SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGKlaus Iohannis despre trafic, santiere, Boc si Basescu

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

- Este o provocare conducerea unei administratii in perioada de criza, sau dimpotriva este o perioada in care nu se mai pot face multe lucruri?

Conducerea unei administratii este o provocare oricand, dar intr-o perioada de criza este chiar un pic mai complicat decat in perioade cand avem o crestere economica fiindca problemele sunt la fel de multe, sau mai multe, insa resursele financiare sunt evident mai putine si atunci este un pic mai complicat; cateodata chiar foarte complicat sa gasesti solutii pentru problemele sibienilor.

- Cat e de important ca un primar sa aiba de partea sa consiliul local?

Este foarte important fiindca in consiliu, de regula, se aproba sau se dezaproba propunerile primarului si daca avem o configuratie cum este cea actuala si cea din mandatul trecut din Sibiu, cand primarul are o majoritate stabila si clara in consiliul local, se pot rezolva, foarte usor, foarte multe probleme. Am reusit insa sa rezolvam in Sibiu probleme si cand aceasta majoritate a fost obtinuta prin negocieri si de aceea pot sa afirm ca un primar fara o majoritate in consiliul local, practic nu poate gestiona eficient orasul.

- Este Sibiul un oras scump, daca ne raportam la nivelul taxelor si al impozitelor, la pretul biletelor pentru transport in comun, pentru parcare, la pretul apei?

Depinde cum definim un oras scump. Eu cred ca Sibiul este un oras unde se traieste destul de bine. Cu certitudine exista orase mult mai scumpe, cu certitudine exista orase mult mai ieftine, insa trebuie sa vedem si ce asteptam de la acel oras. Daca infrastructura este foarte proasta, apa curge de doua ori pe zi si transportul public nu functioneaza, atunci sigur, orice s-ar plati, este prea mult. Dar in Sibiu aceste lucruri functioneaza si ele trebuie cumva sustinute financiar. Fata de ce ofera, Sibiul nu este un oras scump.

- Ce parere aveti despre modul in care sibienii respecta regulile de constructie in centrul istoric, in special in privinta geamurilor termopan?Este o problema care in continuare este in atentia noastra si cred ca avem cateva rezultate foarte bune in pastrarea aspectului centrului istoric. Fara indoiala ca exista si cetateni care nu au inteles cum trebuie sa arate orasul, respectiv nu au inteles care este legislatia.

Din pacate, legea ne da foarte putine parghii pentru a interveni eficient si concret. Daca cineva, in centrul istoric, construieste fara autorizatie sau fara sa respecte normele, noi suntem obligati sa facem plangere penala si toata urmarirea cazului este in mainile altei institutii decat a institutiei care gestioneaza orasul si rezultatele sunt departe de cele dorite.

Pe de alta parte, ar fi bine nici sa nu ajungem acolo, sa dam amenzi sau sa amenintam pe cineva pentru o lucrare pe care o face in mod normal ca sa-si creasca confortul in locuinta. Aici probabil va trebui sa lucram mai intens pentru informarea publicului sibian.


Traficul, dirijat de un centru de control

- Spuneati ca intr-unul dintre proiectele pentru fonduri europene este inclusa si realizarea unui centru de trafic. Ce inseamna de fapt acest centru de trafic, ce va face efectiv?

Acest centru de trafic este gandit pentru a coordona efectiv masurile de fluidizare a traficului. Va face, sigur, si studii de trafic, dar va face si lucruri foarte, foarte concrete. De exemplu sa schimbe modul in care functioneaza semafoarele pe tronsoane foarte circulate si dimineata sa functioneze la anumiti timpi, cand oamenii merg spre serviciu, dupa-amiaza sa functioneze altfel, cand oamenii vin spre casa.

Acest centru de control si management al traficului va avea foarte mult de lucru si in ce priveste studiile de previzionare a traficului - sa ofere solutii pentru imbunatatirea conditiilor de trafic - dar si sa dirijeze efectiv traficul din oras.

- Dupa ce va fi data in folosinta centura ocolitoare, vor avea loc modificari majore in circulatia prin Sibiu, in sensurile de mers?

Modificarea cea mai mare va consta in faptul ca strazile pe care circula acum traficul greu vor putea fi folosite de sibieni, pentru traficul in oras. Atunci, traficul care acum se desfasoara de multe ori pe stradute care nu sunt gandite pentru un trafic intens, va merge inapoi, pe arterele principale, unde isi are locul natural.

Vor fi modificari, unele aproape imperceptibile, de exemplu vor fi adaptati timpii de la semafoarele din Piata Unirii, dar vor fi si modificari de sensuri, de exemplu Dima probabil va permite traficul pe ambele sensuri.

Schimbarea cea mai mare va fi in modul in care circula sibienii, care acum evita arterele principale, fiindca vor sa evite traficul de tranzit si vor fi pusi in situatia foarte buna de a folosi ei arterele principale pentru a se deplasa in oras.Solicitari intarziate


- Vorbeati de o lipsa de posturi pentru Adapostul de caini, pentru Directia Arhitect sef. Se desfasoara greu activitatea din cauza acestei lipse de posturi?

Da. Ati mentionat chiar Directia Arhitect-sef, aici avem personal asa de putin incat efectiv este o problema sa reactionam in timp optim la solicitarile cetatenilor.

- Le intarzie?

Da.

- Credeti ca este posibil, tehnic si legal, ca Guvernul sa stabileasca posibilitatea de a face angajari doar pe anumite servicii?

Fara indoiala, Guvernul poate sa stabileasca orice doreste, de aceea este Guvern.

- V-a promis ceva in acest sens premierul?

Am avut o discutie pe aceasta tema si primul-ministru m-a asigurat ca aceasta chestiune este in discutie si se va gasi o baza legala care permite angajari acolo unde este stricta nevoie.

- Cum caracterizati relatia pe care o aveti cu Consiliul Judetean Sibiu?

Foarte buna.

- Dar cea cu Prefectura Sibiu?

Cu Prefectura? Buna.- Veti relua demersul pentru acordarea titlului de cetatean de Onoare al Sibiului presedintelui Traian Basescu?


L-am reluat si voi continua demersul pana se finalizeaza bine.


Acces mai usor la spatii verzi

- Cum sta Sibiul la capitolul spatii verzi? S-a construit in ultimii ani, s-au amenajat parcari, e mai putina zona verde?

Nu e mai putina, noi am avut grija sa nu distrugem spatii verzi. S-au amenajat parcari in unele locuri unde, daca stim cum arata orasul, nu a fost spatiu verde, a fost teren viran, pur si simplu, pe care lumea isi parca masinile. Noi am preferat sa transformam acele parcari nedeclarate si nelegale in unele amenajate.

in alte situatii, chiar am reusit sa dezvoltam zone verzi care nu au existat inainte si cred ca este foarte important sa continuam acest trend. Nu va fi posibil sa dezvoltam zone verzi in centru, fiindca este mult prea inghesuit, dar trebuie sa dezvoltam si sa imbunatatim accesibilitatea zonelor verzi de la marginea orasului, ma gandesc la Dealul Gusteritei, extinderea traseelor in Padurea Dumbrava, realizarea unor trasee de-a lungul Cibinului, de exemplu.

- Exista norme europene pe care Sibiul trebuie sa le indeplineasca la capitolul spatii verzi?

Nu sunt norme, sunt directive, in care se arata care este optimul, si noi incercam sa ne apropiem de asa ceva. in acest moment nu stam rau, dar daca reusim sa mai dezvoltam cateva spatii verzi si de agrement din jurul Sibiului vom fi chiar intr-o zona foarte buna.- Pentru investitii in scoli, sunt banii de la bugetul local si banii pe care ii asteptati de la bugetul de stat. Aveti promisiuni ca acesti bani vor veni?


Lucrarile prevazute de noi pentru a fi finantate din bugetul local, vor fi finantate fara nicio problema. in ce priveste banii care trebuie sa vina de la Guvern imi este greu sa apreciez daca banii vor veni integral sau nu. Fapt este ca s-au realizat foarte multe lucrari de investitii si ele sunt foarte binevenite, daca ne gandim numai la salile de sport, la corpuri de cladire noi, cum este de exemplu Gheorghe Lazar, lucrurile s-au facut. in alte situatii, s-au inceput santierele si banii au venit foarte tarziu si insuficienti, insa in ansamblu cred ca este o miscare buna daca se continua.

- Ce parere aveti despre programul de reabilitare termica? E un program prost, care nu merge?

imi este greu sa spun ca merge, in masura in care noi am trimis la Consiliul Judetean, conform legii, cateva aplicatii si nu a fost niciuna aprobata. Poate este un pic prea complicat de accesat aceste fonduri.Fara terenuri in Paltinis
- Vorbeati la un moment dat despre reabilitarea Paltinisului. Credeti ca mai este posibil, nu neaparat din partea autoritatilor locale, cat din partea investitorilor privati?


Paltinisul are o singura sansa, daca se gaseste un investitor sau un grup de investitori care vor sa dezvolte intreaga zona. Pana in momentul de fata acesti investitori n-au aparut. Au fost o serie de investitori care s-au interesat, s-au informat, dar niciunul nu a gasit zona suficient de interesanta sa investeasca. Problema cea mai mare in Paltinis nu este nici amplasarea, este foarte bine amplasat, clima este foarte buna, zona este foarte frumoasa, insa nu exista teren pentru dezvoltare. Municipiul Sibiu pur si simplu nu are terenuri in Paltinis. Toate terenurile care ar putea fi folosite pentru dezvoltare sunt in proprietatea comunelor din jurul Sibiului, care inca nu doresc sa cedeze aceste terenuri pentru o dezvoltare de tip turistic.

- Cum estimati ca va fi anul acesta pentru Sibiu, din punctul de vedere al turismului, al afluxului de turisti?

Trebuie sa fim realisti, va fi un an mai slab decat 2009, dar nu va fi un an foarte slab. ┼×tiu ca au existat anumite discutii fiindca noi in buget am prevazut o suma mica la taxa hoteliera, acest lucru nu din cauza ca nu credem ca vor veni turisti ci ca masura de precautie fiindca Guvernul a anuntat ca vrea sa scada taxa hoteliera. Noi folosim aceasta suma pentru promovarea Sibiului, dar suntem dispusi sa o suplinim din alte resurse daca nu ajunge.


Spital de Urgenta pe ┼×elimbar

- Premierul a declarat ca se va implica in obtinerea terenului de pe Calea Poplacii, pentru Spitalul de Urgenta. I-ati cerut dumneavoastra acest lucru?Da, i-am cerut acest lucru impreuna cu presedintele Consiliului Judetean si cu domnul prefect.

- Credeti ca este posibil?

Posibil este, daca se va si realiza, vom vedea

- Ce parere aveti despre ANI si cum ati caracteriza activitatea agentiei?

Prefer sa nu discut despre aceasta agentie.- Ce parere aveti despre activitatea Guvernului Boc, de la alegeri si pana in prezent?


Acest guvern este in functie de putin timp si, de regula, la un guvern se asteapta cam un an de zile dupa care se fac primele evaluari. Asa ca sa le dam sansa sa guverneze un an de zile.


Multe "cladiri urate"

- Are Sibiul o problema cu constructiile nepotrivite, blocuri in cartiere de case, cladiri urate?

Sibiul are aceasta problema, insa ea poate fi rezolvata doar partial de noi. Legea nu ne permite sa cenzuram proiectul unui arhitect, ca si aspect al cladirii si atunci ceea ce spuneti dumneavoastra, de altfel este greu de calificat, "cladiri urate". Dupa parerea mea, in Sibiu sunt relativ multe cladiri urate, dar acest lucru nu este nici ilegal si nici nu se datoreaza Directiei Arhitect-sef, se datoreaza arhitectului care a realizat proiectul. Pe de alta parte, avem probleme cu constructii care depasesc limitele aprobarii, respectiv depasesc autorizatia de constructie, cladiri care au un nivel sau doua in plus fata de aprobare. Acestea sunt in diferite faze de judecata, fiindca noi putem sa amendam o data pe constructor sau pe proprietar, daca nu se conformeaza trebuie sa ne judecam. Avem cateva procese de acest tip si sper sa gasim intelegere, sa fie obligati oamenii sa reduca inaltimea.

- Cat de des mergeti prin cartiere, prin zonele marginase ale Sibiului?

Merg zilnic.

- A fost o iarna cu mult frig, cu multa zapada. Va fi o iarna care va costa mai mult decat alte ierni, in privinta plombarilor?

Nu va fi mai scump decat alta data. Sigur, in fiecare primavara suntem suparati daca gasim gropi in carosabil, dar de pe un an pe altul uitam cate au fost in anul trecut.

in realitate, starea carosabilului, total per Sibiu, este mai buna decat anul trecut, cum in 2009 a fost mai buna decat in 2008, fiindca noi facem multe lucrari de reabilitare. Asta nu inseamna ca nu sunt la fel de suparatoare gropile, acolo unde apar. insa, in ansamblu, nu sunt mai multe decat au fost in ceilalti ani. Ca si costuri de reparatii dupa iarna, nu va fi anul 2010 mai scump decat oricare din anii dinainte, ba poate chiar un pic mai ieftin.- Vor avea loc lucrari in cartierul Tineretului?


in fiecare an am facut si vom face si in 2010 lucrari, respectiv vom continua. Acolo aproape toate retelele de utilitati sunt finalizate, in mare parte din cartier. Vorbesc de apa-canal, care tin de noi, alimentare cu energie electrica. intr-o stare incipienta sunt lucrarile de gaz, fiindca acestea nu depind de noi si se fac de EOn Gaz, dupa niste normative care sunt discutabile si in consecinta noi am ajuns la faza in care realizam strazile din cartier; lucrari foarte scumpe si de aceea nu le vom termina in anul acesta.- Ati discutat cu constructorii, este posibil sa accepte sa incheie lucrarile la strazi chiar daca plata nu va fi facuta in 2010?


Am purtat discutii cu majoritatea constructorilor si am gasit intelegere la toata lumea, pana acum. Majoritatea lucrarilor vor fi finalizate, sau aproape finalizate, chiar daca resursele financiare nu ne vor permite sa le platim integral in 2010.Trotuare si locuri de joaca


- Are Sibiul o problema cu trotuarele lasate nereparate dupa interventii la gaz, la apa, etc?

Sibiul are o problema cu trotuarele, cum are o problema cu carosabilul, insa problema specifica de care ati intrebat, in urma lucrarilor de interventii sa ramana trotuare nerezolvate, este mai degraba exceptia. Poate va ganditi la unele strazi cum este Moldoveanu, unde nu am aprobat lucrari de refacere pentru ca intreaga strada va fi refacuta, oricum. Dar sunt unele tronsoane unde, din varii motive, s-a reabilitat carosabilul mai bine decat trotuarul. Sa dau un exemplu: Moara de Scoarta, unde carosabilul este acceptabil si trotuarele sunt foarte proaste. Noi nu avem capacitatea tehnica, de data aceasta, sa reabilitam mult mai multe trotuare decat reabilitam si carosabil, si atunci sibienii vor trebui sa aiba rabdare pana cand se reabiliteaza, de regula trotuarul impreuna cu carosabilul.

- Este si o problema cu cosurile de gunoi din oras?

┼óine poate si de noi, dar cu siguranta tine si de sibieni. Noi in fiecare an amplasam efectiv mii de cosuri de gunoi noi, care intr-un timp destul de scurt sunt distruse. Ori este clar ca nu noi le distrugem. Pe de alta parte, sa comanzi cosuri de gunoi care au rezistenta unui camion este posibil, dar foarte scump. ┼×i atunci, cum avem faza cu gropile primavara, avem faza cu cosurile de gunoi, care se demonteaza, se repara, se reconditioneaza si se amplaseaza inca altele noi.

- Ce ne puteti spune despre locurile de joaca pentru copii?

in fiecare an am reparat toate jocurile de copii si in fiecare an am reusit sa inlocuim, in mai multe locuri de joaca, jocurile cu altele noi. O sa vedeti in oras destule locuri de joaca care sunt noi; desigur ritmul este cel pe care ni-l permitem financiar, si pana cand vom avea toate locurile de joaca modernizate va mai dura cativa ani.


Presedinte pentru FDGR

- Cand va avea loc congresul FDGR?

in primavara, inca nu am stabilit data, dar zilele acestea avem un consiliu director si vom lua in discutie aceasta chestiune. Probabil in lunile martie - aprilie.- Aveti semnale ca veti avea un contracandidat?(raspunde razand) Nu.

- Va fi ales presedintele, vicepresedintii, ce alte schimbari va aduce acest congres?

Nu, la congres se alege doar presedintele. Celelalte functii sunt implicite, vicepresedintii sunt, prin statut, presedintii organizatiilor regionale.

- Anul acesta, sumele pe care le aloca Statul german pentru minoritatea germana din Romania sunt mai mici decat anul trecut, decat anii trecuti?

Nu, sunt exact in cuantumul in care au fost alocate si in 2009 si in 2008.- Ati primit, in ultima perioada, semnale potrivit carora firme germane din Sibiu vor sa-si restranga activitatea?


Temeri exista peste tot, dar nu am nicio confirmare ca se inchid unitati de productie.

- Cand va avea loc prima infatisare in procesul cu ANI?

in martie.

- Sunteti mai bogat decat in 2008?

in experienta, sigur.

- ┼×i financiar?

Nu.

*Cititorii editiei on-line ai cotidianului Tribuna au adresat zeci de intrebari primarului Iohannis, iar pentru o parte dintre ele, care nu se regasesc in interviu, publicam mai jos raspunsurile transmise de Biroul de Presa al Primariei Sibiu.Trecerea de pietoni din sensul giratoriu M. Viteazul-Calea Dumbravii nu are borduri care sa permita accesul persoanelor cu handicap.Aceasta trecere a fost mutata anul trecut, cand conditiile meteo nu mai permiteau lucrari de amenajare a bordurilor. Imediat ce conditiile meteo vor permite acest lucru, constructorul va executa aceste amenajari.

Pe cand ii puneti la lucru pe cei de la Politia Comunitara, in zona Kaufland sau Real e plin de cersetori?

Zonele Kaufland si Real nu apartin administrativ de Municipiul Sibiu. in ceea ce priveste actiunile intreprinse de politistii comunitari pentru combaterea fenomenului de cersetorie, in anul 2009, au fost depistate, legitimate si identificate 610 persoane care au apelat in mod repetat la mila publicului, dintre care 427 au fost sanctionate.

S-au inmultit furturile, fatadele din centru arata rau, in Piata Mare nu exista verdeata, ciorile si porumbeii fac mizerie, transportul in comun merge prost?

Politia Municipiului Sibiu este in subordinea Ministerului de Interne. in 2009, Politia Comunitara, care apartine de municipalitate,a surprins in flagrant si a predat organelor de politie 89 de persoane pentru tentativa de furt si furt, 20 pentru distrugere de bunuri, 11pentru talharie, 10 pentru lovire si vatamare corporala, 4 pentru santaj si o persoana pentru falsificare de bancnote.

in anul 2006, municipalitatea a atras sprijinul Ministerului Culturii si Cultelor care a finantat lucrari de reabilitare la aproape 40 de fatade si acoperisuri din centrul istoric. Legile in vigoare nu permit administratiei locale sa faca investitii din bani publici in imobile proprietate privata, asa cum este cazul multor imobile din centrul istoric al Sibiului. Piata Mare a devenit in urma lucrarilor de reconfigurare din 2006 un spatiu multifunctional, care se preteaza la o serie de evenimente si la diverse utilizari. Prin introducerea noului plan de transport in comun s-a dorit armonizarea orarelor transportului public cu necesitatile sibienilor care folosesc acest mijloc de transport.

De ce nu se introduc locuri de parcare private in zona de blocuri?

in zonele unde locurile de parcare sunt mai putine decat necesarul nu se poate aplica sistemul de parcare in baza unui abonament de riveran deoarece nu s-ar putea aloca un loc de parcare fiecarui proprietar de autovehicule care locuieste in blocul sau zona respectiva.

Pe cand reamenajarea parcarilor de la blocuri?

Municipalitatea a demarat din 2007 un proiect amplu de reconfigurare a aleilor si zonelor verzi din cartierele de blocuri, a facut lucrari de reabilitare de alei si reconfigurare a spatiilor de parcare in cartierele Hipodrom si ┼×trand si in zona strazii Rusciorului, iar lucrarile vor continua.

Cand veti reabilita trotuarele de pe strada Rahovei si de ce nu amenajati un spatiu de parcare langa blocul 43 de pe Rahovei?Odata cu reabilitarea strazii Rahovei a inceput si reabilitarea trotuarelor, care au fost aduse la nivel de beton, iar anul acesta se va face si asfaltarea. La al doilea punct, aproape de intersectia cu Bulevardul Vasile Milea a fost deja creata o parcare zonala, la care se adauga locurile de parcare din spatele blocurilor si locurile de parcare de pe aliniamentele stradale.Ce masuri veti lua pentru zona Terezian - Gara Mica?in cartierul Terezian Primaria a demarat lucrari de modernizare a drumurilor, a trotuarelor cat si a parcarilor, au inceput lucrarile de refacere a strazii Rusciorului, lucrare care va fi finalizata in acest an; a fost reabilitata strada Kogalniceanu si Reconstructiei, au fost executate lucrari la reteaua de apa si canal pe strada Ţiglarilor (lucrarile de refacere a carosabilului vor fi efectuate in acest an) si au fost realizate locuri de parcare intre blocuri cat si la Targul Obor. in Terezian, dar si in alte cartiere din Sibiu echipele vor interveni cu lucrari de plombari ale carosabilului.

Domnule Iohannis, de ce nu acordati audiente?

Primarul Klaus Iohannis a delegat aceasta atributie atat viceprimarilor cat si secretarului institutiei. Problemele cetatenilor primiti in audienta de catre reprezentantii institutiei, Astrid Fodor, Virgil Popa si Dorin Nistor sunt aduse de cele mai multe ori si in atentia primarului.

Domnule primar, cand ne scapati de maidanezi?

Primaria Sibiu a demarat, anul trecut, construirea adapostului destinat patrupedelor, acesta fiind deja finalizat. in cursul acestei primaveri adapostul va fi functional, iar o mare problema va fi rezolvata. Tot in 2009 primaria a demarat mai multe campanii de sterilizare a cainilor comunitari la nivelul intregului municipiu Sibiu.

Cand se pune asfalt si pe Seceratoarelor?

Strada Seceratoarelor a fost inclusa pentru reabilitare in pachetul de 19 strazi - zona Piata Cluj - Lazaret - Gara Mica - Ţiglari -Turnisor II. Pe aceasta strada trebuie inlocuite, in prima faza retelele de gaz, iar dupa aceea intra in discutie reabilitarea carosabilului.
piata mare primaria sibiu turism cetatea piata unirii paltinis romania padurea dumbrava lazaret apos paltin gheorghe lazar municipiul sibiu calea poplacii traian basescu cluj calea dumbravii cartierul tineretului politie sibiul cartierul terezian hotel cibin amenzi basescu consiliul judetean sibiu santier fdgr centura ocolitoare prefectura sibiu carosabil dealul gusteritei sibiul nu este un oras sibienii strada rahovei agrement amenajari virgil popa investitii in scoli sport consiliului judetean termopan turnisor terezian dumbrava bugetul de stat fonduri europene consiliul judetean itm kaufland consiliul local altar centrul istoric al sibiului politia municipiului sibiu cartiere din sibiu hipodrom cetatean de onoare al sibiului spatii verzi centrul istoric lucrari de reabilitare traficul greu evenimente gusteritei astrid fodor reparatii jocuri act plati zapada piata cluj klaus iohannis sibienii
de Sorana Maier


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate marti, 23 februarie 2010


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 18 ianuarie 2021 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter