SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGKlingeiss construieste micro-centrala pe Cartisoara

Stiri din Sibiu: Economic Adauga un comentariu »

Agentia Judeteana pentru Protectia Mediului Sibiu (APM) a emis acordul de mediu pentru realizarea unei micro-centrale la Balea. Proiectul apartine asociatiei familiale Klingeiss Frant si Regina si se numeste " Valorificarea potentialului hidroenergetic al raului Cartisoara dupa Cascada Balea si pana in aval de cabana Balea Cascada ".

Motivele care au stat la baza deciziei APM au fost garantiile oferite de initiatorii proiectului privind afectarea cat mai redusa a terenului si mediului in care va fi ridicata micro-centrala. Acordul de mediu prevede o serie de conditii pe care initiatorii proiectului trebuie sa le respecte in construirea micro-centralei. Astfel, acordul va fi valabil atata timp cat, pe perioada executarii lucrarilor, antreprenorul va delimita zona pentru minimizarea distrugerii suprafetelor vegetale si va restrange, pe cat posibil, dimensiunea santierului de constructii.

in plus, lucrarile nu trebuie sa afecteze in niciun fel vegetatia zonei. " Toate suprafetele, a caror invelis vegetal va fi afectat, vor fi renaturate adecvat si redate folosintei lor initiale. Se va monitoriza stadiul de refacere a habitatelor afectate, pe o perioada de minim 3 ani, la inceputul si sfarsitul perioadei de vegetatie ", precizeaza reprezentantii APM in acordul de mediu.

Constructorul va trebui sa utilizeze utilaje cat mai silentioase si sa lucreze pe tronsoane scurte pentru a afecta cat mai putin pasarile si mamiferele din zona. De asemenea, acordul prevede neafectarea traseului conductei fata de cel analizat si luarea tuturor masurile in vederea evitarii poluarii apei cu produse petroliere si substante solide sedimentabile. Se vor utiliza solutii constructive si materiale de constructie de natura sa reduca la minim impactul negativ asupra peisajului zonei, iar pe perioada de functionare se va impune stabilirea unui Protocol de colaborare cu titularul MHC ce va functiona in aval de cabana Balea Cascada si un flux informational pentru toti utilizatorii din aval.

Persoanele care se simt afectate, in vreun fel de constructia de pe raul Cartisoara, se pot adresa Agentiei pentru Protectia Mediului din Sibui, de pe strada Hipodromului, 2A, in termen de 10 zile de la publicarea anuntului sau pot suna la numarul de telefon 0269.422.653. " Orice persoana care face parte din publicul interesat si care se considera vatamata intr-un drept al sau ori intr-un interes legitim se poate adresa instantei de contencios administrativ competente pentru a ataca, din punct de vedere procedural sau substantial, actele, deciziile sau omisiunile autoritatii publice competente pentru protectia mediului, care fac obiectul participarii publicului in procedura de evaluare a impactului asupra mediului, prevazute de HG 1213/2006, cu respectarea prevederilor Legii contenciosului administrativ nr. 554/2004, cu modificarile ulterioare ", se precizeaza in acordul de mediu.


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate marti, 10 martie 2009


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 29 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter