SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGLa derdelus pe trotuare

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

intai a fost ninsoarea, care a asternut pe trotuare un strat serios de zapada pe care trecatorii l-au batatorit zdravan, dupa care gerul din ultimele zile si nepasarea multora au facut ca unele din zonele pe unde circula sibienii sa fie veritabile patinoare, pe care ai sanse mari sa te alegi, daca esti norocos, doar cu o cazatura zdravana, sau chiar cu o fractura.

Multi dintre sibieni raman indiferenti la faptul ca trebuie, potrivit legii, sa-si curete trotuarele din fata caselor sau a firmelor. O hotarare a Consiliului Local Sibiu din 2001 stabileste obligativitatea proprietarilor de a-si curata trotuarele din fata caselor si amenzile pe care risca sa le primeasca.

"Persoanele fizice si persoanele juridice sunt obligate sa ia masuri pentru asigurarea curateniei si imbunatatirea aspectului edilitar al cladirilor, curtilor, imprejmuirilor, cailor de acces, precum si al strazilor, drumurilor si zonelor verzi inconjuratoare. in acest scop le revin urmatoarele obligatii : sa asigure curatenia in jurul incintelor, a strazilor si trotuarelor din jurul incintelor, precum si intretinerea spatiilor verzi si plantatiilor existente pe aceste artere, iarna sa curete zapada de pe trotuare, sa asigure circulatia normala a pietonilor", spune HCL 210 din 2001.

Potrivit aceleiasi hotarari sibienii trebuie sa curete de zapada si gheata imediat dupa depunere sau pana la ora 8.00 dimineata trotuarele si rigolele din fata imobilelor pe care le detin sau le administreaza. "Dupa curatire, in cazul formarii poleiului, trotuarele vor fi presarate cu materiale antiderapante. Nu se admite aruncarea zapezii din curti pe strazi", mai spune legea.


instiintari, avertismente, amenzi


Inspectorii Serviciului de Administrare a Domeniului Public si Privat si agentii Politiei Locale Sibiu fac in aceste zile controale pe teren, iar la inceputul sezonului rece, a inmanat peste 200 de instiintari referitoare la obligativitatea curatarii trotuarelor de gheata si zapada.

"Aceste instiintari se constituie ca avertismente, continand informatii cu privire la amenzile de care sunt pasibile persoanele fizice si juridice care nu se conformeaza. Politia Locala a aplicat in ultima perioada sapte avertismente verbale si un avertisment scris. Controalele pe teren sunt efectuate de inspectorii municipalitatii atat in centrul orasului cat si in cartiere", spune Mirela Gligore, seful Serviciului de Presa si Comunicare al Primariei Sibiu.

in plus, agentii Primariei i-au avertizat si pe sibienii pe ale caror case s-au format turturi care ar putea fi periculosi, le-au pus in vedere sa le curete si au anuntat Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta.

Sibienii care nu isi curata trotuarele primesc initial instiintari, apoi avertismente, dupa care pot fi amendati.

Pentru persoanele fizice amenzile sunt intre 50 si 70 lei, iar persoanele juridice amenzile sunt intre 150 si 250 lei.

Reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta spun ca pot fi solicitati si echipajele pot interveni sa curete turturii, in special in zonele intens circulate si unde acestia ar putea fi un pericol.
de Sorana Maier


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate joi, 03 februarie 2011


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 30 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter