SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGLuati-va gandul, voi cei care mai credeati in ANL-uri anul acesta

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Peste aproximativ doua luni, 95 de medici, actori sau muzicieni din Sibiu ar fi trebuit sa beneficieze de cate o locuinta noua, in blocul la care se lucreaza pe strada Independentei. Evident, nici gand sa fie respectat termenul de finalizare. 

Dupa ani in sir in care scheletul de pe strada Independentei, unde ar fi trebuit sa fie ba maternitate, ba centru de imagistica, ba spatii universitare, anul trecut decizia finala a fost luata: pe strada Independentei vor fi amenajate 95 de locuinte: 61 de garsoniere, 24 de apartamente cu cate doua camere si alte zece apartamente cu cate trei camere. Lucrarea a fost incredintata prin licitatie firmei Victor Construct din Botosani, societate care, in ultimii doi ani, a castigat sau a participat la castigarea tuturor lucrarilor initiate de Agentia Nationala pentru Locuinte. Desi, in caietul de sarcini intial, lucrarea era prevazuta sa dureze 24 de luni, cei de la Victor Construct au garantat prin licitatie ca vor termina totul in doar 12 luni, la un pret de 7,94 de milioane de lei, mult mai mic decat cel calculat initial, respectiv 12,75 de milioane de lei.

Lucrarile atribuite in noiembrie anul trecut, au inceput cu greu in primavara acestui an. Peste vara, printre preocuparile constructorului a fost si aceea de a schimba termenul de finalizare. De la 16 noiembrie 2010, pe 16 mai 2011. Chit ca pe placuta de santier, termenul scris este tot de 12 luni.

Aceeasi firma Victor Construct din Botosani a fost angajata de aceeasi ANL pentru ridicarea a patru blocuri cu cate 22 de apartamente in cartierul Resita II. Locuinte pentru tineri, cu una sau doua camere, destinate inchirierii. Ordinul de incepere a lucrarilor a fost dat in martie anul acesta, lucrarile efective au inceput in aprilie si ar trebui finalizate in 11 luni, respectiv pana pe 7 martie 2011. Intr-una din zilele trecute, pe santier erau vreo cinci muncitori. Pe picior de plecare in pauza de masa. `Noi am termina pana anul viitor. Dar daca nu vin banii de la ANL?`, lamureste unul dintre angajati. Deocamdata, la toate cele patru blocuri a fost terminat, in rosu, parterul. Cei cinci muncitori lucrau la indreptarea unui maldar de nisip si la pregatirea cofrajelor pentru planseul primului etaj al fiecarui dintre cele patru blocuri.

Din 2005 pana in prezent, la Primaria Sibiu au fost depuse 1586 de cereri pentru locuinte ANL, toate acestea nefiind rezolvate pana in prezent. Datele sunt doar orientative, pentru ca, anual, solicitantii trebuie sa isi reinnoiasca dosarele. Faptul ca locuintele medicilor, in prima faza, nu vor fi gata la timp sunt, deja, un semnal destul de prost. `Pentru ca tinerii sa ramana in Sibiu, pe langa locuri de munca bine platite, ei au nevoie de locuinte. Acesta este al doilea motiv pe care, de fiecare data, il intalnim in astfel de situatii. Sa speram ca aceste locuinte pentru medici, actori si muzicieni vor fi gata, cel putin, in primavara anului viitor, altfel lucrurile sunt grave`, spune Mariana Fritzmann, presedintele Comisiei Sociale din cadrul Consiliului Local Sibiu.

Toate locuintele ANL care sunt in prezent in constructie, vor primi chiriasi prin intermediul administratiei locale. Iar daca aceste locuinte nu sunt gata la timp, cel putin din randurile tinerilor medici vom asista la noi plecari in strainatate, avertizeaza Fritzmann.
de Traian DELEANU


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate marti, 14 septembrie 2010


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 29 noiembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter