SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGLaptopuri pentru consilierii judeteni. Chiar daca nu stiu sa le foloseasca

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Toti cei 33 de alesi in forul legislativ al judetului vor primi, din partea `firmei`, laptopuri de lucru. Licitatia de achizitie a 36 de calculatoare portabile, plus alte sase desktopuri a pornit de la aproximativ 50.000 de euro.

Potrivit consilierilor judeteni, discutiile despre cumpararea unor laptopuri pe care sa le foloseasca alesii judetului au fost purtate inca de la inceputul anului. Ideea era de a se face economie la hartie, iar comunicarea intre alesi sa fie facuta, in mare parte, on line. Licitatia de achizitie a laptopurilor s-a tinut in 10 mai, iar Consiliul Judetean Sibiu nu a anuntat, inca, firma castigatoare. Unii dintre alesi se pare ca au primit deja `gadgeturile`. `L-am primit acum o saptamana, dar am avut un eveniment nu tocmai fericit in familie si nu am lucrat inca pe el. Saptamana viitoare o sa il deschid`, a declarat Oswald Melzer, consilier din partea FDGR. Despre oportunitatea unor astfel de achizitii in aceasta perioada de criza economica, Melzer se abtine sa dea un verdict clar. `Depinde cum privim. Achizitia a fost hotarata inainte de a se discuta cum se vorbeste acum despre situatia economica. E greu de spus. Utile sunt calculatoarele, sunt necesare, iar cei de la Consiliul Judetean si-au facut un calcul despre eficienta`, mai spune Melzer.

Ce e aia laptop?

Printre consilierii judeteni, dintre care multi au o varsta inaintata, se numara si unii care, mai pe ocolite, recunosc ca nu prea stiu sa foloseasca un computer. Dar il primesc. `Eu nu am folosit pana acum. M-am bazat pe copii. Apoi, asa, daca mai adaugam ceva, merge. Achizitia aceasta era in plan de mult timp pentru a economisi la corespondenta si la mapele de sedinta. Dar vrei sa scrii la ziar? Sa nu faceti din tantar armasar`, avertizeaza preotul Mihai Samarghitan, consilier judetean din partea PSD.

`Nu era momentul`

Consilierul judetean PSD, Adrian Besoiu, spune raspicat ca o astfel de investitie nu este oportuna acum. Si lasa de inteles ca nu va accepta aparatura cumparata. `Cred ca ne puteam descurca si fara la a apela la aceste sisteme. Si nici in viitorul prea apropiat nu cred ca se putea discuta de o astfel de achizitie. Eu unul nu simt nevoia unui laptop de la Consiliul Judetean`, declara Besoiu, ales din partea PSD. La fel, Miron Neagu, coleg de partid si de Consiliu Judetean, crede ca motivul economiilor facute la hartie, nu tine acum. `Cu 4.000 de lei cat am inteles ca ar costa un astfel de laptop cred ca puteam pava Piata Mare cu hartie. Acum, daca e sa luam in calcul ca discutiile si procedurile au fost demarate inainte de acel 6 mai cand presedintele a anuntat bomba, poate ca altfel se pune problema. Caci nu stiu cata nevoie avem acuma de laptopuri. Cum am functionat o jumatate de mandat, mai puteam lucra pe acelasi sistem si urmatorii doi ani`, mai spune Neagu.

La Consiliul local Sibiu, de acum doua luni, alesii isi aleg singuri modalitatea prin care sa primeasca mapele voluminoase cu proiectele de hotarari de dezbatut in sedinte. Doar ca, cei care au ales sa primeasca proiectele in format electronic, vin la sedinte cu propriile lor calculatoare portabile.

Date tehnice

Procedura de achizitie a calculatoarelor a avut in 10 mai termenul limita de depunere a ofertelor. Pretul de achizitie stabilit inainte de licitatie a fost de 170.000 de lei, fara TVA. Pentru cele mai multe dintre calculatoare de cumparat, 34 la numar, cerintele sunt medii: procesor core 2 duo, 3Gb DDR2 RAM, cu posibilitatea de extindere la 8Gb, hard disk cu o capacitate de 320Gb, placa video cu memorie de 1Gb si multe alte porturi, sloturi si sisteme de conectare. Software-ul instalat musai sa fie Windows 7 Professional. Pentru alte doua notebookuri cu capacitati de stocare mai reduse, conditiile din caietul de sarcini solicita o greutate maxima de 2,2 kg si un tip de baterie care sa asigure un timp o autonomie de pana la opt ore. Ultimele sase calculatoare solicitate sunt de tip `desktop`, cu performante relativ modeste.

de Traian DELEANU


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate marti, 08 iunie 2010


Poza Zilei Sibiu - Festivalul Medieval Sibiu 2019

Festivalul Medieval Sibiu 2019
~ 28 februarie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 26 august 2019 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 08 2019 08:17 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter