SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGKlaus Iohannis, medaliat de comunitatea evreiasca din Romania

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Pentru "daruire, pasiune si spirit autentic european", pentru "exemplara intelegere pentru oameni de diferite nationalitati", primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a primit ieri medalia si distinctia "Prieten al comunitatii evreiesti ", din partea deputatului Aurel Vainer, presedintele Federatiei Comunitatilor Evreiesti din Romania.

Ceremonia a avut loc la Sinagoga de pe strada Constitutiei din Sibiu si a fost transmisa in direct pe internet.

Otto Deutsch, presedintele comunitatii evreiesti din Sibiu, a spus ca in momentul in care s-a pus problema sa acorde aceasta distinctie unui sibian l-a ales pe Klaus Iohannis pentru ca a ajutat comunitatea evreiasca atunci cand aceasta i-a cerut sprijinul, referindu-se in special la lucrarile care au avut loc la Sinagoga.

"Medalia de onoare Prieten al comunitatii evreiesti din Romania cred ca se potriveste excelent pentru laureatul nostru de astazi", a spus Aurel Vainer, care a vorbit despre faptul ca proiectul Euroiudaica a fost inclus in programul Sibiu, Capitala Culturala Europeana, a marturisit ca este convins ca relatiile de colaborare dintre comunitatea evreiasca si Sibiu vor fi o trasatura a zilelor care vin, nu doar a celor care au fost, si ca prietenia cu Sibiul, si acum cu primarul Sibiului, este o mare cinste.

Important pentru Iohannis

"Recunosc ca acest moment este unul dintre cele mai importante din cariera mea politica. (...) Aceasta medalie reprezinta mult mai mult decat se poate citi pe ea", a declarat Klaus Iohannis, care le-a multumit celor care au venit ieri la sinagoga, adaugand ca ii face mare placere sa se numere printre prietenii comunitatii evreiesti.

"Numarul mic de membri ai comunitatii este regretabil", a spus Iohannis, referindu-se la putinii evrei care mai sunt in Sibiu. "Credinciosii nu se numara, se cantaresc. Nici comunitatile noastre nu se evalueaza dupa numar, ci dupa implicarea in mersul societatii", a continuat primarul Sibiului.

Presedintele Consiliului Judetean Sibiu, Martin Bottesch, consulul Germaniei la Sibiu, Thomas Gerlach, episcopul Bisericii Evanghelice, Christoph Klein, viceprimarul Astrid Fodor, rectorul Universitatii Lucian Blaga, Constantin Oprean, directorul Teatrului Radu Stanca, Constantin Chiriac, au fost prezenti la evenimentul de ieri.

Primarul Sibiului a venit impreuna cu sotia sa, Carmen Iohannis.

Anul acesta, comunitatea evreiasca din Romania a inmanat distinctii similare presedintelui Traian Basescu si lui Andrei Marga, rectorul Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca.

Placheta de onoare la Berlin

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, va primi, si la Berlin, in luna septembrie, cea mai inalta distinctie a "Bund der Vertriebenen" - Uniunea Asociatiilor Germanilor Expulzati dupa al 2-lea Razboi Mondial, din tarile est si central-europene, distinctie pe care au mai primit-o Helmut Kohl, Otto Schily sau fostul cancelar al Germaniei, Konrad Adenauer.

Placheta de onoare oferita de uniune ii va fi acordata lui Iohannis, in 11 septembrie, de Ziua Patriei, potrivit unui comunicat al asociatiei.

"Uniunea ii acorda primarului placheta de onoare pentru meritele deosebite aduse intelegerii intre popoare si pentru rolul sau de constructor de legaturi intr-o Europa care se uneste. Prin Klaus Iohannis este onorat un german din Romania, un sas transilvanean din generatia mai tanara, care a contribuit in mod semnificativ la intelegerea intre popoare. in multiple luari de cuvant si conferinte a adus cunostinte despre tara sa si popor si a dorit sa i se aduca intelegere Romaniei si minoritatii germane. Datorita performantelor sale ca primar, Sibiul a devenit nu doar un oras model in Romania, ci si Capitala Culturala a Europei", spune Erika Steinbach, presedintele Bund der Vertriebenen si membru al Bundestagului.

Şase distinctii

De-a lungul carierei sale, Klaus Iohannis a primit sase distinctii importante, intre care, in 2006, Crucea Federala de Merit, oferita de Republica Federala Germania, iar in 2007, Ordinul National Steaua Romaniei.

in 2008 i-a fost conferit Ordinul National Steaua Solidaritatii Italiene, iar in 2009 a primit Ordinul de Merit in grad de ofiter al Marelui Ducat de Luxemburg, Ordinul de Merit "Marea Cruce de Argint" din partea statului austriac si Ordinul de Ofiter al Coroanei Belgiene.
de Sorana Maier


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate marti, 13 iulie 2010


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 24 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter