SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING"Justitiarul" Marius Albin Marinescu, nume de cod "Rahova" (II)

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

"Rahova" era "disciplinat, fara vicii si atasat politicii partidului"

Motivele care au stat la baza recrutarii de catre Securitate a lui Marius Albin Marinescu au tinut si de calitatile lui de tanar "atasat politicii partidului". "Recrutarea casei paratului a fost decisa de organele de Securitate pentru tinerea legaturii cu reteaua informativa stabila, cat si in vederea reanalizarii si instruirii acesteia, acesta fiind propus intrucat a satisfacut stagiul militar in cadrul UM 0607 Sibiu, unde a fost cunoscut ca fiind disciplinat, fara vicii, atasat politicii partidului si statului si care este apropiat de ofiterul de contrainformatii care l-a sprijinit in rezolvarea unor probleme personale", se mai arata in documente.

in editia de maine, puteti citi despre perioada in care Marius Albin Marinescu a colaborat cu Securitatea.

Colaborator sau nus

Pentru a scapa de rigorile legii, Marius Albin Marinescu a spus in fata instantei ca nu avea cum sa refuze Securitatea. Daca ar fi facut-o, repercusiunile asupra lui ar fi fost numeroase. A invocat exceptia lipsei de interes, exceptia lipsei calitatii procesuale pasive, iar pe Fond, a solicitat respingerea actiunii ca fiind neintemeiata. "Calitatea procesuala pasiva a paratului in prezenta cauza nu este justificata fata de dispozitiile art. 5, alin. 4 din OUG nr. 24/2008. Din acest text rezulta ca sunt supuse procedurilor de verificare a calitatii de colaborator al Securitatii persoanele alese sau numite in functiile prevazute la art. 3 din Ordonanta", a aratat aparatorul lui Marius Albin Marinescu. Acesta a solicitat instantei sa constate ca Marius Albin Marinescu nu a fost ales si nici numit intr-o functie din cele prevazute la art. 3 din Ordonanta. De asemenea, cu privire la exceptia lipsei de interes, aparatorul a folosit aceleasi considerente.

in fata acestor exceptii, Curtea a apreciat ca ele sunt nefondate, dupa ce au fost analizate cu precadere, in temeiul art.

137 din Codul de Procedura Penala. "OUG 24/2008 nu vizeaza doar persoanele alese sau numite in functie prevazute de Ordonanta, prevederile art. 5 vizand o procedura speciala, ce se refera la procedura de verificare a persoanelor care candideaza sau ocupa functii sau demnitati publice", in speta de fata, Marius Albin Marinescu avand calitatea de candidat la functia de primar al municipiului Sibiu. Astfel, "potrivit art. 2, lit. b din OUG nr. 24/2008 privind accesul la propriul dosar de deconspirare a Securitatii, aprobata cu modificarile prin Legea nr. 293/2008, prin colaborator al Securitatii se intelege persoana care a furnizat informatii, indiferent sub ce forma, precum si note si rapoarte scrise, relatari verbale consemnate de lucratorii Securitatii, prin care se denuntau activitatile sau atitudinile potrivnice regimului totalitar comunist si care au vizat ingradirea drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului. (...) Colaborator al Securitatii este si persoana care a inlesnit culegerea de informatii de la alte persoane prin punerea voluntara la dispozitia Securitatii a locuintei sau a altui spatiu pe care il detinea, precum si cei care, avand calitatea de rezidenti ai Securitatii, coordonau activitatea informatorilor".

Tribuna


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
dan ( 25.02.2011 10:40 )
Slugile lui Carabule si Johannis de la Tribuna s-au pus pe lucru in favoarea stapanilor. Totul este doar o abureala mediatica pentru compromiterea singurului ziarist curajos din Sibiu. Cititi siteurile Justitiarul si Justitiarul sibian ca sa va convingeti.


      

Alte stiri adaugate joi, 24 februarie 2011


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 21 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter