SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGLicitatie de miei ecologici de Florii

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Devenita deja o traditie pe Valea Hartibaciului, Expozitia de ovine crescute ecologic cu vanzare prin licitatie, singura de acest fel din tara, a strans ieri sute oameni in localitatea Vurpar.

Aproape 20 de fermieri, crescatori de miei, oi, berbeci, capre sau iezi din rasele Ţurcana Romaneasca, Ţigaie Romaneasca, Carabasa Sarbeasca, Suffolk si Carpatina au fost prezenti la cea de-a treia editie a evenimentului.

Localnici sau turisti au venit la expozitie, au admirat exemplarele frumoase si au licitat pentru ele.

Presedintele Consiliului Judetean Sibiu, Ioan Cindrea, si prefectul judetului Sibiu, Ioan Ovidiu Sitterli au fost prezenti la manifestare.

"Va multumesc pentru invitatie, este o onoare sa fiu prezent astazi la Vurpar pentru ca am un deosebit respect pentru ceea ce faceti. De altfel, prezenta atator reprezentanti ai autoritatilor judetene este un semn de respect fata de munca dumneavoastra. Agricultura a fost si va fi un punct important al dezvoltarii Romaniei si, cu siguranta, aceasta zona va deveni, daca nu a si devenit deja, un pol important al cresterii ovinelor ", a spus presedintele Cindrea.

Primarul comunei Vurpar, Mihail Lienerth, i-a salutat si el pe cei prezenti si i-a anuntat pe localnici ca una dintre investitiile mult asteptate in zona, modernizarea drumului comunal dintre Vurpar si Nocrich, se va face cu bani de la Consiliul Judetean.

Prefectul Sitterli le-a sugerat reprezentantilor administratiei locale sa modifice stema comunei, pe care figureaza simbolul culturilor agricole si sa introduca in stema un simbol al cresterii ovinelor, activitate care s-a devzoltat mult in zona in aceasta perioada.

Parlamentarul Ioan Axente, Stelian Iliu, directorul Directiei Agricole Judetene Sibiu, Georgeta Purima, directorul Camerei Agricole Sibiu, ┼×erban ┼óichindelean, directorul Directiei Sanitar Veterinara, Florin Dragomir, presedintele Asociatiei Grupului de Producatori din Regiunea Hartibaciului ,,Eco Miorita'' si reprezentanti ai APIA au participat la manifestare.

Expozitia a fost organizata de Directia pentru Agricultura Judeteana Sibiu, Grupul de Producatori din Regiunea Hartibaciului "ECO MIORIŢA", Primaria Comunei Vurpar, Consiliul Judetean Sibiu si Camera Agricola a Judetului Sibiu.

Pe langa desemnarea celor mai frumoase exemplare si licitatie, a avut loc un targ cu produse traditionale, invitatii au avut parte de un program artistic al Junilor si au putut gusta din tocana de miel, din frigarui, pui la rotisor sau bulz, toate preparate pe loc.


de Sorana Maier


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate miercuri, 16 aprilie 2014


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 28 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter