SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGLipsa banilor taie din spectacolele FITS

Stiri din Sibiu: Evenimente Adauga un comentariu »

De ani buni incoace, ceea ce ni s-a promis ca vom vedea la Festivalul International de Teatru de la Sibiu, am si vazut. Anul acesta insa lucrurile nu mai stau la fel, dat fiind faptul ca, inainte cu cateva zile de inceperea editiei 2012 a celui mai mare festival de artele spectacolului din Romania si din Sud-Estul Europei, organizatorii au aflat ca Ministerul Culturii poate finanta mai putin de jumatate din suma promisa. Doua milioane de lei sperau sa obtina organizatorii de la Ministerul Culturii si Patrimoniului National, pentru editia 2012 a festivalului. Din pacate, ministerul poate acorda doar 700.000 de lei, iar in aceste conditii, FITS 2012 va avea mai putine evenimente.

21 de evenimente taiate din program

Evenimente din mai toate categoriile au fost anulate, din cauza finantarii reduse. Astfel, din program au fost taiate: * concertul de gospel Autostrada spre Rai / Highway to Heaven din 26 si 27 mai, * spectacolul de teatru Casa Cerbilor, programat pe 27 si 28 mai, * concertul S�ga / Hai sa credem in povesti, din 29 mai, * spectacolul Circa / Circa, din 29 mai, * musicalul The Full Monty, din 30 mai, * spectacolul de teatru Egg(S)Hell, din 31 mai, * spectacolul de teatru si jonglerii One For The Road / Magia Rasului, din 31 mai, *spectacolul de teatru Seuls / Singuri, din 31 mai si 1 iunie, * spectacolul de teatru Trei surori, din 1 iunie, *spectacolul de teatru Platonov, din 1 iunie, *concertul Canturi spirituale bizantine si slave, din 1 iunie, *concertul Music of Elizabethan Court and Theatre / Muzica Elisabetana, din 2 iunie, *concertul Baroque Revived / Baroc Redivivus, din 2 si 3 iunie, *concertul de fado Todas Las Horas Son Viejas / Parfumul Vinului Vechi, din 3 iunie, * cinci spectacole de strada ale companiilor Da Motus, Cirq' Ulation Local, Woest, Tutatis, Les Goulus, *expozitia fotografilor Scott Eastman si Dragos Spiteru, *spectacolele de artificii.

Banii pentru biletele cumparate pentru evenimentele anulate vor fi rambursai in cel mai scurt timp posibil, anunta organizatorii FITS intr-un comunicat de presa. Contravaloarea biletelor cumparate online va fi rambursata direct in contul cumparatorilor. Acestia vor fi anuntati, de asemenea, prin email sau telefonic cu privire la modificarile de program. Posesorii de bilete cumparate de la Agentia Teatrala din Sibiu sunt rugati sa se adreseze agentiei pentru returnarea banilor sau pentru a schimba biletele cu locuri la alte spectacole. Agentia Teatrala va fi deschisa de luni pana vineri intre orele 11-18, iar sambata intre orele 11-15.

Chiriac ii multumeste lui Diaconu

Care e reactia organizatorilor celui mai mare festival de artele spectacolului din Romania? "Domnului Diaconu vreau sa ii multumesc pentru ca incearca sa gaseasca o solutie, desi dansul nu are nicio vina. S-a trezit in situatia in care premierul a zis ca nu mai poate fi folosit fondul de rezerva bugetara," a declarat Constantin Chiriac, directorul Festivalului International de Teatru de la Sibiu. Acesta a mai adagat ca "Un festival cum cel de la Sibiu ar trebui sa aiba un cadru mult mai bine securizat, iar in acest sens ar trebui regandita o strategie nationala cat mai repede posibil. Vocatia Festivalului International De Teatru De La Sibiu este sa adune, sub semnul creativitatii, artisti din Europa si din lume, in asa fel incat Sibiul si Romania sa devina un loc pentru dialog, un loc de promovare a creativitatii din Romania si spre Romania."

Banii sunt mai putini, dar FITS primeste cuvinte de incurajare de la oficiali precum E.S. Szczygiel Marek, ambasadorul Poloniei la Bucuresti, E.S. Natsuo Amemiya, ambasadorul Japoniei la Bucuresti, Beate K�hler, directoarea Institutului Goethe de la Bucuresti etc. De asemenea, Androulla Vassiliou, Comisarul european pentru Educatie, Cultura, Multilingvism si Tineret, a declarat: "Directorul FITS, domnul Constantin Chiriac, cunoaste in amanunt puterea culturii. Gratie dedicarii si pasiunii sale, acest festival a devenit un eveniment marcant al vietii culturale Rom anesti si, de asemenea, un eveniment marcant la nivel european si international, cu o oferta culturala extrem de bogata si variata."

Varianta actualizata a programului este disponibila pe site-ul oficial al festivalului www. sibfest.ro.


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 21 mai 2012


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 21 octombrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter