SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGLimba romana, in pasi de dans

Stiri din Sibiu: Evenimente Adauga un comentariu »
30 de studenti din Asia si Europa au venit la Sibiu pentru a urma `Cursul intensiv de limba romana` (EILC) pentru studentii Erasmus, desfasurat de Universitatea `Lucian Blaga` in perioada 1 - 30 septembrie. Cursul, organizat pentru cel de al IV-lea an consecutiv, se adreseaza studentilor Erasmus, care vor studia la ULBS in anul academic 2012 – 2013. Tineri, sositi din toata lumea la Sibiu, vor avea parte in cadrul cursului si de workshop-uri, excursii si seri multiculturale.

" Cursurile intensive de limbi straine sunt cursuri specializate in limbile mai putin folosite si predate, organizate in tarile unde aceste limbi sunt folosite ca limbi de predare in institutiile de invatamant superior. Programul cursurilor EILC consta in ore intensive de predare si invatare a limbii romane, organizate zilnic, precum si organizarea de seri multiculturale, excursii, workshop-uri`, spun reprezentantii Departamentului Relatii Internationale.

Departamentul de Relatii Internationale din cadrul ULBS impreuna cu Casa de Cultura a Studentilor Sibiu a derulat pe parcursul lunii septembrie o serie de activitati cu si pentru studentii sositi la Sibiu din Germania, Austria, Spania, Franta, Belgia, Turcia, Slovenia si Cehia, pentru Erasmus Intensive Romanian Language Course.

" Sunt foarte incantata de actiunile culturale la care am avut ocazia sa participam. De exemplu workshop-ul de dans contemporan mi-a dat posibilitatea sa invat cate ceva despre hip-hop si cativa pasi de salsa. M-a impresionat repetitia spectacolului de dans contemporan, cu siguranta ma voi duce la premiera spectacolului`, povesteste Theresia Ertmer din Germania. Si pentru Andrea Jahelkova (Cehia) " workshop-ul de dans traditional a fost foarte bun! A fost ceva cu totul nou pentru mine, pentru ca am vazut diferite dansuri traditionale, pasi de dans si costume populare diferite`.

Pe langa atelierele de dansuri traditionale romanesti, studentii au mai avut parte si de workshop-uri de dans contemporan, de pictura, de o seara interactiva de jocuri, dar si de o excursie culturala la Brasov.

" In cadrul workshop-ului de pictura, sustinut de artista Bianca Crucean, studentii straini au deprins tehnicile si notiunile de baza in pictura si au pictat Turnul Sfatului, emblema orasului Sibiu. Prin tusele de culoare folosite si stilul de lucru, fiecare tablou ofera indicii despre personalitatea celui care l-a realizat" , mai spun reprezentantii Departamentului de Relatii Internationale din cadrul ULBS.

Daca excursia la Bran le-a oferit tinerilor ocazia sa afle legenda lui Dracula, iar atelierul de pictura le-a permis sa `remodeleze ` imagini din Sibiu, pentru studentii cea mai impresionanta activitatea a constituit-o participarea la repetitiile Companiei de Dans MICROBIS din cadrul Casei de Cultura a Studentilor Sibiu.

" Am participat la Casa Studentilor la workshop-ul de dans modern impreuna cu colegii Erasmus. Nu sunt obisnuit sa vad astfel de dansuri live. In tara mea - multumita mediei – avem posibilitatea sa vedem astfel de dansuri numai la televizor. Profesorul de dans este expert in astfel de dansuri si a reusit sa ne invete cum sa lucram cu corpul si cum sa ne miscam pe ritm. A fost o experienta frumoasa. A fost de asemenea interesant sa vedem live, de foarte aproape, un spectacol de dans contemporan. As dori sa multumesc pentru oportunitatea de a avea asemenea experiente culturale in Romania`, spune Sehar Abbas, sosit la Sibiu din Pakistan.
de Dorina Nitu


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate marti, 25 septembrie 2012


Poza Zilei Sibiu - Festivalul Medieval Sibiu 2019

Festivalul Medieval Sibiu 2019
~ 10 iulie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 26 august 2019 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 08 2019 08:17 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter