SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGLocuinte mai mult pe hartie

Stiri din Sibiu: Economic Adauga un comentariu »

Cei care vor sa prinda ultimul val al creditelor "relaxate", de luna aceasta, au la dispozitie in Sibiu doar cateva apartamente noi intabulate, pe care sa le achizitioneze prin credite ipotecare.

Oferta mare de locuinte de pe piata imobiliara nu foloseste prea mult celor care vor sa incheie luna aceasta un credit ipotecar, din simplul motiv ca majoritatea covarsitoare a locuintelor disponibile sunt de fapt in stadiu de proiect si nu pot fi ipotecate, ele neexistand practic, in acte. Luna septembrie este ultima luna in care sibienii mai pot lua usor credite mari, noile norme BNR, mai drastice, urmand sa fie adoptate integral de bancile comerciale de la 1 octombrie. Cei care vor sa profite pe ultima suta de metri de "generozitatea" bancilor, intampina mari greutati insa in identificarea unor imobile noi, intabulate, pe care sa poata puna ipoteca. Oferta agentiilor imobiliare abunda inca in oferte de locuinte nefinalizate, in diferite stadii de constructie, ori chiar la nivel de schita. "Locuintele noi, disponibile, intabulate, pe care sa le poti lua prin credit ipotecar le numeri practic pe degete, desi sunt multe blocuri noi terminate anul acesta. Explicatia vine din faptul ca anul trecut a fost o frenezie imobiliara si foarte multi au cumparat locuinte in stadiul de proiect, aceste locuinte fiind finalizate in cursul acestui an", arata Bogdan Gicu, patronul agentiei Prestland.

Practic, la nivelul orasului Sibiu sunt doar cateva locuinte in blocuri noi disponibile, care sa fie si intabulate, acestea fiind intalnite in ofertele mai multor agentii imobiliare. O parte din aceste locuinte terminate si disponibile sunt mansarde, care insa constituie o problema pentru cei care vor sa le cumpere prin credit cu ipoteca. Majoritatea bancilor solicita o declaratie din partea asociatiei de proprietari prin care aceasta sa arate ca nu exista neintelegeri sau plangeri impotriva constructorului mansardei si ca totul s-a derulat conform contractului. Acest acord este destul de greu de obtinut, in conditiile in care nu multora le convine faptul ca pe scara au fost construite locuinte la mansarda.
Una din cele mai bune oferte de locuinte noi, finalizate, intabulate, pregatite pentru contractarea unui credit, sunt cele din ansamblul rezidential G&T, din Şelimbar. Ansamblul numara pana acum 78 de locuinte finalizate, intabulate, din care opt sunt disponibile spre vanzare imediat, putand fi contractate prin credit bancar. Ansamblul, vadut prin agentia G&T Intermed, va avea in total circa 150 de locuinte, grupate in vile de doua etaje si mansarda, intr-o zona buna din Şelimbar, aproape de Sibiu, pe strada Unirii. Ansamblul grupeaza apartamente de doua si trei camere cu suprafete utile cuprinse intre 59 si 95 de metri patrati. Reprezentantii agentiei precizeaza ca pretul apartamentelor variaza intre 53.500 si 82.000 de euro, cu TVA inclus. Cei care prind locuintele finalizate de acum, din ansamblu, se pot muta practic imediat, toate utilitatile fiind deja trase.

Atentie, cresc preturile, anul viitor!
Faptul ca anul trecut a avut loc o explozie in constructia de locuinte, care nu a fost copiata in 2008 va duce la o scadere a ofertei de locuinte in 2009, avertizeaza agentii imobiliari. in 2007, mare parte din locuinte au fost cumparate la stadiu de proiect, acestea urmand sa fie luate in primire de fapt abia in 2008. Achizitia de locuinte in faza incipienta a permis constructorilor mici sau medii sa demareze constructia efectiva a blocurilor, cu banii primiti din avansuri si cu credite. Scenariul nu s-a mai repetate decat in mica masura in 2008, sibienii pierzand increderea in proiectele constructorilor vandute pe hartie. Astfel se face ca o buna parte din proiectele imobiliare au fost amanate sau chiar au ramas la stadiul de intentie. Aceasta evolutie a lucrurilor face ca, in 2009, oferta de locuinte sa scada simtitor, considera agentii, care vad astfel si o scumpire a caselor si apartamentelor noi.
de Laurentiu PARNICA


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate marti, 09 septembrie 2008


Poza Zilei Sibiu - Sibiu Cycling Tour 2020

Sibiu Cycling Tour 2020
~ 15 august 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 27 iulie 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 07 2020 07:25 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter