SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING



La Sibiu, dar in jurul lumii

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Centrul istoric al Sibiului cuprinde si o bucatica din Grecia. Atmosfera mediteraneana te invaluie cu primul pas pe care il faci intr-un restaurant grecesc. Ceea ce confera bucatariei grecesti unicitate este uleiul de masline care este folosit in majoritatea preparatelor. Crevetii, calamarii si caracatita se tranforma in mainile bucatarilor greci in preparate de neuitat.

O cina in doi intr-un astfel de restaurant costa aproximativ 60 de lei in functie de preparatele alese. Gyros cu tzatziki si pita, Souvlaki, Dolmades si multe alte feluri de mancare te poarta in diferite zone ale Republicii Elene: din centrul Atenei pana pe o faleza din Corfu.

Cina in Asia

Cultura asiatica a fascinat intotdeauna datorita unicitatii sale. Bucatarii asiatici jongleaza cu condimentele, imbina aromele pentru a da nastere unor preparate unice. Restaurantele chinezesti din Sibiu se lauda cu bucatari sositi din toata China care promit sa foloseasca legume, carnuri si mirodenii de cea mai buna calitate. Mancarea este preparata in Wok, un vas chinezesc, rotund, din fonta, asemanator unui ceaun, in care se gateste repede si cu putin ulei. Vedetele bucatariei chinezesti sunt puiul, vita, rata si pestele care sunt insotite de legume si asezonate cu condimentele specifice. Urechile de lemn (o specie de ciuperci), bambusul si ghimbirul sunt nelipsite din preparatele asiatice. Shanghai si Beijing sunt pomenite deseori in retete din bucataria chinezeasca. Pachetele de primavara, Puiul Ma La, crevetii Sichuan, Noodles cu vita sunt doar cateva din bunatatile care se regasesc in meniurile din restaurantele chinezesti. O cina pentru doua persoane intr-o astfel de "oaza" asiatica poate varia ca pret intre 50 si 80 de lei.

Cei care doresc sa manance sushi pot face acest lucru chiar si la Sibiu intrucat acesta este unul dintre putinele orase din Romania unde poate fi gasit acest preparat. Sushi este un fel de mancare specific bucatariei japoneze. La baza acestui preparat se afla orezul acrit cu otet combinat cu diverse ale ingrediente gatite sau crude, cum ar fi pestele crud. intotdeauna in prepararea acestui fel de mancare se va folosi peste oceanic intrucat este mai sanatos. Sushi Nigiri si Sushi Rolls pot fi servite cu wasabi si ghimbir murat, la 22 de lei portia.

America Latina

Carnea de vita si sosurile colorate sunt, la randul lor, vedetele bucatariei sud-americane. Åži sibienii pot observa acest lucru pe pielea lor, pentru ca in Sibiu se poate gasi mancare cu specific uruguyan si cu specific argentinian. Modul de preparare al carnurilor si legumelor este pe gatarul cu lemne, iar vita argentiniana cu sos de ciuperci reprezinta doar unul dintre preparatele care te vor transporta in mijlocul Argentinei inca de la prima inghititura. Cei care doresc ceva tipic uruguyan pot incerca clatitele cu spanac, cascaval si sunca, Civito Uruguayo un preparat compus din friptura de vita, cartofi prajiti, sunca, oua, cascaval, masline, rosii, muraturi, salata si maioneza si multe alte preparate specifice. in functie de felurile de mancare alese o masa pentru doua persoane poate costa aproximativ 80 de lei.

Italia ca la ea acasa in Sibiu

Cei care iubesc bucataria italiana pot sta linistiti deoarece aceasta a devenit aproape "traditionala" in Sibiu si nu numai. Pizza si spaghetele sunt la ordinea zilei in meniul romanilor insa poate tocmai din cauza faptului ca suntem atat de obisnuiti cu bucataria italiana uitam ca are mai multe de oferit. Cu totii am mancat pizza insa am gustat cu totii Carpaccio di Pesce? Preparatele din peste se regasesc si in bucataria italiana si alaturi de un pahar de vin pot transforma o cina obisnuita intr-una deosebita. O masa pentru doua persoane la un restaurant italian poate costa aproximativ 60 de lei.

Deserturi internationale

O masa nu este completa fara desert. Tot asa o vizita in Grecia, Japonia , China sau Italia nu este completa daca nu ai profitat de tot ce au aceste tari de oferit. in Grecia printre deserturile de incercat se numara Galaktobureko, budinca de gris in foietaj cu inghetata si rulada Kataifi, iar in coltul opus Greciei, la chinezi, cel mai bun mod de a incheia o seara este gustand din portocalele caramelizate sau inghetata "prajita". De asemenea nu poti spune ca iubesti bucataria italiana pana nu ai gustat din prajitura Zuccotto, un preparat semi inghetat care contine coniac si inghetata. Nu poti parasi meleagurile sud-americane fara sa fii incercat Chaja, o prajitura traditionala din bezea, caramel, frisca, fasii de piersica si topping. Pentru cei care se intreaba cam cat costa un astfel de rasfat, preturile deserturilor variaza intre 10 si 30 de lei.

Condimente deosebite, arome imbietoare, sosuri pline de culoare insotesc carnurile si legumele atent preparate de bucatari de pe trei continente. Astfel, orice zi este o zi potrivita pentru a descoperi ce au mai bun de oferit din punct de vedere culinar Grecia, China, Japonia, Uruguay, Argentina si Italia


Med Elite



Ai ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5




Alte stiri adaugate marti, 23 iulie 2013






Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 25 aprilie 2024 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter