SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGLaszlo Borbely: "Sibiul sta bine la investitiile de mediu"

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Ministrul Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely, a declarat, ieri, la Consiliul Judetean, ca "Sibiul se afla intre primele judetele in ceea ce priveste investitiile de mediu. Judetul Sibiu sta foarte bine fata de alte judete, existand proiecte propuse spre finantare in cadru programul european POS Mediu. Este vorba despre investitii in infrastructura de apa si canal". Proiectele depuse de autoritatile locale si judetene sunt cele privind extinderea alimentarii cu apa si canalizare, in urma caruia Apa-Canal Sibiu si SC Apa Tarnavei Marii SA Medias vor deveni operatori regionali, si sistemul integrat de gestionarea deseurilor la nivel judetean. Valoarea acestor proiecte trece de 200 de milioane de euro. Proiectele se afla in curs de derulare, iar ministrul Mediului si Padurilor spera ca nu se va intarzia foarte mult cu contestatiile care vor aparea la licitatii. Reprezentantul Guvernului spune ca in 2011 vor exista mai multi bani la bugetul de stat pentru investitiile de mediu, crescand, totodata, si co-finantarile pentru proiectele depuse de autoritatile locale. in acest context, a invitat autoritatile locale sa vina cu proiecte catre minister.

Copsa Mica primeste bani de la Guvern pentru depoluare

in acest moment, zona Copsa Mica se afla cuprinsa intr-un proiect guvernamental privind reabilitarea zonelor poluate. Acesta a debutat in 2007 si este programat a se incheia la inceputul lui 2013. Valoarea contractului se ridica la peste 50 milioane de lei, iar pana la finele lui 2009 au fost alocate in jur de 14 milioane de lei. Suma a fost suplimentata in 2010 cu inca 11 milioane de lei, iar pentru acest an au fost "prinse" inca patru milioane de lei. Ministrul Borbely spune ca suma pentru 2011 va fi marita cu inca 5 milioane de lei, pe parcursul anului. O alta posibila tinta privind atragerea de fonduri pentru depoluarea zonei Copsa Mica este un program national ce a fost lansat in acest an si care a devenit prioritatea zero a Ministerului Mediului si Padurilor. Este vorba despre un program care se adreseaza siturilor contaminate de poluare, iar valoarea acestuia se ridica la 2,5 miliarde de euro.

8 noi parcuri in judet

Ministrul Borbely a anuntat, ieri, la Consiliul Judetean, ca 8 localitati din judet vor primi bani de la Guvern pentru amenajarea de parcuri. in perioada urmatoare va aparea si hotararea de Guvern in acest sens, iar valoarea proiectelor se ridica la 6 milioane de lei. Localitatile unde se vor amenaja noile parcuri sunt Marpod, Şeica Mare, Blajel, Avrig, Pauca, Nocrich, Medias si Loamnes. in acest an, Guvernul va aloca finantare pentru amenajarea a 285 de parcuri la nivel national. Un alt punct la care judetul Sibiu sta foarte bine este programul Casa Verde, prin care se incurajeaza instalarea de sisteme de incalzire care utilizeaza energie regenerabila. Potrivit ministrului Mediului si Padurilor, judetul Sibiu se afla pe locurile 4 - 5 in ceea ce priveste dosarele depuse. De la debutul programului din judetul Sibiu, pe sectorul destinat persoanelor fizice, au fost depuse 600 de cereri si s-a obtinut finantare pentru 100 de dosare. "Daca un program functioneaza, atunci nu trebuie sa-l schimbi", a spus Laszo Borbely.

Programul Rabla a devenit un succes

Ministrul Mediului si Padurilor sustine ca programul Rabla se va derula si in acest an, deoarece a fost un succes pentru toate partile implicate. in acesta perioada se desfasoara licitatiile, iar din 20 martie, proprietarii de masini mai vechi de 10 ani se pot adresa Rematurilor pentru a-si casa autovehiculele in vederea achizitionarii unui autoturism nou. Ministrul Borbely a declarat ca 60 la suta dintre autoturismele noi cumparate in 2010 in Romania au fost prin programul Rabla. Guvernul a aprobat, in urma cu cateva zile bugetul Fondului de Mediu, prin care este finantat si programul Rabla. Suma alocata in 2011 pentru acest program este de 228 milioane de lei. Totodata, reprezentantul Guvernului a anuntat ca in acest an controalele la Rematuri vor fi mai stricte. "La Rematuri, am primit sesizari ca platesc un leu - 2 lei. Exista legislatie in acest sens si am introdus in ghid aceasta obligatie - sa nu profite de nestiinta unora si am sesizat si cetatenii. Au mai fost probleme in legatura cu casarea masinilor cu numerele de pe motoare si am introdus unele prevederi suplimentare pentru a putea verifica, pentru ca noi facem o verificare a acestor proceduri", afirma Laszlo Borbely.

Borbely a analizat raportul Garzii de Mediu la Sibiu

Scopul vizitei la Sibiu a ministrului Mediului si Padurilor a fost analiza raportului de activitate pe 2010 a Garzii de Mediu. "Au fost prezenti la Sibiu comisarii din toat tara, inclusiv sefii Agentiei Nationale de Mediu. Pot sa afirm ca Garda de Mediu si-a facut treaba", a spus ministrul. Tot ieri, acesta a avut intalniri cu presedintele Consiliului Judetean, Martin Bottesch, prefectul Horatiu Racuciu si o parte dintre prmarii din judet care au proiecte cu finantare de la Ministerul Mediului si Padurilor. intalnirile au avut loc in sala de conferinte a Consiliului Judetean.
de Cosmin Pal


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate vineri, 18 februarie 2011


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 02 octombrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter