SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING"Justitiarul" Marius Albin Marinescu, nume de cod "Rahova" (III)

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Colaborarea lui Marius Albin Marinescu cu Securitatea a durat aproape un an, dupa cum arata documentele din dosar. incetarea legaturii cu gazda "Rahova", adica cu Marius Albin Marinescu a avut loc dupa aproape un an de la semnarea "angajamentului", la data de 16 martie 1981, deoarece acesta s-a casatorit si in majoritatea timpului erau acasa sotia sau soacra lui. Pana atunci, insa, in casa folosita drept "casa de intalniri" au intrat alte nume de cod: rezidentul "Lucescu", sursa "Oprea", informatorul "Lasculescu", sursa "Paula" sau informatoarea "Codruta". "Din analiza probelor administrate si a situatiilor de fapt expuse rezulta ca exista dovada ca locuinta (...) a apartinut paratului, ca acesta a fost de acord sa o puna la dispozitia Securitatii, fiind gazda casa intalniri, intrucat era apropiat de ofiterul de contrainformatii care l-a sprijinit in rezolvarea unor probleme personale, iar prin aceasta a inlesnit culegerea de informatii de catre lt.col. Luca Mihail, care a introdus in perioada respectiva in casa de intalniri, persoanele mentionate, care aveau calitatea de rezidenti, surse sau informatori", documentele prezentate instantei.

Casatoria ca scapare de Securitate - proba irelevanta

Deoarece Marius Albin Marinescu a sustinut ca s-a casatorit "ca forma de refuz " pentru a scapa de Securitate, instanta a spus ca "nu poate fi retinuta sustinerea paratului ca a existat o forma de refuz urgentarea casatoriei pentru a aduce in casa soacra, acest motiv determinand Securitatea sa renunte la a folosi locuinta din lipsa posibilitatilor, intrucat, anterior casatoriei, locuinta sa a functionat ca si casa de intalniri, aceste intalniri s-au realizat, iar o eventuala urgentare a casatoriei, in conditiile in care paratul avea varsta de 24 de ani, o varsta potrivita pentru incheierea casatoriei, nu prezinta relevanta si nu putea avea efecte asupra calitatii de colaborator al Securitatii in forma aratata, pe care paratul a avut-o in acea perioada".

Astfel, instanta de judecata, urmare a aprobarii Notei de constatare, analizand cererea in raport de ansamblul probator administrat in cauza apreciaza ca CNSAS, in calitate de reclamant a facut dovada sustinerilor sale. Fata de cele constatate, instanta a respins exceptiile lipsei de interes si a lipsei calitatii procesuale pasive. S-a admis, inca de la Curtea de Apel Bucuresti, actiunea formulata de Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii in contradictoriu cu Marius Albin Marinescu. Curtea de Apel Bucuresti a constatat ca "paratul a avut calitatea de colaborator al Securitatii". Sentinta a fost pronuntata in data de 6 octombrie 2009, cu recurs in 15 zile de la comunicare. Marius Albin Marinescu a facut recurs la inalta Curte de Casatie si Justitie, unde, la data de 24 iunie a fost respins recursul ca nefondat.

Uite cine vorbeste!s!

Multi dintre cei care au citit ani la rand atacurile lui Albin Marinescu din "Justitiarul" se intreaba dupa ce au aflat ca acesta a colaborat cu Securitatea, cati oameni au avut de suferit in urma intalnirilor ce au avut loc in casa pusa la dispozitie de cel autointitulat "justitiarul sibian"s Un raspuns in acest sens este greu de dat, dar, cu certitudine, au existat oameni care au avut probleme din aceasta cauza. Altii se intreaba daca Albin Marinescu are capacitatea morala de a lansa critici virulente la adresa unor persoane publice, in conditiile in care instantele au stabilit relatia sa cu fosta Securitate sau sa-i eticheteze pe unii drept "securisti"s Rade ciob de oala sparta! De altfel, publicatia "Justitiarul" a fost scoasa la vanzare, mai multor oameni de afaceri propunandu-li-se sa o cumpere. Refuzul cumpararii a dus la un nou val de critici la adresa acestora. Se pare ca razboiul dus de Marius Albin Marinescu cu oamenii pe care i-a facut cu ou si cu otet in publicatia sa nu are la baza doar interesul de a scoate la lumina realitatea, ci mai degraba e o reglare de conturi. Probabil ca unii l-au refuzat pe "Justitiar" cu atata fermitate incat acesta le dedica episoade intregi in publicatia pe care, nu demult, umbla sa o vanda. Cel care a dorit sa fie primarul sibienilor dar a obtinut sub doua procente are motive personale pentru care ataca oameni cu functii sau oameni de afaceri, erijandu-se in aparatorul dreptatii. insa despre adevaratele motive si adevaratele interese ale lui Marius Albin Marinescu vom vorbi cu alte ocazii.

TRIBUNA


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate vineri, 25 februarie 2011


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 21 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter