SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGLada de Zestre a concursului "Comorile din Tara Oltului " a ajuns la Cartisoara

Stiri din Sibiu: Evenimente Adauga un comentariu »

Echipajul localitatii Cartisoara a castigat cea de-a cincea editie a Concursului "Comorile din Ţara Oltului ", desfasurat in zilele sfarsitului de saptamana ce a trecut in zona din imediata apropiere a Complexului Turistic Albota (Arpasu de Sus). Cei sase copii (trei baieti si trei fete cu varsta cuprinsa intre 11 si 15 ani), alaturi de cadrele didactice insotitoare de la Şcoala cu clasele I-VIII "Badea Cartan " Cartisoara, s-au comportat exemplar, au dovedit ca detin cunostinte bune despre teritoriul Ţarii Oltului, dar s-au descurcat excelent si la probele de orientare turistica si traseu, astfel ca au obtinut cel mai bun punctaj dintre toate cele 11 echipaje participante. Pe langa premii, diplome, medalii si trofeul editiei, copiii de la Cartisoara au devenit, pana la viitoarea editie a concursului, "stapanii " Lazii de Zestre a teritoriului, obiect- simbol pentru acest proiect, ce asteapta sa fie completat cu noi dovezi (scrise, inregistrate- audio sau video, ori realizate artizanal) de valoare si traditie din zona in care locuiesc.

Echipajul din Boita a ocupat locul doi in concurs, iar copiii de la Turnu Rosu s-au clasat pe locul trei.

Cea de-a V-a editie a Concursului "Comorile din Ţara Oltului " a fost organizata de Asociatia Grupul de Actiune Locala "Ţara Oltului " impreuna cu Asociatia de Prietenie "Ille et Vilaine- Sibiu ", Primaria comunei Arpasu De Jos si diversi colaboratori sau parteneri.

La concurs au participat 66 de copii si insotitorii lor, voluntari si colaboratori din localitatile Ţarii Oltului (Boita, Turnu Rosu, Racovita, Marsa, Avrig-2 echipaje, Porumbacu de Jos, Scoreiu, Cartisoara, Carta si Arpasu de Jos) ce si-au organizat o tabara de corturi pe un teren situat vizavi de Albota.

in cele trei zile, echipele au avut de trecut prin mai multe probe de concurs, au indeplinit mai multe sarcini, dar s-au si distrat participand la diverse activitati organizate in tabara, au asistat la demonstratii si aplicatii de prim-ajutor in situatii de urgenta, catarare- parapanta etc) punctajul general, in urma caruia a fost stabilit clasamentul, fiind obtinut prin cumularea tuturor punctelor si evaluarilor.

Cum era de asteptat, avand in vedere popularitatea tot mai ridicata de care se bucura proiectul, actiunea s-a bucurat de un mare succes, organizatorii dovedind, o data in plus, ca "mecanismul " creat de ei devine unul tot mai bine uns si functioneaza, de la o editie la alta, tot mai aproape de performanta sa maxima.

"Vreau sa-i felicit pe toti cei ce s-au implicat in organizarea si buna desfasurare a editiei din acest an a proiectului nostru. Consider ca am obtinut un nou succes, spre bucuria si multumirea copiilor participanti. Pe langa purtatorii de coronite regesti si premiantii din acest an, raman purtatorii de dorinta pentru viitoare victorii (copiii si insotitorii din echipajele clasate in afara podiumului). Noi ceilalti, organizatorii, ramanem purtatorii de vise... ", ne-a spus, la finalul taberei "Comorile din Ţara Oltului " de la Albota, comandantul IulianaTuri.

Proiectul isi propune ca in fiecare an o alta comuna sa fie gazda concursului, astfel ca editia 2013 se va desfasura, probabil, pe teritoriul comunei Cartisoara.

"Comorile din Ţara Oltului " este o actiune- proiect de tip LEADER (Legaturi intre Actiuni de Dezvoltare Economica Rurala), pentru realizarea sa fiind implicate institutii de invatamant, organizatii neguvernamentale, administratii locale, intreprinzatori privati si societatea civila din teritoriul "Ţarii Oltului " ce au un scop comun si o tema impartasita.
de Dan Francu


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate miercuri, 01 august 2012


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 19 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter