SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGLa Hosman se face teatru

Stiri din Sibiu: Evenimente Adauga un comentariu »

Romania si Germania, Teatru si film, realitate si lume virtuala - sunt cele trei duete care stau la baza unui spectacol ce se vede doar in satul Hosman in aceasta duminica. Este vorba de spectacolul "Puternicul", rezultat al unui proiect desfasurat de orasul Berlin si localitatea Hosman. Initiativa organizatorica le apartine celor de la Spreeagenten din Berlin (in parteneriat cu Hosman Durabil e.

V. si Junges Deutsches Theater Berlin) si marcheaza in aceast an cel de-al treilea act. Debutul proiectului s-a facut in 2007 cu spectacolul "Zalina", a continuat in 2008 cu "Cine este Andrei", iar in acest an 16 tineri din Berlin si Hosman ne invita sa vedem "Puternicul".

Intre real si virtual 

"De o saptamana repetam la proiectul de teatru si film "Puternicul". Improvizam, discutam piesa si concepem povesti si personaje, iar in paralel lucram in doua ateliere la decoruri, animatii si secvente video. Am fost foarte surprinsa de cat de talentati sunt tinerii romani. Exista o pasiune foarte mare pentru acest proiect", spune Susanne Chrudina, regizorul spectacolului.

"Puternicul" pune fata in fata nu doar doua culturi, ci si doua lumi in care societatea contemporana isi duce existenta astazi: lumea reala si cea virtuala. Spectacolul este conceput ca o pendulare intre cele doua universuri, asa ca eroii povestilor din "Puternicul" vor juca deopotriva rolul de locuitori ai satului Hosman si de personaje-avatar din Puternica Futura, un oras in care zidurile cetatii si crucile din Hosman se intalnesc cu blocurile inalte si statuile din Berlin.

Protagonistii spectacolului sunt opt tineri din Hosman (cu varste cuprinse intre 14 si 23 de ani) si opt tineri din Berlin, care au lucrat si lucreaza alaturi de regizoarea Susanne Chrudina, actritele Susanne Berckhemer si Anjorka Strechel, si coordonatoarele atelierelor, Sandra Becker, Branka Pavlovici. Mai trebuie spus ca unii dintre tinerii romani participa pentru a treia oara in proiectul coordonat de Spreeagenten Berlin.

Spectacol itinerant

De la Şcoala generala din Hosman la Moara veche din sat, din Hosman la Berlin. Acestea sunt cele doua calatorii pe care "Puternicul" ni le propune. Astfel, spectacolul este unul itinerant si se va juca atat in sali de clasa, cat si intr-o moara. in plus, reprezentatia de duminica va fi urmata de alte patru reprezentatii la Berlin. Acestea vor avea loc in luna decembrie la Teatrul de Tineret din Berlin.

Reprezentatia din Hosman are loc duminica, ora 19.30, iar in ceea ce priveste publicul pentru axcest spectaco, organozatorii se asteapta la atat la spectatori din Hosman, cat si din localitatile invecinate.
de Maria Spatariu


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate vineri, 25 iunie 2010


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 28 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter