SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGLandlerii au marcat Ziua Nationala a Austriei fara "Clatita Imparatului "

Stiri din Sibiu: Evenimente Adauga un comentariu »

Sibiul a redevenit un spatiu cosmopolitan. Conform traditiei, a avut privilegiul de a gazdui "Ziua Nationala a Austriei ". Corpul diplomatic austriac de la Bucuresti a marcat aceasta zi in Sibiu - cu un mic decalaj - dar cu bucuria de ai fi avut alaturi landlerii transilvaneni, cu preponderenta din Neppendorf, Großau si Großpold / Turnisor, Cristian si Apoldul de Sus. Excelenta Sa, Michael Schwarzinger, Ambasadorul Austriei in Romania, in discursul adresat oficialitatilor si invitatilor a facut referiri la relatiile bilaterale, la misiunea domniei sale din Bruxelles cand a sustinut aderarea Romaniei la UE, amintind noul tip de relatii europene, care presupune si o noua reorganizare adminitrativa menita a revigora economia batranului continent. Ambasadorul Austriei a anunta si vizita in Romania a ministrului afacerilor externe al Austriei, o opotunitate de a aborda printre altele si tema strategiei tarilor dunarene. Oficialul a mai precizat ca partea austriaca o sa deschida un consulat onorific in Sibiu. Prezent la eveniment prefectul Constantin Trihenea a transmis urarile cuvenite pentru aceasta zi speciala si o misiune diplomatica prolifica menita de dezvolte punti de colaborare austriaco-romane, salutand efortul partii austrice de a avea un conusul onorific in Sibiu. Primarul Klaus Iohannis a facut referiri nu numai la cadrul diplomatic al momentului gazduit de Centrul de Conferinte "Hans Bernd Von Haeften" din Turnisor ci si la oportunitatile economice, la faptul ca au fost identificate multe proiecte comune puse in discutie cu diplomatul austriac la Primaria Sibiu, chiar in preambulul acestei cermonii. Presedintele Consiliului Judetean Sibiu, Martin Bottesch, a tinut sa puncteze dinamica din spatiul landlerilor din Romania, afinititatea culturala, ligvistica precum si arhitecturala cu spatiile austriece, amintind si de parteneriatele semnate pe linie administrativa intre localitati din Austria si din Romania. Apoi, pe un fundal clasic al muzicii traditionale de fanfara, cei prezenti au fost invitati la o mica agapa cu produse specifice bucatariei austriece fara desertul traditional: "Clatita imparatului "( numit asa deoarece a fost servit pentru prima oara de imparatului Franz Josef I al Austriei). Cu ocazia socializarii, Andreas Huber, care se trage din Cristian, a fost felicitat pentru nominalizarea sa in calitate de consul onorific al Austriei. Andreas Huber este un prosper om de afaceri care printre altele detine cunoscuta firma "Autohaus Huber " , fiind unul din sponsorii principali ai Raliul Liqui Moly Sibiu.
de Adrian Popescu


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 08 noiembrie 2010


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 26 octombrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter