SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGLiberalii sunt "fruncea"

Stiri din Sibiu: Politica Adauga un comentariu »

Indiferent c─â sunt pre┼čedin┼úi de partid, consilieri, sau doar „gur─â-casc─â " prin politic─â, politicienii sibieni au la mana stang─â ceasuri a c─âror valoare dep─â┼če┼čte cu mult venitul pe familie pe un an al unei familii din clasa de mijloc.

Sunt ┼či excep┼úii. Mircea Geoan─â, de exemplu, poart─â la man─â un ceas de 600 de lei, cu mult sub valoarea ceasului pe care il poart─â subalternul s─âu, pre┼čedintele PSD Sibiu, Ioan Cindrea.
Turnul Sfatului a făcut o analiză a ceasurilor purtate de politicieni, iar concluzia s-a desprins repede: liberalii au ceasuri mult mai valoroase decat ceilalţi.
Pre┼čedintele PNL Sibiu are la mana stang─â un ceas Zenith ce valoareaz─â intre 4.000-9.000 de dolari, in func┼úie de magazinul care il vinde. Unul din ceasurile pe care le poart─â Mircea Cazan, un New Class Elite Mens Automatic ajunge pe unele site-uri din Statele Unite la valoarea de 9.000 de dolari. Dar se poate cump─âra, ce-i drept ┼či cu „doar " 4.700 de dolari. Fabrica Zenith face ceasuri inc─â din anul 1865 ┼či se afl─â in acela┼či ora┼č elve┼úian Le Lole, unde se produc ┼či ceasurile Tissot. Cazan mai are un ceas, un Skagen Charcoal Titanium Slim ce poate fi cump─ârat cu doar 250 de lei. Ceasurile Skagen sunt produse in Nevada, Statele Unite, de c─âtre societatea Skagen Designs Ltd. Aceasta fost fondat─â de doi emigran┼úi danezi, Henrik and Charlotte Jorst, iar denumirea firmei vine de la locul lor de na┼čtere, ora┼čul Skagen, Danemarca.
Viceprimarul Virgil Popa, un al liberal de funte are la man─â un Breitling Navitimer World ce cost─â intre 4000-6000 dolari. Ceasul are mecanism automatic, ┼či este produs de compania elve┼úian─â Breitling, una din cele mao renumite din lume. Modelele Breitling Navitimer se produc inc─â din anii 40 ┼či au devenit renumite zece ani mai taziu, cand o versiune a acestui model a fost d─âruit─â Asocia┼úiei proprietarilor ┼či pilo┼úilor de avioane, a c─ârei logo a fost pus pe acest model. in 1961, un model Navitimer a ajuns in spa┼úiu, pe mana cosmonautului Scott Carpenter, care a cerut societ─â┼úii Breitling un ceas care s─â aib─â pe ecran 24 de ore, nu doar 12, pentru a face diferen┼úa intre zi ┼či noapte in spa┼úiu.
Eugen Mitea, fostul pre┼čedinte al PNL Sibiu poart─â un ceas Emporio Armani. De┼či numele este pompos pentru unii, valoarea ceasului respectiv nu este foarte mare, undeva la 300 de dolari. Are mecanism cu quartz ┼či poate rezista in ap─â pan─â la o presiune de cinci atmosfere.
Prim-vicepre┼čedintele PNL, Ludovic Orban, este sub cota liberalilor din Sibiu. Ceasul s─âu e care l-a avut in recenta vizit─â in jude┼ú, e drept, aflat in campanie electoral─â, a fost un Tissot PRC 100 Titanium. Pre┼úul, undeva la 400 de dolari.
Social-democratul Ioan Cindrea are la man─â tot un ceas Tissot, dar modelul mult mai elegant, „Le Locle ", dar apropiat ca valoare ca al liberalului Orban. Pre┼úul ceasului purtat de Ioan Cindrea nu dep─â┼če┼čte in mod normal suma de 1500-2000 lei. Numele modelului purtat de Cindrea, Le Locle, este numele ora┼čului elve┼úian din jurul mun┼úilor Jura, in care se reg─âse┼čte fabrica Tissot. Tissot este deseori denumit─â ca fiind „Rolexul celor s─âraci ".
Liderul s─âu de la centru, Mircea Geoan─â poart─â un ceas Swatch Irony Retrograde ce se vinde in magazinele din Romania la pre┼úul de 650 de lei. Swatch Group este cea mai mare companie de ceasuri din lume. A fost fondat─â in 1983. in 2007 vanz─ârile companiei dep─â┼čeau suma de 5,94 milioane de franci elve┼úieni, compania avand peste 23.000 de angaja┼úi.
Doctorul Radu Chicea, m─ârul discrdiei din defuncta coali┼úie PSD – PD-L poart─â un ceas Armitron Diamond, care nu valoreaz─â mai mult de 350 de lei, in ciuda numelui destul de pompos. Ceasurile Armitron sunt produse de compania american─â E. Cluck Corporation, fondat─â in 1956 de actualul s─âu pre┼čedinte Eugene Gluck. De asemenea, aceast─â societate mai are pe pia┼ú─â brandul Anne Klein.
Liderul PD-L Sibiu, Ion Ariton are mai multe ceasuri pe care le poart─â in func┼úie de postura in care se afl─â. Ceasul avut pe cand ocupa func┼úia de prefect a fost dau uit─ârii, acum cand este pre┼čedinte de organiza┼úie avand la man─â tot un Tissot, ca „adversarii " Ioan Cindrea ┼či Ludovic Orban, dar modelul PR 50. Acesta este un mlodel destul de ieftin, in jur de 150 de dolari, cu mecanism quartz. Colegul s─âu de partid, consilierul local Ovidiu Luca are un ceas mult ai scump, un Doxa California, in valoare de 1500 lei. Are mecanism automatic, rezistent in ap─â de pan─â la 100 de atmosfere. Doxa este o companie elve┼úin─â ce dateaz─â din 1889, care s-a specializat de-a lungul timpului in ceasuri pentru scufund─âri. Dealtfel, Doxa a inventat in anul 1967 ceasul de scufund─âri de culoare portocalie. Cuvantul Doxa vine din limba greac─â ┼či ineamn─â credin┼ú─â, sau opinie, de aici venind ┼či termenul de ortodoxism.


Acest articol poate fi considerat adev─ârat, doar dac─â respectivele persoane au la man─â ceasuri originale. Pe site-urile romane┼čti se pot g─âsi imita┼úii la pre┼úul de maxim 300 de lei.
de Alin BRATU


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 23 noiembrie 2009


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 23 ianuarie 2021 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter