SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING



"Lada de Zestre" va ajunge la Laslea

Stiri din Sibiu: Evenimente Adauga un comentariu »

Cu mic, cu mare, pastratorii si iubitorii traditiilor se intalnesc duminica, 6 iunie, la Laslea. 340 de cursanti ai Åžcolii Populare de Arte si Meserii "Ilie Micu" din Sibiu, impreuna cu invitatii lor se vor afla incepand cu ora 12, in localitate, pentru a sarbatori romaneste "Lada de Zestre" si cea de-a XIII-a editie a "Zilelor Åžcolii Populare de Arte si Meserii "Ilie Micu" Sibiu".

Program bogat

"Lada de Zestre se afla la loc de cinste in Primaria din Brateiu si va fi adusa de primarul Elena Marian (...) Noi nu ducem "Lada de Zestre" decat in locurile in care Åžcoala Populara de Arte si Meserii "Ilie Micu" are clase externe. Daca anul trecut am fost la Brateiu, anul acesta mergem la Laslea, unde scoala are doua clase externe. Una de tesaturi traditionale in satul Malancrav si o clasa de cantece si jocuri populare, in Laslea. "Lada de Zestre" reprezinta ce e mai frumos pentru spiritualitatea romaneasca", a spus Lia Maria Bologa, directorul Åžcolii Populare de Arte si Meserii "Ilie Micu" din Sibiu. Participantii la eveniment vor putea asista la un program bogat punctat cu elemente specifice satului romanesc, cum este "Hora Miresii", cantecul pe care va fi dusa Lada, exact asa cum era dusa mireasa la nuntile vechi, de la tara.

Evenimentul ia startul la ora 12, cu parada portului popular, dupa care urmeaza cuvantul de intampinare rostit de Ioan Onea, primarul comunei Laslea si de o slujba religioasa de sfintire a "Lazii de Zestre". Participantii la manifestare vor putea asculta, apoi, cuvintele de salut ale invitatilor: presedintele Consiliului Judetean Sibiu, Martin Bottesch, prefectul judetului Sibiu, Constantin Trihenea, primarul comunei Brateiu, Elena Marian si Maria Lia Bologa, directorul Åžcolii Populare de Arte si Meserii "Ilie Micu" din Sibiu. Cu acest prilej va fi vernisata o expozitie de arte traditionale, cu vanzare si va avea loc un spectacol folcloric.

Examenul se da in fata publicului

Comuna Laslea este locul in care cursantii Åžcolii Populare de Arte si Meserii "Ilie Micu" isi sustin examenul de sfarsit de an. O fac insa, in fata publicului, dupa cum a mai spus Lia Maria Bologa. Publicul evenimentului ii va putea urmari, astfel, pe solistii Nicolae Rusan, Victoria Meitescu si Maria Lia Bologa. Alaturi de ei, pe scena evenimentului vor urca si cursantii clasei de canto muzica populara din Sibiu: Sonia Rachita, Florentina Neagu, Marian Ghitescu, Mihai Stanovici, Mariana Jianu, Elena Gheata, Diana Lupu, Catalin Calbeaza dar si cursantii claselor externe din Laslea, Saliste, Brateiu, Apoldu de Jos, Loamnes-Armeni, Dumbraveni - Ernea, Mosna, Carta si Valea Viilor. Evenimentul aduna la Laslea si motivele specifice satului traditional, pentru ca expozitia de arte traditionale este realizata de cursantii claselor externe din: Åžeica Mica - Sorostin, Loamnes - Armeni, Laslea - Malancrav, Rosia - Daia, Micasasa si Gura Raului. (A.C.)


Med Elite



Ai ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5




Alte stiri adaugate joi, 03 iunie 2010






Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 18 aprilie 2024 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter