SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGLiber la finantari prin FNGCIMM

Stiri din Sibiu: Economic Adauga un comentariu »

"Fondul National de Garantare a Creditelor pentru intreprinderile Mici si Mijlocii si-a consolidat pozitia de pilon de sustinere a sectorului IMM-urilor din Romania, acordand in primul trimestru al acestui an, un volum total de garantii de aproximativ 162 milioane euro, in contextul unei cresteri cu peste 60% a valorii garantiilor, fata de perioada similara a anului 2011", ne-a precizat analistul financiar Aurel Pau, reprezentantul in teritoriu al FNGCIMM, adaugand ca "Fondul garanteaza creditele acordate de banci, in limita a maximum 80%. Totodata, Fondul pune la dispozitia companiilor interesate, produse financiare specifice". Prezentam mai jos, o parte din oferta FNGCIMM.

Garantii pentru proiectele europene

FNGCIMM garanteaza creditele destinate finantarii proiectelor cofinantate din fonduri europene nerambursabile. Valoarea garantiei este de maximum 2,5 milioane euro/echivalentul in lei, valabil la data aprobarii garantiei.

Poate beneficia de garantia Fondului orice IMM care urmeaza sa realizeze investitii cofinantate din fonduri europene nerambursabile si care indeplineste urmatoarele criterii de eligibilitate: are statut juridic de IMM, in conditiile Legii nr. 346/2004, cu modificarile si completarile ulterioare; are incheiat un contract de finantare cu Organismul de Implementare sau Autoritatea de Management; se incadreaza in cerintele normelor de finantare/garantare ale Finantatorului/FNGCIMM. Plata garantiei se face in termen de 90 de zile calendaristice de la primirea cererii de plata transmisa la banca.

Garantiile sunt accesate in 2-3 zile lucratoare, comisionul de garantare fiind redus, fata de garantiile pentru finantari, altele decat cele din fonduri structurale.

Plafon de garantare de 1,2 miliarde lei pentru "Programul Mihail Kogalniceanu"

intreprinzatorii interesati de accesarea unei linii de credit, in cadrul "Programului Mihail Kogalniceanu", au la dispozitie, pentru anul 2012, un plafon de garantare de 1.200 milioane lei. Valoarea garantiei este de maximum 80%, dar nu mai mult de 100.000 lei din valoarea liniei de credit.

Garantia in numele si in contul Statului se acorda la cererea bancii, dupa aprobarea liniei de credit de catre institutia finantatoare si numai in situatia in care beneficiarul Programului nu dispune de garantii suficiente pentru accesarea liniei de credit.

13 banci comerciale acorda linii de credit cu dobanda partial subventionata, in cadrul "Programului Mihail Kogalniceanu".

Sustinere pentru reabilitarea termica a locuintelor

FNGCIMM este mandatat sa acorde garantii, in numele si in contul Statului, pentru reabilitarea termica a cladirilor de locuit cu finantare prin credite bancare.

Garantia reprezinta un procent de maximum 100% din valoarea creditului si de maximum 90% din valoarea totala a cheltuielilor prevazute in devizul general. Garantia se acorda de catre FNGCIMM in baza solicitarii transmise de catre finantator, insotita de documentatia completa potrivit tipului de beneficiar.

Beneficiari eligibili pot fi: asociatiile de proprietari - persoane juridice, fara scop patrimonial, constituite in baza Legii 230/2007; persoanele fizice - proprietari ai cladirilor de tip locuinta unifamiliala. Pot fi efectuate lucrari cum ar fi: izolarea termica a anvelopei cladirii, respectiv izolarea termica a peretilor exteriori, parte opaca; inlocuirea cu tamplarie performanta din punct de vedere energetic; termo-hidro izolarea acoperisului tip terasa, respectiv termoizolarea sarpantei, dupa caz; termoizolarea planseului peste subsol, in cazul in care parterul cladirii, prin proiectare, are functiunea de locuinta; repararea/inchiderea balcoanelor/logiilor blocurilor; repararea/inlocuirea instalatiei de distributie agent termic-incalzire si apa calda de consum, parte comuna a cladirii tip bloc de locuinte; repararea/inlocuirea/achizitionarea cu montaj a centralei termice de bloc/scara, respectiv a centralei termice aferenta locuintei unifamiliale, precum si a instalatiilor aferente acesteia; introducerea, dupa caz, a unor sisteme alternative pentru asigurarea partiala/totala a energiei pentru prepararea apei calde pentru consum si/sau pentru incalzire.
de Viorel Andriescu


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 09 iulie 2012


Poza Zilei Sibiu - Festivalul Medieval Sibiu 2019

Festivalul Medieval Sibiu 2019
~ 03 iulie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 26 august 2019 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 08 2019 08:17 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter