SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGLaborator de 70.000 de lei, a Facultatea de Inginerie

Stiri din Sibiu: Educatie Adauga un comentariu »

Ancorati in mediul de afaceri

Cel mai nou laborator al Facultatii de Inginerie le va fi util mai ales studentilor si ca­drelor universitare de la spe­cializarile Electronica, Elec­tromecanica si Calcula­toare, iar pentru a imbina teo­ria cu practica viitorii ingineri au la dispozitie echipamente de ultima generatie, cu care se lucreaza in companiile din industria auto. 

 Dotarile au fost puse la dis­pozitia Facultatii de Mar­quardt Sibiu, in cadrul unui parteneriat dezoltat de insti­tutia de invatamant si compa­nie: "In spatele unui bun par­teneriat stau nu doar cuvin­tele frumoase, ci si faptele. As­tazi suntem martorii unei ase­menea fapte prin deschi­derea acestui laborator. Sunt convins ca aceste partene­riate vor continua si se vor dez­volta", a spus prof.univ. dr. ing. Ioan Bondrea, decanul Facultatii de Inginerie. 

Prof. univ. dr. ing. Con­stan­tin Oprean, rectorul ULBS, a adaugat ca "stafful academic poate asigura cunostintele teoretice, iar pentru aptitu­dinile practice e absoluta nevoie de parteneriate cu companii, care ne pot ajuta sa dezvoltam laboratoare precum cel inaugurat astazi. Facultatea de Inginerie a dez­voltat o importanta platforma de parteneriate cu mediul economic, iar aceste parte­ne­riate sunt importante in stra­tegia ULBS pentru ca vrem sa ne asiguram ca ab­solventii nostri au compe­tentele profesionale si aptitu­dinile practice necesare".

Jurgen Schmidt, director general Marquardt Sibiu, a declarat ca parteneriatul cu Facultatea de Inginerie este o confirmare a faptului ca a­ceasta companie e parte din Sibiu: "Cred ca acesta este in­ceputul unei legaturi ce ara­ta ca Marquardt e in Sibiu, ca face parte din Sibiu. Cred ca nu suma investita este cea mai importanta, ci motivul pen­tru care s-a facut inves­titia: pentru a dezvolta parte­neriatul cu ULBS, pentru a ajuta la pregatirea practica a studentilor". De fapt, roadele parteneriatului dintre compa­nie si institutia de invatamant s-au vazut deja si prin cei pes­te 200 de absolventi ULBS care lucreaza la Marquardt.

Al treilea mare partener al Facultatii de Inginerie

Colaborarea Facultatii de Inginerie "Hermann Oberth" cu mediul de afaceri sibian are deja vechime, iar Mar­quardt este al treilea mare partener al facultatii, dupa Atlassib si Continental. De pilda, Ingi­neria a dezvoltat impreuna cu At­lassib specia­lizarea Ingi­neria Transportu­rilor si, tot datorita partene­riatelor inche­iate, a­proape toti studentii fac prac­tica in companii sibiene, iar multi dintre ei sunt ulterior angajati de acestea: "Am dez­voltat in Facultatea de Ingi­nerie un oficiu de orientare profesio­nala, prin care companiile pot sa recruteze studenti in regim part-time sau full-time. Astfel, la anumite specializari, apro­ximativ 62% dintre absolventi sunt absorbiti pe piata mun­cii", a spus decanul Ioan Bon­drea.


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate joi, 19 ianuarie 2012


Poza Zilei Sibiu - Festivalul Medieval Sibiu 2019

Festivalul Medieval Sibiu 2019
~ 31 mai 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 26 august 2019 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 08 2019 08:17 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter