SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGLa Strandul din Ocna doar vremea e incerta

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Fiindca din punct de vedere calendaristic am intrat in vara, am poposit la "Complexul Balnear Ocna Sibiului Ştrand", asa cum este titulatura oficiala a cunoscutului strand. Pana sa ajunga si Emil Tolciu, cel care a dat viata si notorietate celor trei lacuri - lasate in paragina de fostul OJT - am facut un tur de orizont. in lunile care au trecut de la inchiderea sezonului precedent au aparut noutati. in primul rand a fost extinsa parcarea, treptele si plajele din lemn au fost innoite, a fost adus nisip proaspat, peste tot sunt sezlonguri albe, dar si mese si scaune la umbra, sub umbrele, iar de jur-imprejur sunt copaci si arbusti ornamentali de un verde crud. in ziua vizitei noastre (miercuri, 1 iunie curent) strandul parea un paradis: curatenie, liniste, oameni putini si calmi, aparent fara grijile existentei cotidiene, ciripit de pasarele.

"N-ati vazut ce era mai important"

intalnire agreabila cu Emil Tolciu, managerul general al complexului, pe care activitatea permanenta il mentine in forma: "Ce-ati vazut este nimic fata de ce va voi arata: in mijlocul lacului Crisan - acela dinspre padure - am instalat o fantana arteziana, care aduce apa de la o adancime de 22 de metri, cu mare concentratie de sare si cu aerosoli naturali. Acolo salinitatea este de 400 grame la litru, apa venind chiar din gura fostei mine. in urmatoarele zile vom mai monta instalatii pentru alte doua artezine in acelasi lac. Pana cand vom intra in plin sezon mai avem de facut mici corectii pe ici pe colo. La noi, singura incertitudine o constituie vremea, care, vedeti cum e, tot mai capricioasa. in extrasezon, supravietuim prin baza de tratament, unde avem tot mai multi si mai constanti pacienti, iar la preturi n-am umblat, data fiind criza prin care a trecut - si inca n-a scapat - tara: 50 de lei consultatia de specialitate, 10 lei impachetarea partiala cu namol, 25 lei masaj general, 20 lei sauna, 10 lei curent diadinamic, 12 lei ultrasunete, 15 lei piscina..."

Facem un tur si cu Emil Tolciu ca sa vedem si sa fotografiem "minunea" de arteziana, care intr-adevar e spectaculoasa, iar cand vor fi trei vor oferi o imagine feerica.

"Nu ma tem de concurenta"

L-am intrebat daca se bucura ca lucrarile la lacuri treneaza, si, probabil, acestea vor fi deschise pentru public, partial, abia in iulie.

"Nu ma tem de concurenta, fiindca e loc pentru toata lumea. Şi inainte, erau oameni care mergeu la lacuri si din aceia care veneau la strand, dupa preferinte. Acolo e mai rustic, aici e mai elevat. Cu administratia orasului suntem in relatii bune. Ce ma pune pe ganduri este valul de inspectori de tot felul care isi vor face drum incoace, cautand nod in papura si facand risipa de procese verbale si de amenzi, de parca toti am fi hoti si talhari in tara asta. Deja au inceput..."

Alte preturi pentru cei interesati: 15 lei/adult, 5 lei/copil sub 10 ani - intrarea la strand, 5 lei parcarea pazita, 50 lei/casuta/noapte (cei de la casute vor plati doar 10 lei/persoana intrarea la strand).

Cu hotelul inceput...

"Vom continua la toamna cu urmatoarele etaje si cu mansarda. Deocamdata avem 51 locuri de cazare la hotelul existent si 60 de locuri la casute (care au fost igienizate, exista grup social cu apa calda, alei noi), in restaurant sunt 100 de locuri, iar pe terasa acestuia inca 150 de locuri... Cred ca nu mai e nevoie sa spun ca Ocna este o statiune balneara care, de cativa ani, a revenit in circuitul european, asa cum a fost cunoscuta in anii dintre cele doua razboaie mondiale."

Pe mine nu trebuie sa ma convinga nimeni, fiindca eu si prietenii mei aici ne simtim mai bine decat... Gigi Becali pe Coasta de Azur. Şi asta de ani buni.


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 06 iunie 2011


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 25 noiembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter