SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGLa schi, sus pe muntele din Jina

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Comuna aflata la cea mai mare altitudine din Romania se poate lauda de acum si cu o partie de schi. E nou-nouta si gata sa fie probata. Singura conditie e sa mai ninga un pic, caci zapada cazuta in ultimele zile a fost viscolita.

Primii vizitatori au ajuns ieri pe partie, chiar daca nu au schiat: este vorba de Ghita Ciobanul si oficialitatile prezente la conferinta de inchidere a proiectului "Amenajarea domeniului schiabil in comuna Jina, arealul turistic Marginimea Sibiului", in cadrul caruia a fost realizata partia.

Partia, Transalpina si Ghita cresc faima Jinei

La cateva sute de metri de centrul comunei Jina, se gaseste cea mai noua partie de schi din judet. E usor de gasit de la drumul principal, si e usor accesibila si pentru cei novice in ale schiului pentru ca nu are un grad mare de dificultate. in rest, are dotarile necesare: de la instalatii de transport pe cablu la instalatie de inzapezit artificial la grupuri sanitare. in consecinta, cine are chef de o tura in natura trebuie sa incerce partia de la Jina. "Dorim ca cei care vin la Jina sa se bucure de iarna, de frumusetea peisajului, de traditii si de schi, pe partia pe care o deschidem. Pentru Jina e o investitie importanta, pe care o putem corela cu deschiderea Transalpinei, care se bucura de mare succes vara. Partia si Transalpina ne ajuta sa facem o mai mare publicitate comunei si sa atragem turisti", spune primarul Iancu Beschiu.

Necesitatea exploatarii potentialului turistic al Jinei si al Marginimii a fost subliniata si de oficialitatile prezente ieri la Jina: prefectul Ovidiu Sitterli, Marcel Luca si Ioan Banciu, vicepresedinti ai CJ Sibiu, deputatul Mircea Cazan si primarii din Saliste - Horatiu Racuciu, Tilisca- Dumitru Raceu si Poiana- Ilie Dancila.

Şi cum Ghita Ciobanul a incercat si el cu piciorul partia din Jina, toti cei care au luat cuvantul au subliniat ca Jina si Marginimea trebuie sa profite turistic de pe urma reclamei extraordinare pe care ciobanul din Jina a facut-o comunei sale.

Pe bani europeni

Circa 10 milioane lei a fost valoarea estimata a proiectului " Amenajarea domeniului schiabil in comuna Jina, arealul turistic Marginimea Sibiului". Contributia Uniunii Europene a fost de 5.104.826,29 lei, iar restul finantarii a fost asigurat de Primaria Comunei Jina, cu sprijinul Consiliului Judetean Sibiu.

Ce s-a facut cu cei peste 10 milioane de lei la capitolul amenajarea partiei? Sistematizarea terenului, amenajarea de rigole si podete, realizarea instalatiei de transport pe cablu, a celei de inzapezit artificial, grupuri sanitare. De asemenea, s-a montat un rezervor de mare capacitate pentru realizarea zapezii artificiale, s-a dotat partia cu doua tunuri mobile pentru zapada si o masina de tasat zapada etc. Instalatia de transport pe cablu are o capacitate de 1.200 persoane/ora, iar partia suporta 200-240 schiori/zi.

Ce spera conducerea comunei ca va castiga Jina in urma deschiderii acestei partii? Cresterea numarului de turisti cu 50% si cresterea numarului de Pensiuni cu 20%.


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate joi, 12 decembrie 2013


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 17 ianuarie 2021 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter