SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGLa pas, printre icoane

Stiri din Sibiu: Evenimente Adauga un comentariu »

Niciodata Sibiul nu a avut parte de atatea evenimente culturale dedicate vietii monahale, de la imaginea preotilor surprinsa in exercitiul functiunii de zi cu zi la manastire pana la prezentarea catorva dintre cele mai frumoase icoane din tara noastra, asa cum se intampla zilele acestea.

O plimbare in week-end prin numerosele spatii expozitionale ale Sibiului reprezinta in aceasta perioada o departare de cele lumesti chiar fara sa vrei. Lasi deoparte pinacoteca Samuel von Brukenthal sau linistea muzeului in aer liber din Dumbrava Sibiului pentru ce are orasul de oferit in plina Adunare Ecumenica Europeana. Sa le luam pe rand. Cel mai nou spatiu de expozitii al Sibiului este fara indoiala cripta Bisericii Parohiale Romano – Catolice din Piata Mare. Dupa discutiile iscate de descarcarea sitului arheologic si vestigiile istorce gasite aici, in subsolul Bisericii din Piata Mare a ramas unul dintre cele mai frumoase spatii pe care le are Sibiul de oferit acum. in prezent, ocazionat de Adunarea Ecumenica aici salasluiesc aproximativ 20 de fotografii care vorbesc despre viata monahala si prezinta oricui se incumeta, nu sa treaca pragul ci sa coboare in cripta, scurte momente si chipuri ale celor care au ales sa-si dedice viata lui Dumnezeu. Un punct de plecare intr-o dupa-amiaza linistita. „Chipuri din viata monahala " releva oraseanului obisnuit cu agitatia din cartiere si cafenele din centru, printre bolti de caramida si arcade gotice, o alta lume.
Iesi la lumina dar nu te indepartezi prea mult de Piata Mare. La doi pasi de aici, in Biserica Ursulinelor descoperi cine sunt unitii. Sub acelasi acoperis al Adunarii Ecumenice, Biserica unita cu Roma se prezinta sibienilor si explica printr-o expozitie speciala „Cine sunt unitii? ". Mai la deal, dupa Bulevard si intr-o locatia total diferita se trece la alta confesiune. Una majoritara in tara noastra. Recent inauguratul sediu al Bibliotecii Astra gazduieste la parter o expozitie de icoane. Pentru cine vrea sa-si aminteasca de frumusetea Manastirii de la Sambata de Sus, locul unde au fost create o parte din exponate (deca pot fi numite asa). Şi pentru ca spatiul o permitea aveti parte si de o lectie despre modul in care se structureaza pictura de icoane: pe sticla, pe lemn sau pe piatra. Pe langa Manastirea Sambata isi mai dau concursul Manastirile din Nocrich si Rasinari. O alta lectie, de data acesta de istorie, ti se ofera in Turnisor. Nu sunt multi sibieni care-si mai amintesc cine au fost „landlerii " si ce treaba au avut ei cu Sibiul. Biserica Evanghelica din Turnisor le-a dedicat practic un muzeu intrg, cu imagini de epoca, fotografii document, obiecte bisericesti si chiar obiecte de uz casnic. Fiecare loc si fiecare obiect cu istoria lui. Cam asa arata Capitala Culturala pentru laici, in plina Adunare Ecumenica Europeana. Luata la pas.
de Stefan DOBRE


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate vineri, 07 septembrie 2007


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 25 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter