SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGLa ULBS se aleg prorectorii si decanii

Stiri din Sibiu: Educatie Adauga un comentariu »

La o luna dupa alegerea noului rector al Universitatii "Lucian Blaga" - prof. univ.dr. ing. Ioan Bondrea, mediul universitar trece din nou prin febra alegerilor pentru ca pana la sfarsitul acestei luni trebuie sa fie desemnati noi prorectori ai ULBS si decanii facultatilor.

Prorectori - propusi de rector si validai de Senat

Patru prorectori va avea, in urmatorii patru ani, Universitatea "Lucian Blaga", ceea ce inseamna ca numarul prorectorilor e mai mic cu unu decat in mandatul 2008-2012. Numarul prorectorilor este desemnat in functie de numarul de studenti, dupa o norma de un prorector la 5000 studenti, se arata pe site-ul oficial al ULBS. Fiecare rector se va ocupa de un anumit domeniu: programe academice, cercetare stiintifica si studii doctorale, strategie organizationala si financiara, probleme studentesti.

Cum se face alegerea noilor prorectori? Potentialii prorectori sunt desemnati de rector in termen de pana la 30 de zile de la confirmarea sa prin Ordinul Ministerului Educatiei; in cadrul Senatului ULBS, fiecare candidat isi prezinta activitatea si prioritatile din domeniul de competenta delegat, urmand ca senatorii sa voteze deschis alegerea in functia de prorector. "Ocupa functia de prorector candidatul propus care a intrunit majoritatea simpla a voturilor senatorilor prezenti, fiind indeplinita conditia de prezenta de 2/3 din numarul de 85 de membri ai Senatului. Persoana ce nu obtine majoritatea simpla a voturilor nu este validata", se arata in Regulamentul de alegere al prorectorilor ULBS.

Decanii se aleg prin concurs public

Pentru desemnarea noilor decani ai celor noua facultati ULBS se va organiza un concurs public, la care pot participa candidatii avizati de consiliul facultatii cu votul majoritatii simple a membrilor acestuia. In urma validarii candidaturilor de catre consiliul facultatii, decanul este selectat printr-un concurs public, de o comisie formata din rector si prorectori. Concursul consta in analiza si evaluarea dosarului candidatului de catre comisia de concurs si in audierea candidatului cu privire la planul managerial. Functia de decan va fi ocupata de "candidatul ce obtine punctajul cel mai mare, dar nu mai putin de 70 de puncte. Decanul declarat reusit la concursul public este validat de senatul universitar, cu majoritatea simpla a voturilor senatorilor prezenti, fiind indeplinita conditia de prezenta de 2/3 din numarul de 85 de membri ai Senatului. Dupa validare, este investit in functie prin decizia rectorului", se arata in Regulamentul de organizare si desfasurare a concursului public pentru selectarea decanilor in cadrul ULBS.

***

Calendarul pentru alegerea prorectorilor si decanilor este urmatorul: consultari cu membrii Consiliilor facultatilor - 6 - 16 martie, inscrierea candidatilor pentru functia de prorector - 12 - 14 martie, validarea prorectorilor in Senatul ULBS - 19 martie, inscrierea candidatilor pentru functia de decan - 19 - 22 martie, concursul pentru decani - 23 - 29 martie, validarea decanilor in Senatul ULBS - 30 martie. In luna aprilie se vor alege prodecanii facultatilor si se vor ocupa locurile vacante din Senatul ULBS.


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate joi, 08 martie 2012


Poza Zilei Sibiu - Festivalul Medieval Sibiu 2019

Festivalul Medieval Sibiu 2019
~ 03 iulie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 26 august 2019 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 08 2019 08:17 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter