SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGLiverpool si mai cum

Stiri din Sibiu: Cultura Adauga un comentariu »

La Sibiu nimeni nu a mai auzit nimic de actuala Capitala Culturala a Europei. Ziarele din Marea Britanie atrag atentia ca inca nu a ajuns la nivelul impus de Sibiu si Luxemburg iar criticii de arta din vestul Europei nu sunt deloc impresionati. Intrat deja pe ultima suta de metri programul cultural din Liverpool pare a fi sub cel de la Sibiu.

La sfarsitul saptamanii trecute cotidianul Financial Times din Marea Britanie dedica un articol de mari dimensiuni programului Liverpool – Capitala Culturala Europeana. Din pacate, primele concluzii trase nu sunt cele mai bune. „inca nu surprinde criticii " este titlul articolului din prestigiosul ziar britanic, iar in textul acestuia se mentioneaza ca „cu greu se poate sarbatori, tinand pasul cu exemplele din Luxemburg si Sibiu, din Romania, detinatoarele coroanei de anul trecut ".

Şi este si foarte greu sa tii pasul cu Sibiul cand in loc de Herrmann-i impanzesti orasul cu Superlambananas. Spre deosebire de Sibiu, care a avut ca proiect in programul oficial instalarea a zece reprezentari ale intemeietorului istoric la Sibiului, in Liverpool o serie de artisti au demarat un proiect oficial in care au impanzit orasul cu o serie de creatii animale-banane viu colorate. in plus, despre cea de-a treia Adunare Ecumenica Europeana de la Sibiu, de acum un an, inca se aud ecouri in intreaga Europa. „Faust-ul " lui Silviu Purcarete din fosta hala Simerom i-a vrajit pe nemti si i-a determinat sa recreeze de la Sibiu la Frankfurt un decor apocaliptic de dimensiuni uriase si pe niste costuri si mai mari. De la Liverpool insa nu prea au strabatut semnale despre marile lor realizari.

La Sibiu nici fostul presedinte al Asociatiei Sibiu Capitala Culturala Europeana nu mai stie nimic de Liverpool. Primarul Klaus Johannis declara in urma cu ceva timp ca „nu am fost invitat si nici nu am intentia sa merg sa vad. Cu siguranta ca sunt altii care vor merge si care ne vor spune cum a fost. insa, eu cunosc fondul pe care se bazeaza programul lor si mi se pare cam prafuit ", a declarat primarul care s-a aratat nemultumit si de presa britanica care " ne-a cam luat in bascalie anul trecut ". Printre sibienii care totusi au ajuns anul acesta la Liverpool se numara o bucatareasa de pe langa Bazna care a facut furori cu bucatele ei transilvanene si un grup de elevi care au intors vizita de anul trecut a unor elevi britanici in cadrul unui proiect comun. Şi desigur, Constantin Chiriac, care pare sa simta ca acasa.

L-a adus la Sibiu, in cadrul Festivalului International de Teatru pe directorul festivalului din Edinburgh, caruia i-a vandut Faustul pentru la anul. Apoi a vizitat Leeds Metropolitan University, unde a fost omagiat cu diploma onorifica de doctor in arte. in toamna acum, merge din nou. De data acesta ia cu el si jumatate din Teatrul National „Radu Stanca ". intre 16 si 21 noiembrie teatrul sibian prezinta la Liverpool spectacolele „Balul " dupa o idee Theatre de Campagnol, in regia lui Radu Alexandru Nica si „Asteptandu-l pe Godot " de Samuel Beckett, in regia Silviu Purcarete. De altfel, teatrul „Radu Stanca " este singura prezenta culturala romaneasca in cadrul programului oficial de la Liverpool.

Liverpool imparte titlul de Capitala Culturala Europeana cu Stavanger, din Norvegia.
La Sibiu au fost prezentate 337 de proiecte, insumand 2.062 de evenimente, de la teatru si pictura pana la arhitectura si gastronomie. La deschiderea de la Liverpool au asistat 50.000 de oameni, apropiat de numarul celor care au invadat Piata Mare in 31 decembrie 2006.
de Stefan DOBRE


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate marti, 07 octombrie 2008


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 27 noiembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter