SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGLa o sueta cu Olga Delia Mateescu, Mihai Malaimare si Mihai Dinvale

Stiri din Sibiu: Evenimente Adauga un comentariu »

"Este o intalnire ca orice intalnire de clasa. O intalnire plina de emotii, de nostalgie, o intalnire pe care noi am decis sa o repetam in fiecare an". Asa a inceput, cu o mica minciuna, intalnirea Promo­tiei 1973 a specializarii Acto­rie de la Institutul "I. L. Cara­giale". Şi spunem ca a fost o minciuna, una cum doar actorii stiu sa spuna, pentru ca reuniunea nu a fost una deloc obisnuita: da, a fost pli­na de emotii, da, a fost plina de nostalgie, dar a fost plina de spectacol, de Teatru ade­varat cum nu ti-e dat sa vezi de prea multe ori in viata. Şi a fost asa pentru ca am avut parte de improvizatii, de destainuiri, de muzica - si toate au fost in compania unor nume care au scris si scriu randuri multe in istoria teatrului romanesc. Asa se face ca mai bine de doua ore, la Sibiu, au stat fata in fata cu publicul Olga Delia Matees­cu, Mihai Malaimare, Mihai Dinvale, Petre Bacioiu, Ştefan Hagima, Virgil Muller, Florin Traian Pretorian, Lavinia Jemna, Carmen Petrescu si regizorul Mircea Marin. Iar faptul ca i-am avut aici i s-a datorat lui Alexandru Balan, cel care in urma cu 38 de ani spunea adio facultatii, alaturi de acesti actori.

Dupa 38 de ani

Cu modestia care ii carac­terizeaza pe marii profesionisti, cu aplombul si talentul innascute, fiecare dintre actori a vorbit despre anii de studentie, despre placerea de a face teatru, despre profesorii lor si binein­teles ca si-au "pigmentat" povestile cu intamplari din tinerete. Şi ca atare si publi­cul, prieteni si colaboratori ai lui Alexandru Balan, a ras copios sau s-a lasat purtat de nostalgie. "imi aduc aminte ca unul din cele mai fru­moase momente din viata mea de student a fost cel mai trist. Acela in care am plecat pentru totdeauna din Insti­tutul de Teatru, adica cu ulti­mul spectacol pe care l-am avut la "Casandra". M-am in­chis in cabina si cand mi-am dez­bracat costumul, am plans cat am putut de mult ca sa nu mai am ocazia, cre­deam eu, altadata sa o fac. A fost o legatura intre mine si posibilul meu destin foarte solida", a marturisit Mihai Malai­mare. Acelasi Mihai Malaimare a povestit, alaturi de Mihai Dinvale, cum, stu­denti fiind, au facut un spec­tacol ca sa scape de instructie sau cum au facut scrum camera din camin, dar au fost scosi basma-curata.

Florin Pretorian, in schimb, a spus povestea unui cantec demult celebru in Romania: "Hai vino iar in gara noastra mica", interpretat de Gabriel Dorobantu. Textul l-a facut chiar el, Florin Pretorian, si totul a pornit dintr-o gluma. Dupa ore intregi cand nimic nu iesea si dupa ce a fost avertizat ca textul poate fi interpretat politic, pe Florin Pretorian "l-a lovit inspiratia" anilor in care lucrase la CFR, asa ca a schimbat refrenul si ne-a spus o poveste de dra­goste dintr-o mica gara. "Dupa asta pentru ca nu mi-am dat seama cat de grea e gloria, m-am si retras", a incheiat Pretorian cu umor.

Pentru actorii prezenti la Sibiu, intalnirea cu publicul a fost o surpriza: stiau ca se vor intalni in cerc restrans, ei de ei. Şi tot pentru ei, Alexandru Balan a mai avut cateva surprize, asa ca grupul vocal de jazz Harmony, Sergiu si Romulus Cipariu si grupul de jazz traditional Snaco Dixie au cantat pentru fiecare dintre absolventii promotiei 1973.

in final, raspunsul la o intrebare: de ce aceasta intalnire la Sibiu? "Am dorit sa ne intalnim an de an pentru ca prea des se intampla... decizia de a pleca a unora dintre noi. Ne-am intalnit si la Cluj si la Bucuresti.... Suntem la varsta la care incepem sa plecam, la care incepem sa-i invatam pe altii ceea ce am invatat noi de-a lungul unei vieti. Multi s-au dus nedrept de repede si singura chestiune pe care indraznesc sa o spun fara sa plang este ca s-au dus frumosi fiind. Acesta este un lucru care ne face mai optimisti pe noi, ceilalti. Vrem sa ne intalnim pentru ca am vrea sa intele­gem intai noi daca exista o amprenta a acestei generatii. Poate ca asa cum este teatrul, amprenta noastra este unde­va, eterica, este dintr-o materie care nu poate fi pipaita. indraznesc sa cred ca ea exista." - Mihai Malaimare.


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate miercuri, 12 octombrie 2011


Poza Zilei Sibiu - Sibiu Cycling Tour 2020

Sibiu Cycling Tour 2020
~ 12 august 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 27 iulie 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 07 2020 07:25 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter