SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGLicitatie pentru autostrada Sibiu-Pitesti

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Pana in toamna anului viitor, studiul de fezabilitate pentru autostrada Sibiu-Pitesti ar trebui sa fie gata. in alti trei ani ar trebui sa fie terminati si cei aproximativ 120 de kilometri ai autostrazii.
Compania Nationala de Drumuri si Autostrazi Nationale (CNADN) a publicat anuntul de participare la licitatia pentru realizarea studiului de fezabilitate al autostrazii Sibiu – Pitesti. Termenul de depunere a ofertelor este 20 septembrie, zi in care va fi stabilita si firma castigatoare.
Potrivit CNADN, traseul autostrazii va urmari in mare parte cursul vailor Oltului, Baiasului, Topologului si Argesului. Autostrada va face legatura intre varianta de ocolire a Sibiului si varianta de ocolire a orasului Pitesti, implicit cu autostrada (A1) Bucuresti – Pitesti. Potrivit caietului de sarcini, traseul traverseaza o zona dificila deluroasa spre montana si necesita constructia de viaducte, poduri si tunele.

Anuntul licitatiei pregatite de CNADN vine dupa ce, in ultima perioada a mandatului sau, fostul ministru al Transporturilor, Radu Berceanu, anunta ca in portiunea de autostrada dintre Sibiu si Pitesti nu va mai fi construita pe bani publici, ci va fi oferita in concesiune.

Autostrada pe 15 ani

Potrivit caietului de sarcini redactat de CNADN, autostrada ce va lega Sibiul de Pitesti va avea un regim de viteza cuprins intre 80 si 140 de km/h, iar lungimea aproximativa a traseului va fi de aproximativ 120 de kilometri. „Profilul de autostrada va fi in conformitate cu normele TEM pentru autostrazi cu doua benzi de circulatie pe sens. Sistemul rutier se va dimensiona la osia de 11,5 tone, iar latimea platformei se va alege in
functie de conditiile de relief si de traficul prognozat pentru urmatorii 15 ani ", se arata in caietul de sarcini.
Documentatia castigatoare va trebui sa includa cel putin doua variante de traseu, urmand ca beneficiarul – CNADN si Ministerul Transporturilor – sa selecteze traseul definitiv. Proiectantul va elabora si un plan de intretinere si o estimare de cost aferenta pentru
urmatorii douazeci de ani din momentul darii in exploatare a obiectivului. CNADN insista pe „studiului geotehnic, tinand seama de caracteristicile terenurilor din zonele de deal si munte traversate de autostrada, terenuri ce prezinta deluvii care creeaza dificultati mari la fundarea lucrarilor de consolidari si de arta ".

Coridoare verzi

CNADN solicita proiectantilor sa realizeze, pe langa Studiul de impact asupra mediului si un plan de consultatii publice cu factorii interesati de acest proiect. Achizitia de terenuri – exrproprierile - va fi realizata din aceasta etapa pentru stadiul final al autostrazii. Proiectantul, solicita CNADN, va tine cont si de asigurarea unui coridor verde de-a lungul autostrazii in zonele sensibile din punctul de vedere al impactului asupra vietii urbane.
CNADN va pune la dispozitia firmelor interesate si un studiu de pre-fezabilitate realizat de IPTANA in 1994.

„Autostrada Pitesti – Sibiu, ca parte componenta a Coridorului Paneuropean nr. IV se va
desfasura pe teritoriul judetelor Sibiu, Valcea si Arges ", CNADN
de Traian DELEANU


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate marti, 14 august 2007


Poza Zilei Sibiu - FITS 2016

FITS 2016
~ 20 martie 2018 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 21 iunie 2015 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 21 06 2015 03:24 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 18 octombrie 2017 )
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter