SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGKlaus Iohannis: Justitia nu trebuie sa se transforme intr-un spectacol mediatic

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

"M-am bazat in aceasta chestiune si pe reactii venite din sistemul judiciar, din clasa politica, dar mi-am permis, evident, sa am si o evaluare proprie. Cu totii ne dorim combaterea coruptiei, ceea ce se numeste, generic, dreptate, sa fie pedepsiti cei rai. E legitim. Pe de alta parte, trebuie sa vedem ca drepturi nu sunt numai aici, sunt si dincolo. Ce vreau sa atrag atentia este ca nu trebuie sa exageram. Nu trebuie sa ajungem la fenomenul care se numeste telejustitie - justitia nu se infaptuieste nici la televizor, nici in ziar. E clar ca oricine are dreptul la informare si orice jurnalist are o informatie e obligat sa dea aceasta informatie, dar de acolo pana la a muta evaluarea asupra faptei de la judecator la televizor este cale lunga. Trebuie sa avem criterii foarte clare si acestea pot fi stabilite numai de sistem. Altfel, riscam ca printr-un exces de informatii dintr-un dosar sa apara impresia, in publicul general, ca un om este vinovat. Şi poate nu este. Şi acela are dreptul la un tratament corect si are dreptul la imagine. Daca se constata ca inca nu exista foarte clar aceste criterii, ele trebuie create. Justitia nu trebuie sa se duca si sa se transforme intr-un spectacol mediatic. Este gresit. E foarte bine ca noi am avut astfel de situatii dupa care oamenii au fost declarati nevinovati. Acele impresii care s-au creat in publicul general nu le mai ia nimeni inapoi. in niciun caz, sa nu intelegeti ca vreau sa spun ca nu avem dreptul la informatii. Avem. Dar si aici trebuie sa existe proceduri clare si atunci vom avea informatie suficienta, dar vor avea si procurorii, si judecatorii spatiul lor sa judece obiectiv, cu sobrietate, sa adune toate datele, sa avem lucrul clar si bine rezolvat", a spus presedintele Klaus Iohannis.

PRINCIPALELE DECLARAŢII

Despre acomodarea la Cotroceni

M-am acomodat. Faptul ca iesirile mele genereaza reactii ma bucura. Asta, pentru mine, e dovada faptului ca am identificat teme cu adevarat importante.Despre ridicarea MCV

" Nu am spus ca trebuie sa ridicam acum. MCV a fost si este util, ne ajuta. Nu ne-a fost impus, a fost convenit in negocierile de aderare. A fost inventat ca instrument de control si verificare pentru a ajuta Romania si exista obiective clar stabilite. in momentul in care Romania si-a indeplinit clar 100% obiectivele, e clar ca instrumentul a devenit caduc. Nu am spus ca nu-mi place MCV, dimpotriva. Practic, ce imi doresc e sa lucram cu totii - clasa politica in general - ca sa ajungem sa spuna toata lumea "1,2,3,4 bifat, indeplinit, deci instrumentul nu mai e necesar".Despre sanctiunile la adresa politicienilor care ataca justitia

"Eu nu cred ca trebuie sa avem sanctiuni pentru politicieni. Trebuie sa avem o clasa politica suficient de matura. Trebuie sa avem si o constientizare in randul electoratului. Nu cred ca trebuie ca cineva care a incalcat independenta justitiei sa-si piarda functia sau postul. Cred ca CSM trebuie sa reactioneze imediat. Am avut chiar si in campanie cazuri concrete sanctionate de CSM. Trebuie sa mearga mai departe: CSM trebuie sa se exprime transant, iar clasa politica trebuie sa priveasca avertismentele foarte serios"Despre relatia cu Victor Ponta:

"Asa am vrut sa fie relatia, cum se vede: de lucru. Nu avem pact, coabitare. Eu sunt presedinte, premierul are atributiile lui. Mi se pare absolut normal sa vorbim, pentru ca raspundem de bunul mers al tarii. Mi se pare normal sa ne int]lnim c]nd situatia o impune - poate trece o luna. Dar nu pot sa-mi imaginez ca presedintele si premierul nu pot lucra. Sunt discutii de lucru, nu politice. Nu are rost sa v[ spun ce discutam, sunt discutii concrete, la obiect. Se fac in toate tarile, nimanui nu i se pare senzational. E o schimbare de paradigma. Nu la TV se dau temele. Se int]lnesc, apoi isi face fiecare treaba. Nu trebuie pact de coabitare. Suntem obligati prin legislatia in vigoare sa lucram. Lucrurile au intrat repede intr-o normalitate. Ca nu au vazut toti aceasta normalitate, nu e o problema."

Despre intalnirile cu partidele

"Tema discutiei e bugetul Apararii. Cred ca e important sa avem consens politic. Suntem intr-o zon[ complicata geopolitic. Suntem membri NATO, ne-am asumat buget de 2% pentru Aparare, ceea ce nu e indeplinit.

Am semnale ca e un lucru inteles, agreat de partide, dar nu am vrut sa avem o intelegere fara sa ne int]lnim. Pentru asta am facut o invitatie pentru consultarea partidelor, separat, si le voi propune acceptarea acestui lucru. E un lucru care ne duce intr-o zon[ de previziune pe termen mediu".
de Sorana Maier


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
pompiliu ( 22.03.2015 11:04 )
CASTIGA BANI lucrand pe internet
Cautam colaboratori pentru o activitate serioasa si de perspectiva indelungata.
Nu necesita costuri si nici pregatire deosebita, vei urma un curs online, gratuit.
Daca esti muncitor, hotarat, perseverent, ai timp liber (aprox. 1 ora pe zi) si un calculator conectat la internet, vino alaturi de noi.
Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal.
Se lucreaza part-time sau full-time, la alegere.
Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor.
Pentru alte detalii trimite mesaj cu textul "info" la adresa de e-mail: pompi.musatoiu@gmail.com


      

Alte stiri adaugate joi, 08 ianuarie 2015


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 21 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter