SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGLa o parte! Vine mobila!

Stiri din Sibiu: Reportaj Adauga un comentariu »

Ati simtit vreodata ca incaperile din locuinta ''conspira'' impotriva dumneavoastra pentru ca nimic nu pare sa fie aranjat asa cum va doriti? Usile par ca se deschid in directia gresita, facand astfel incomoda trecerea? Sufrageria este atat de lunga incat pare un vagon de tren? Majoritatea caselor pun o gramada de probleme cand vine vorba de aranjarea mobilierului.
Obiectele sunt, intr-un fel, ca oamenii. Pentru ca si ele au caracteristici fizice la fel ca noi. Specialistii ne recomanda de cele mai multe ori sa « populam » incaperea cu piese de mobilier cat mai variate ca dimensiuni, forma si culoare, pentru a crea o atmosfera mai interesanta si provocatoare. Dimensiunile pieselor de mobilier, raportate una la alta si apoi la dimensiunea camerei, trebuie sa creeze un raport armonios. Mobilierul care are dimensiuni asemanatoare ajuta la crearea unei atmosfere linistite, dar cand exista un dezechilibru, (un covor e mai mic si nu acopera toata podeaua sau un dulap este foarte mare, etc.), impresia generala este de nepotrivire. «Desi poate parea un exercitiu ciudat, ganditi spatiul de locuit ca un oras cu cateva artere importante si transpuneti aceasta imagine in incaperea pe care doriti sa o amenajati. in functie de zonele pe care se va circula, lasati aproximativ un metru latime pentru calea principala de acces, 50-60 centimetri in fata ferestrelor, a sobei sau semineului si 40-50 cm distanta intre mobilier (de exemplu, intre masa de cafea si canapea). Aranjati mobila pe unghiuri si, cand intindeti covoarele, asezati-le unul peste celalalt, pentru a crea senzatia de adancime» se arata in rubrica de consiliere online a unui site specializat pe design interior.
SE STIE ca picturile sunt realizate pe mai multe planuri: prim plan, mai multe planuri intermediare si punctul de perspectiva. Daca ar fi sa analizam, de exemplu, un tablou care reprezinta un peisaj de munte, am vedea ca raul sau campia ar fi in prim-plan, padurea ar fi zona intermediara si muntii in perspectiva, la linia orizontului. Pentru a aplica aceasta tehnica atunci cand ne amenajam incaperea, suntem sfatuiti sa ne asezam la intrare si sa privim in jur. Vom amplasa un scaun undeva mai aproape. Masa de cafea, daca vorbim de amenajarea sufrageriei, ar fi planul intermediar iar in fundal putem amplasa o lucrare de arta. in fine, daca ne dorim un mediu in care sa ne relaxam si care sa emane o atmosfera plina de serenitate, atunci vom alege un mobilier cu inaltimi asemanatoare staturii noastre. Astfel, vom intra in raport cu tot ce se gaseste sub propriul acoperis.
de Liana GANEA


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate marti, 22 aprilie 2008


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 26 noiembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter