SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING



Klaus Iohannis: Guvernul pune criza in spatele administratiilor locale

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a declarat ieri despre masurile luate de Guvernul Boc - reducerea salariilor bugetarilor, cresterea cotei TVA, scaderea cotei din impozitul pe venit care revine administratiilor locale, impozitarea suplimentara a locuintelor - ca nu relanseaza economia, ci o sugruma in plus, ca sunt fie fundamental gresite, fie neconstitutionale si pun criza in spatele administratiilor locale, care nu au parghiile necesare pentru a o rezolva.

Iohannis crede ca masura de crestere a impozitelor si de trecere a acestor bani la consum si la salarii este o masura foarte grava, care nu doar ca nu va relansa economia, ci o va sugruma in plus.

Primarul Sibiului a declarat ca asteapta publicarea ordonantei care sa cuprinda toate aceste masuri dupa care va face o analiza a modului in care acestea vor afecta administratia locala.

Iohannis nu este de acord nici cu impozitarea suplimentara a celor care detin mai multe locuinte.

"Dupa parerea mea, masura este neconstitutionala pentru ca nu se poate modifica legislatia in domeniul impozitelor si taxelor de azi pe maine si asta noaptea", a spus Klaus Iohannis. El a adaugat ca, in esenta, se poate discuta si se pot lua unele masuri, insa doar dupa o analiza. "Foarte multi sibieni si-au platit impozitele la inceputul anului pentru a beneficia de aceasta bonificatie. Este discutabil daca putem sa ii chemam inapoi si sa le spunem: Ati platit tot, dar mai platiti o data, ca asa vrea Guvernul", este de parere Iohannis.

Primarul Sibiului a spus ca este interesant faptul ca aceste masuri se iau tot noaptea si de pe o zi pe alta si ca este curios ca afecteaza doar administratiile publice locale, nu si ministerele si directiile judetene.

Despre scaderea cotei de 47% din impozitul pe venit, care revine administratiilor locale, Klaus Iohannis crede ca este fundamental gresita deoarece acest procent nu a aparut arbitrar, ci in urma unor negocieri, pe masura ce s-au facut descentralizarile si primariile au preluat din obligatii. Iohannis este de parere ca, dimpotriva, odata cu transferarea spitalelor la administratiile locale, aceasta cota ar fi trebuit majorata, nu micsorata.

Ioahnnis crede ca masurile afecteaza administratiile locale, in conditiile in care acestea nu dispun de pargiile necesare pentru a rezolva criza, ci Guvernul dispune de parghii macroeconomice de care se poate folosi pentru a rezolva situatia.

Primarul Sibiului a adaugat ca in acest moment avem un Guvern care se preocupa de cota de benzina a primarului in loc sa il preocupe criza economica.

Iohannis crede ca in conditiile in care banii transferati de la bugetul de stat pentru plata asigurarilor sociale nu sunt suficienti, in conditiile in care cotele defalcate vor veni in cuantum mai mic si veniturile Primariei vor fi diminuate, iar Primaria va trebui sa reduca cheltuielile. in aceste fel este posibil sa fie afectate si ajutoarele sociale pe care le plateste Primaria.
de Sorana Maier


Masini de cusut



Ai ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5




Alte stiri adaugate vineri, 02 iulie 2010






Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 19 aprilie 2024 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter