SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGLista de investitii pe 2011: strazi, Primaria veche, poduri, doua viaducte

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Mai multe strazi din Sibiu vor intra in reparatii capitale, la fel si doua viaducte, se va construi podul peste Cibin din dreptul strazii Neculce si se va proiecta un pod nou la Piata Cibin, dar vor incepe si lucrarile la sediul vechi al Primariei, potrivit Listei obiectivelor de investitii pe anul 2011 finantate partial sau integral de la bugetul local. Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, va propune lista Consiliului Local, alaturi de bugetul pe anul acesta, la sedinta ordinara de la finalul lunii.


Faurului, Turnului si Piateta Targul Pestelui

Unul dintre cele mai importante proiecte al Primariei este Planul Integrat de Dezvoltare Urbana, care se afla deja in stadiul de verificare a proiectelor tehnice, iar contractul va fi semnat anul acesta si vor incepe lucrarile.

Din cele sase proiecte principale, trei vor incepe in 2011: modernizarea strazii Faurului, modernizarea strazii Turnului si Piateta Targul Pestelui si modernizarea centrului de recuperare a copiilor cu handicap - Aleea Streiu, nr 8.

Primaria a prevazut si sumele necesare pentru urmatoarele doua proiecte din PIDU: modernizarea strazii 9 Mai si modernizarea strazii Ocnei, care potrivit planului initial ar trebui sa inceapa tot in 2011.

Pe Lista de investitii sunt prevazute si 3 milioane lei pentru reabilitarea si extinderea Şcolii nr. 18, pentru care Primaria a depus un proiect de finantare din fonduri europene.


Strazi modernizate

Exista 14 strazi ce se vor repara cu banii din prima transa primita din imprumutul de la BERD si din economii din primul imprumut: Horea, Closca, Anghel Saligny, M. Sturza, Cimitirului, Agricultorilor, Muncii, Anina, Moreni, Gh. Doja, Popovici Banateanu si I.L. Caragiale, si Smardan si Luarea Bastiliei.

Sunt alocate sume pentru o parte din strazile care s-au modernizat in 2010, dar si sume care sa acopere proiectele tehnice pentru o serie de noi lucrari la zeci de strazi.

Primaria intentioneaza sa modernizeze si sistemul de semaforizare de la intersectia Pietei Unirii, cu strada Cetatii si strada Tribunei, sa modernizeze sistemul de iluminat public in mai multe zone din oras.

Viaducte in santier

Doua viaducte din Sibiu vor intra si ele in reparatii.

Potrivit aceluiasi document, reabilitarea Viaductului de la Gara Mica ar urma sa coste 1 milion lei, bani care vor fi alocati de la bugetul local.

Şi viaductul din Vasile Aaron ar urma sa intre in reparatii capitale, pentru care Primaria va aloca 400.000 lei.

Un pod in constructie si inca unul pe hartie

Constructia noului pod pe strada Neculce este estimata la 5,7 milioane lei, fara TVA.

Lista de investitii cuprinde si studiile tehnice pentru constructia unui nou pod peste raul Cibin in dreptul Pietei Cibin. Proiectele ar urma sa coste 400.000 lei, din care Primaria aloca o parte in 2011.

Primarul Iohannis a explicat ca lucrarile la podul din dreptul Pietei Cibin vor putea incepe doar dupa finalizarea constructiei noului pod de la Neculce pentru ca deranjul in trafic sa nu fie prea mare.

Sediul vechi se face nou

Reabilitarea cladirii Primariei din Bulevardul Victoriei, unde a functionat administratia locala pana la mutarea in sediul din Piata Mare, va incepe anul acesta, iar pentru lucrari sunt alocate 500.000 lei de la bugetul local, in conditiile in care lucrarea intreaga este evaluata la 1,5 milioane lei.

Cladirea in care functioneaza acum, intre altele, starea civila si politia comunitara, ar urma sa aiba un exterior complet renovat, dar si un acoperis nou, potrivit HCL din anul 2009, prin care s-au aprobat indicatorii tehnico-economici.
de Sorana Maier


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate joi, 13 ianuarie 2011


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 21 octombrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter