SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGLocuitorii ANL-urilor din Medias si-au facut organizatie nationala: vor apartamentele in rate

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »


La initiativa unor chiriasi ANL din Medias, peste 1.000 de tinere familii din toata tara au aderat, recent, la Asociatia Locatarilor din Blocurile ANL pentru Tineri din Romania (ASLBTR). Principalul scop al Asociatiei este acela de a determina Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului sa vanda si in rate locuintele ANL inchiriate tinerilor.

Zilele acestea, presedintele Asociatiei amintite, Dan Cornel Nistor (foto), este in `turneu` prin tara, pentru a determina cat mai multi tineri chiriasi sa adere la organizatia condusa de el. "Avem deja o mie de membri din cele trei judete. Acum (sambata - n.r.) suntem in Bistrita-Nasaud si urmeaza sa mergem in toate judetele din tara in care au fost construite blocuri ANL, asa ca numarul membrilor este in crestere", a spus Nistor, citat de Mediafax. Potrivit acestuia, membrii fondatori ai organizatiei si-au dat seama ca nu isi pot permite sa ia credite de la banci ca sa cumpere apartamentele in care stau si trebuie sa isi uneasca fortele ca sa convinga autoritatile sa fie de acord cu plata in rate a caselor. " Impreuna cu cativa vecini am decis sa constituim aceasta asociatie ca sa ne ajutam pe noi insine, in primul rand. Si noi locuim in blocuri ANL si am vazut ca nu avem nicio sansa sa le cumparam cu banii jos. Ca sa cumperi un apartament cu banii jos, luand credit de la banca, trebuie sa ai un salariu mediu net de 3.000 de lei fiindca, in prezent, bancile nu accepta o rata mai mare de 40 la suta din salariu. Cred ca nici cinci la suta din locatarii acestor blocuri nu au salarii de 3.000 de lei si nu vor avea sansa sa-si cumpere aceste apartamente ", a declarat Nistor.

Rate lunare de cel mult 100 de euro

Membrii ASLBTR s-au gandit ca singura sansa a chiriasilor actuali sa poata cumpara apartamentele este ca statul sa le vanda in rate, iar rata lunara pe care sa o plateasca o familie sa nu fie mai mare de 100 de euro. Acest scenariu a fost prezentat si noului ministru al MDRT, Cristian Petrescu.
"Domnul ministru ne-a ascultat si si-a notat propunerea noastra. Ea suna astfel: fiecare familie care locuieste intr-un apartament ANL sa plateasca o rata de o suta de euro pe luna. Sa nu se mai plateasca chirii, cum se intampla in prezent, ci banii sa fie livrati in contul MDRT. Primariile sunt doar administratorii acestor cladiri, proprietarul de drept este MDRT", a spus el.

Calculele asociatiei

Nistor a declarat ca in tara sunt 38.000 de locuinte ANL, iar daca fiecare chirias ar da o suta de euro lunar, s-ar aduna 3,8 milioane de euro, bani cu care MDRT ar putea face alte blocuri ANL.
"Cu 3,8 milioane de euro, MDRT ar putea construi cinci-sase blocuri in fiecare luna timp de 30 de ani. Ministrul a parut interesat de varianta fiindca, in felul acesta, am aduce bani multi la buget cu care s-ar putea continua programul de construire a locuintelor pentru tineri", a declarat el.
Nistor a explicat ca, la Medias, de exemplu, chiriasii ANL platesc pentru apartamente intre 240 si 350 de lei chirie lunara, iar oamenii sunt dispusi sa mai faca un efort ca sa stie ca, peste 20-30 de ani, apartamentul le va apartine.
"In blocurile ANL locuiesc, in toata tara, peste o suta de mii de oameni. Peste tot unde am apucat sa mergem, chiriasii s-au inscris in organizatia noastra in proportie de 90 la suta fiindca aceasta e singura lor speranta pentru cumpararea apartamentelor", a declarat el.

Cine ajuta: puterea sau opozitia?

Dan Cornel Nistor a spus ca, dupa intalnirea cu ministrul Cristian Petrescu, de la inceputul acestei luni, a trimis MDRT propunerea scrisa a asociatiei, pentru care a primit numar de inregistrare.
"Acum asteptam raspunsul oficial. In caz ca nu vom gasi intelegere la actuala guvernare, vom apela la liderii opozitiei fiindca este un subiect bun de campanie pentru orice politician sa ajute tinerele familii din Romania sa-si cumpere locuinta. In cazul in care nu reusim nici acest demers, vom aduna semnaturi din toata tara, peste o suta de mii, si vom putea initia singuri un proiect de lege. As vrea sa vad care parlamentar va vota impotriva", a declarat el, citat tot de Mediafax.
Nistor a spus ca, din informatiile sale, pana in prezent, mai putin de o suta de apartamente ANL sunt vandute sau in curs de vanzare din totalul de 38.000.

Foto: Facebook
de Traian DELEANU


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 26 martie 2012


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 21 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter