SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGLicitatia lui Carabulea, anulata

Stiri din Sibiu: Economic Adauga un comentariu »

Prima licitatie lansata pentru finalizarea celor doua turnuri de vizavi de Sala Transilvania a fost anulata. Motivul anuntat este destul de ambiguu: "abateri grave de la prevederile legislative afecteaza procedura de atribuire sau este imposibila incheierea contractului". Proiectul initiat de omul de afaceri sibian Ilie Carabulea este derulat prin intermediul SC Transcar International, la care unic asociat este un colaborator al lui Carabulea: Octavian Dican.Transcar International a fost nevoita sa organizeze aceasta licitatie publica avand in vedere ca finalizarea "Centrului de afaceri" este un proiect ce a primit finantare europeana. Valoarea mare a lucrarii, aproximata inainte de licitatie la aproape 60 de milioane de lei, fara TVA, a starnit interes in randul constructorilor, care au asaltat organizatorii licitatiei cu o serie de intrebari. Majoritatea fac solicita clarificari referitoare la chestiunile tehnice, cum ar fi lifturile interioare si exterioare, detaliile copertinei din sticla securizata sau consolidarea subsolului.In timpul perioadei de depunere a ofertelor, Directia Generala a Finantelor Publice sibiene a solicitat mai multe modificari ale documentatiei de licitatie, in special referitoare la detaliile financiare. Astfel, Finantele au solicitat diminuarea capacitatii financiare de sustinere a lucrarii de la sapte la trei milioane si eliminarea mai multor criterii de eligibilitate, cum ar fi lichiditatea generala sau rata profitului.
Deschiderea ofertelor ar fi trebuit sa aiba loc pe 19 octombrie, insa, in loc de un castigator a rezultat o noua licitatie. Desi solicitati in scris, reprezentantii Transcar International nu au oferit niciun raspuns legat de motivele anularii primei licitatii.Noua procedura de achizitie publica a fost lansata saptamana trecuta, iar termenul de deschidere a ofertelor a fost stabilit pentru 8 ianuarie 2010. Timpul pierdut cu aceasta noua licitatie va fi recuperat din durata de executie a lucrarilor. In noul caiet de sarcini care insoteste documentatia de licitatie, durata lucrarilor a fost redusa de la 18 la 16 luni. Mai precis, cladirea de 15 etaje, cu parter si doua niveluri subterane ar trebui finalizata pe 24 iunie 2011. Costurile maxime raman aceleasi - maxim 59,42 de milioane de lei, fara TVA, respectiv 13,82 milioane de euro. In aceasta suma trebuie incluse si costurile organizarii de santier.

Reluarea licitatiei amana inceperea lucrarilor cu cel putin trei luni, dar noul caiet de sarcini a fost astfel modificat incat sa capete o greutate mai mare constructorii care se angajeaza sa termine lucrarea in 12 luni.Initial, angajatii lui Carabulea au redactat documentatia de licitatie in asa fel incat sa elimine din start orice pret de "dumping" si au anuntat ca vor respinge din start orice oferta care "prezinta un pret neobisnuit de scazut in raport cu ceea ce urmeaza a fi realizat". Acest pasaj a fost modificat acum, iar pretul cel mai mic ce poate fi prezentat in cadrul licitatiei "se stabileste ca fiind 85% din valoarea estimata a contractului de lucrari, adica 50.513.220 lei fara TVA. Pentru acesta, autoritatea contractanta va solicita operatorului economic orice informatii pe care le considera necesare prin care acesta din urma poate justifica atat pretul, cat si celelalte elemente ofertate si care stau la baza desemnarii ofertantului castigator", se arata in documentatia de licitatie.Totodata a fost introdusa si o grila de evaluare, in care pretul ofertei financiare conteaza in proportie de 50%. Cealalta jumatate, rezervata pentru propunerea tehnica, aloca 10% duratei de executie, 30% programului calitatii si 10% pentru perioada de garantie acordata.In momentul de fata, in locul viitorului Centru de afaceri se afla scheletul turnurilor incepute de Ilie Carabulea. Beneficiarii initiali ai investitiei au fost SC Palt inis Leasing IFN si W.K. Group.
Dupa cum dezvaluia Turnul Sf atului in editiile trecute, Ilie Carabulea s-a retras din cadrul actionariatului SC Paltinis Leasing, iar terenul si scheletul cladirii de vizavi de Sala Transilvania au intrat in patrimoniul SC Transcar International. Intre timp, datoriile la stat ale Paltinis Leasing, redevenita SRL, au depasit 2,5 milioane de euro. W.K. Group este firma detinuta de omul de afaceri Werner Keul.Centrul de afaceri ce urmeaza a fi ridicat a primit finantare europeana pentru oferirea de facilitati pentru intreprinderile mici si mijlocii din zona, in scopul dezvoltarii afacerilor. Acest facilitati ar trebui sa insemne "sprijinirea agentilor privati si publici si a persoanelor fizice in activitati economice, organizarea activitatilor de expozitii, conferinte si evenimente ale mediului economic si furnizarea de servicii de consultanta, organizarea de cursuri de formare si pregatire profesionala", se arata in documentatia de licitatie.
de Traian DELEANU


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 23 noiembrie 2009


Poza Zilei Sibiu - Sibiu Cycling Tour 2020

Sibiu Cycling Tour 2020
~ 11 august 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 27 iulie 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 07 2020 07:25 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter