SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGLa inmormantarea preotului care si-a ucis copiii: In aceste zile este greu sa fii unitarian?

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Sute de persoane au asistat, ieri dupa-amiazam la inmormantarea preotului unitarian Cseh Denes si a fiilor ucisi de acesta in noaptea de sambata spre duminica, la Medias. Inmormantarea a avut loc in jurul pranzului, la Tirgu Mures, in cimitirul Livezeni, cimitir destinat tuturor religiilor.

Unul din rudele celor ingropati a cedat nervos si s-a razbunat pe un cameraman, caruia i-a smuls receiverul, in incercarea de a-l determina sa nu mai filmeze. In urma acestui incident in care au fost prinsi si alti reprezentanti ai presei, dar mai ales la rugamintea familiei, presa a stat departe de restul derularii funerariilor, care nu au durat aproape doua ore. In cadrul acestora, toti preotii participanti au adresat cuvinte de imbarbatare celor ramasi in viata. Pe tot timpul slujbei de inmormantare, sotia ramasa in viata a fost sprijinita de parintii ei.

Nu este fapta unei colectivitati

Episcopul unitarian Bálint Benczédi Ferenc a emis si o pastorala in urma evenimentelor si a discutiilor create in jurul dublei crime si a actului de suicid care au avut loc la sfarsitul saptamanii trecute. `Fapta unui om nu este fapta unei colectivitati desi, ea arunca o umbra asupra noastra, a tuturor. Cu toate acestea, nu ne vom disocia de un preot care a slujit, pe parcursul a zece ani, trei comunitati diferite si cu atat mai mult, de un tata care isi crestea cu devotament copiii. Suntem convinsi ca cel care a atentat la viata, a fost un bolnav, aflat sub tratament psihiatric si nu omul in calitatea sa de preot. Fapta lui nu este un element al vietii noastre ecleziastice, ci este un caz penal`, a scris episcopul in pastorala sa.

Presa a facut rau

Mare parte din presiunea creata in aceste zile se datoreaza presei, considera Bálint Benczédi Ferenc. `Tragedia cumplita care s-a abatut asupra familiei a fost prezentata, de o parte a mediei, in mod obiectiv; acestora le adresam, pe aceasta cale, multumiri. Din pacate, alte publicatii in goana dupa senzational precum si opinia publica, manipulata de acestea, cauta sa infiereze intreaga noastra comunitate. In aceste zile este greu sa fii unitarian. Poate ca va fi multa vreme`, a mai comentat episcopul unitarian. El spune ca in public vor mai putea aparea acuzatii calomnioase, care nu au nicio legatura cu principiile unitariene. `Dumnezeu este aproape de noi chiar si in momente de mare cumpana, insa noi nu stim sa Il cautam acolo unde trebuie`.

de Traian DELEANU


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate vineri, 02 iulie 2010


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 25 noiembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter