SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING



La un pas de moarte din cauza unui abces dentar

Stiri din Sibiu: Social Adauga un comentariu »

in Romania anului 2009 se poate muri in urma celor mai banale afectiuni, exemplu fiind cazul unui copil de 8 ani din Medias, care a fost pe punctul de a face septicemie din cauza unui abces dentar. Baietelul, Cristian Dragan, a ajuns, mai mult mort decat viu, la o clinica privata din Tg. Mures, sistemul sanitar " de stat " fiind, se pare, in colaps, la Medias.

" Totul a inceput in urma cu vreo luna. Am mers atunci, cu Cristian, la un medic stomatolog din cartier, pentru ca suferea din cauza unei carii. Medicul a spus ca nu are niciun rost sa intervina si sa chinuie copilul, din moment ce acesta avea sa scape foarte curand de dentitia de lapte si inclusiv de probleme. N-a fost deloc asa. La sfarsitul saptamanii trecute, la dintele afectat de carie s-a format un abces. in numai 24 de ore toata falca stanga i s-a umflat peste masura, cu toate ca, la sugestia medicului de familie, i-am administrat antibiotice. Luni dimineata am fost trimisa la serviciul stomatologic de urgenta din cadrul Policlinicii Medias, insa, desi avea program, medicul Rodica Leahu lipsea, cabinetul fiind inchis. Se pare ca doctorita, pe care am cautat-o timp de doua ore, era ocupata cu pacientii de la cabinetul sau privat. Copilul avea nevoie urgenta de un drenaj, insa niciun medic stomatolog nu a vrut sa intervina, pe motiv ca are pacienti programati. intr-un final, spre seara, am ajuns la un stomatolog din cartier care a si intervenit. M-a prevenit insa ca pot aparea complicatii, din cauza intarzierii cu care s-a efectuat interventia. Toata noaptea copilul a facut febra, iar a doua zi dimineata l-am transportat cu un taxi, la Tg. Mures. Medicii mi-au spus ca baiatul a fost foarte aproape de a face septicemie si l-au internat de urgenta ", a mai precizat Alina Dragan, mama copilului.

Mircea Costea, stomatologul care a efectuat drenajul ne-a declarat ca " baietelul arata, intr-adevar, foarte rau, era aproape desfigurat. Puroiul ii invadase ochiul si urechea stanga. Abcesul, nefiind localizat, nu am putut interveni eficient, printr-o incizie cu bisturiul. Am fost, insa, surprins sa aflu, de la mama copilului, ca medicul desemnat nu asigura, la acea ora, serviciul de urgenta ".
Contactata, doctorita Rodica Leahu a refuzat sa faca orice fel de declaratii, admitand doar ca " e foarte posibil ca la acea ora sa ma fi aflat prin spital ". Nici managerul general al Spitalului Municipal Medias, Lucica Prisacariu, nu a avut replica.


Med Elite



Ai ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5




Alte stiri adaugate marti, 24 martie 2009






Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 29 martie 2024 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter