarea Dana Titian, fosta consiliera a fostului Procuror general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi. Sef nou va avea si Procuratura de pe langa Tribunalul Sibiu, unde s-au inscris doi candidati: Ioan Marius Aron si Adriana Sandru. Institutul national al magistraturii organizeaza, zilele acestea, concurs si pentru conducerea Judecatoriei Medias si cea a Parchetului de pe langa Judecatoria Sibiu. La Agnita, in schimb, nimeni nu vrea sa fie presedinte de Judecatorie.

`Sunt realizari in mandatul meu. Am demarat investitii la toate instantele din judet. La Saliste a fost finalizata lucrarea, celelalte sunt in curs de realizare. Ii doresc viitorului presedinte sa continue investitiile, sa creeze conditii optime. Pe parcursul mandatelor mele nu s-au inregistrat evenimente, nu au fost sanctiuni disciplinare`, rezuma Marcel Rusu, in cateva cuvinte, mesajul pentru cel care il va inlocui in functia de presedinte al Tribunalului Sibiu. Judecatorii Dana Titian, Elena Carmen Georgica si Andrei Vladut Sebesan sunt cei care s-au inscris la examenul pentru presedintia Tribunalului Sibiu.

Cine va fi presedintele Tribunalului?

Unul dintre cele mai mediatizate nume dintre cele ale candidatilor la presedintia Tribunalului este cel al Danei Titian. Ea activeaza, in prezent, ca judecator in cadrul Curtii de Apel Alba Iulia, unde a revenit dupa ce a fost chemata in 2006 de Laura Codruta Kovesi sa ii fie consilier personal pe perioada mandatului de procuror general al Romaniei. Dana Titian are si o experienta de 11 ani ca procuror, activand in perioada 2002 – 2005 ca procuror-sef in cadrul Sectiei judiciar-civila din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

In spatiul jurnalistic, Dana Titian s-a facut remarcata in primavara anului trecut, cand a aratat ca legislatia actuala permite accesul presei la dosarele ajunse in instanta, intr-o perioada in care existau mau multe solicitari de a interzice accesul mass-media la dosarele penale.

Dana Titian detine, impreuna cu sotul fost militar, un teren la Poplaca, si doua apartamente in Sibiu cumparate prin credit ipotecar. Detin trei masini, intre care un BMW X5 si un VW Passat, amebele din 2005, nu au depozite, dar au contractat doua credite in valoare totala de aproximativ 51.000 de euro. Venitul anual al judecatoarei, pe perioada cat a consiliat-o pe Codruta Kovesi a fost de 164.000 de lei.

Andrei Vladut Sebesan este actualul vicepresedinte al Tribunalului Sibiu, venit pe acest post din functia omoloaga a Judecatoriei Medias, unde s-a transferat la 1 ianuarie 2011 de la Tribunalul Hunedoara. La Hunedoara a ajuns in 2010, dupa ce a plecat din fruntea judecatoriei Agnita. Judecatorul detine o casa la Agnita si un apartament in Sibiu. A dat imprumut unei persoane fizice 29.000 de euro, in conditiile in care a contractat doua credite pe 20, respectiv 30 de ani in valoare de 32.400 de franci elvetieni, respectiv de 29.925 de euro. Judecatorul are venituri anuale de aproximativ 100.000 de lei. Sotia lui lucreaza in cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Sibiu.

Sebesan este pasionat si de motociclism: detine doua motociclete, dar si un moped, alaturi de doua masini de oras.

Judecatoarea Elena Carmen Georgica a fost detasata de la Sibiu la Consiliul Superior al Magistraturii, din 15 septembrie 2008, pe o perioada de un an, prelungita ulterior cu alti trei ani. Georgica a lucrat in cadrul Biroului de informare publica si relatii cu mass-media, de unde s-a reintors, la cerere, la Tribunalul Sibiu din ianuarie 2011.

Potrivit declaratiei de avere, judecatoarea are un teren agricol si cota-parte din alte doua terenuri situate in Sibiu, plus un apartament si o parte dintr-o casa mostenita. In conturi are 23.500 de euro, suma egala cu valoarea unui credit accesat pe 30 de ani. Veniturile anuale, in calitate de judecator al CSM, au fost de putin peste 140.000 de lei (salariu plus diurna).

Doi candidati pentru functia de prim-procuror

Adriana Cornelia Sandru este prim procuror adjunct in cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Sibiu. In prezent este si legatura dintre Procuratura sibiana si mass-media. Impreuna cu sotul detine o casa si un apartament in Fagaras si un apartament in Sibiu. Depozitele bancare insumeaza 42.000 de lei si 22.500 de euro, iar venitul anual este de aproximativ 94.000 de lei.

`Este mult de discutat despre proiectele mele depuse in cadrul acestui examen. Parchetul de la Sibiu nu este unul dificil, daca e sa il compar cu cel de pe langa Tribunalul Brasov, unde am lucrat inainte. Problemele sunt aceleasi, difera doar volumul de munca`, apreciaza Adriana Sandru, care candideaza pentru functia de prima-procuror al Parchetului de pe langa Tribunalul Sibiu.

Procuratura sibiana a suferit cateva socuri de imagine, dupa ce anul acesta fostul prim-procuror al Parchetului de pe langa Judecatoria Sibiu, Florin Apostu, si un fost prim-procuror al Parchetului de pe langa Tribunal, Ioan Berghezan, au fost condamnati la inchisoare cu executare pentru fapte de coruptie.

`Cred ca exista un oarecare deficit de imagine, dar si prin functia de purtator de cuvant, prin aparitiile in mass-media, am cautat sa imbunatatesc aceasta imagine. Vreau sa apar in continuare imaginea procurorilor, caci sunt procurori cinstiti si care muncesc mult. Este unul din motivele pentru care candidez`, adauga Adriana Sandru.

Cel de-al doilea candidat inscris pentru functia ocupata in prezent de procurorul Ioan Irimie este Ioan Marius Aron, seful Sectiei Urmariri-penale din cadrul Parchetului sibian. Acesta are 42 de ani si lucreaza in Justitie din 1994, cand a terminat Facultatea de Stiinte Juridice din Sibiu. A mai candidat, in trecut si pentru un post in cadrul Consiliului Superior al Magistraturii.

Potrivit declaratiei de avere, actualul procuror al Parchetului de pe langa Tribunalul Sibiu detine impreuna cu sotia mai bine de patru ha de teren in satul Mag, dar si doua apartamente si doua case in Sibiu, una dintre acestea masurand 480 de mp. Fara depozite in banca, Ioan Marius Aron are o `colectie` impresionanta de credite, cinci la numar, care insumate au o valoare de 250.000 de euro, 317.400 de franci elvetieni si 260.000 de lei (aprox. 570.000 de euro, in total). Veniturile anuale ale procurorului sunt de 114.000 de lei, sotia sa, avocat de meserie, notand in declaratia de avere venituri anuale de aproape 500.000 de lei.

`Proiectul meu pentru Procuratura sibiana il aveam de mai demult in minte, fiind inceput de cand am preluat conducerea Sectiei de Urmariri Penale. Lucrurile trebuie sa mearga bine si de acum inainte, eficient, iar colegii nostri sa fie multumiti, sa aiba confort`, a declarat Ioan Marius Aron pentru Turnul Sfatului.

Evenimentele negative legate de procurorii sibieni in acest an le considera depasite. "Nu pot spune ca ne-au afectat foarte mult. Considera ca au fost lucruri singulare. Avem, aici, la Sibiu, colective sudate", mai spune Aron.

Doua functii fara cautare

Institutul national de magistratura a scos la concurs si functiile de vicepresedinte al Judecatoriei Medias si de presedinte al Judecatoriei Agnita, insa niciun magistrat nu si-a depus candidatura.

Doar un singur candidat este pe functia de presedinte al Judecatoriei Medias: Liviu Anchidin. El a mai fost presedinte al Judecatoriei Medias, dar de la inceputul lui octombrie a plecat pe un post de judecator la Curtea de Apel Alba Iulia.

In fine, la concurs a mai fost scos si postul de prim-procuror al Parchetului de pe langa Judecatoria Sibiu. Au depus candidatura procurorii sibieni Simona Stefania Constantinescu si Tudor Andrei Blanda.

Potrivit anuntului Institutului national de magistratura, candidatii vor fi testati psihologic si li se va evalua rezistenta la stres, precum si capacitatea de a lua decizii si de a-si asuma raspunderea. Dupa aceasta etapa, va avea loc sustinerea proiectelor, iar la inceputul lui decembrie este programata testarea scrisa privind managementul, comunicare si resursele umane. Numele noilor sefi din Justitia sibiana va fi cunoscut pana la jumatatea lunii decembrie.
de Traian DELEANU


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 05 noiembrie 2012


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 09 mai 2021 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter