SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING



Lucrari care raman pe drumuri

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Criza nu a ocolit nici bugetul Sibiului, insa daca in 2010 suma prevazuta pentru lucrari la strazi, obiective de investitii si sumele alocate pentru intretinerea si reparatiile curente la strazi s-au ridicat la peste 80 de milioane de lei, in 2011 fondurile prevazute pentru aceste lucrari sunt de peste 94.000.000 de lei. Aceasta suma alocata initial pentru intretinere si reparatii va fi suplimentata in timpul anului.

14 strazi cu 15 milioane lei

Strazile Muncii, Anina, Moreni, Gh. Doja, Popovici Banateanu, I.L. Caragiale, care alcatuiesc pachetul Lupeni - Terezian, vor fi reabilitate anul acesta, cu suma de 6.660.070 lei, parte din imprumutul de 11,5 milioane euro, contractat de Primaria Sibiu de la Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare. Procedurile de licitatie au inceput, iar la mijlocul lunii martie se va stabili ce firma va face lucrarile.

Horia, Closca, Anghel Saligny, Sturza, Cimitirului, Agricultorilor, strazi care formeaza pachetul Calea Dumbravii - Turnisor si insumeaza 1,6 kilometri, vor fi complet modernizate cu suma totala de 6.431.900 de lei, iar licitatia pentru desemnarea firmei care va executa lucrarea se face in luna martie.

Strazile Luarea Bastiliei si Smardan, care formeaza pachetul Gusterita - Bulevardul Victoriei, se vor moderniza cu 1.864.960 lei, suma realizata dintr-o economie din primul imprumut de la BERD. Licitatia pentru atribuirea acestor lucrari se incheie la finalul lunii.

Pentru toate aceste pachete de strazi, lucrarile vor include reconstructia strazilor si trotuarelor si reabilitarea retelelor de apa si canalizare, si vor incepe in aceasta primavara.

Un pod in santier, altul in plan

Una dintre cele mai importante lucrari ce vor incepe anul acesta este constructia podului peste Cibin din dreptul strazii Neculce, care va costa 5.733.550 lei si va fi finantata din imprumutul luat de la BERD.

Noul pod rutier va avea o lungime de 60 metri, 24 metri latime, trei benzi de circulatie a cate 3,50 metri fiecare, doua trotuare a cate 2,25 metri, doua piste de biciclisti de cate 1,50 metri fiecare, parapeti de protectie, alei de promenada pe ambele parti ale raului si 4 scari a cate 2,25 m fiecare.

Termenul de executie a lucrarii va fi de 15 luni, perioada de garantie de 4 ani, iar licitatia are loc luna aceasta, in ziua de 28.

Pentru ca in dreptul strazii Neculce va aparea acest nou pod rutier, si strada Neculce va fi reabilitata anul acesta. in lista de investitii sunt prevazute studii de fezabilitate, iar pentru modernizarea propriu-zisa a strazii Neculce sunt alocati si banii de la bugetul local, respectiv 500.000 lei.

Studiul de fezabilitate si proiectul tehnic vor fi intocmite si pentru constructia unui nou pod la Piata Cibin, in locul celui actual, care este depasit. Aceasta lucrare va incepe cel mai devreme in anul 2012, dupa ce va fi gata podul peste Cibin din dreptul strazii Neculce.


Strazile Noua, Viitorului si Turnisorului

Anul acesta, pe strada Noua se vor face lucrari de reabilitare si modernizare, in valoare de 620.000 lei, dupa ce pana acum s-au finalizat interventiile la retelele de utilitati.

in 2011 se modernizeaza si strada Turnisorului, unde anul trecut s-au schimbat retelele de apa si canalizare. in lista de investitii sunt prevazute pentru anul acesta peste 2,5 milioane lei, aceasta fiind o lucrare ampla, evaluata la peste 9 milioane lei.

Aceeasi situatie este si pe Viitorului, unde tot anul trecut s-au realizat lucrari la retele, iar anul acesta se vor executa lucrari de reabilitare a drumului, in valoare de 1,1 milioane lei.

Anul acesta vor continua si lucrarile pe strazile din pachetul Piata Cluj - Lazaret - Gara Mica - Turnisor II, lucrari care au inceput anii trecuti si sunt in diferite stadii de executie: Heinrich Heine, Iuliu Maniu, Nicovalei, Vulcan, Emile Zola, Simion Barnutiu, Caprioarelor, Cerbului, Crizantemelor, Democratiei, Lutului, Patriotilor, Frigoriferului, Seceratoarelor, Semanatoarelor, Verzariei, Pomicultorilor.


Turnului, Faurului si Piateta Targu Pestelui

in 2011 pot incepe si lucrarile pentru trei din proiectele Planului Integrat de Dezvoltare Urbana, cu finantare europeana, dintre care doua referitoare la strazi.

Modernizarea strazii Turnului si a Piatetei Targu Pestelui va costa 7,1 milioane lei, din care Primaria va acoperi aproximativ 1,5 milioane lei. Se vor inlocui retelele de apa si canalizare, trotuarele, iar carosabilul va fi refacut o parte cu asfalt si o parte cu piatra naturala.

Cel de-al doilea proiect al PIDU este modernizarea strazii Faurului, care va costa 1,7 milioane lei, se vor reface retelele de apa si canalizare, asfaltul si trotuarele, iar parcarile vor fi pavate cu piatra naturala. Termenul de executie a acestei lucrari este prevazut la 27 de luni. Åži pentru acest proiect, Primaria a prevazut in lista de investitii suma de 500.000 lei, contributia la proiect.

Doua viaducte

Doua din lucrarile noi care se fac anul acesta sunt la viaductele din Vasile Aaron si de la Gara Mica, iar Primaria va face in prima faza studiile de fezabilitate.

Cea mai mare investitie este la viaductul de la Gara Mica, unde podul va fi reabilitat in totalitate si investitia va fi de 1 milion de lei, iar reparatia capitala a viaductului din Vasile Aaron va costa 400.000 lei.

Viabilizari in Tineretului, Tilisca si la ANL-uri

in Cartierul Tineretului va continua si anul acesta viabilizarea, iar pentru lucrarile de amenajare a cailor de acces si a drumurilor din noul cartier, sunt alocate 5 milioane lei de la bugetul local.

in zonele in care acum se construiesc locuinte ANL, Primaria va introduce anul acesta utilitatile. Pentru lucrarile de acest tip care se vor face la blocurile ANL pentru medicii rezidenti, din strada Independentei, suma alocata este de 300.000 lei, iar pentru viabilizarea cartierului Resita II, tot introducere de utilitati la blocurile ANL noi, alocatia de la bugetul local este de 400.000 lei.

Pentru lucrari in cartierul Tilisca au fost alocati 770.000 lei.


Studii si proiecte

"Åži anul acesta, ca si in 2010, cand s-a realizat proiectarea pentru peste 40 de strazi, municipalitatea va da in lucru documentatii pentru un numar aproximativ egal de strazi. Aceste documentatii se adauga lucrarilor efective care se fac anul acesta si care sunt importante si ca extindere, dar si ca valori", spune Mirela Gligore, seful Serviciului de Presa si Comunicare al Primariei Sibiu.

Primaria comanda studii de fezabilitate pentru modernizarea strazilor Frezorilor, Arad, Strungului, Otelarilor, Macaralei, pentru Calea Gusteritei, Calea Cisnadiei, pentru pachetul de strazi din cartierul Marmelada si pentru Drumul Ocnei.

in total, pentru studiile de fezabilitate prevazute in lista de investitii de anul acesta suma prevazuta de la bugetul local este de 823.000 de lei. Pentru o serie de alte strazi, tot anul acesta se fac si proiectele tehnice si detaliile de executie, unele strazi fiind cele din pachetele BERD: strazi din cartierul Marmelada, Grigore Ureche, Tudor Arghezi, Orlat II, Preot Bacca II, strada Sacel III, Gheorghe Åžoima, Munteniei, Dobrogei, Anatole France, Masinistilor, Resita, Teilor, Vasile Parvan, Arad, Principatele Unite, Strungului, Otelarilor, Macaralei si Calea Gusteritei, Calea Cisnadiei.

Pe Drumul Ocnei se face proiectare pentru reabilitare, dupa ce au fost refacute retelele de utilitati.

Şi pentru strada Ţiglari, pe tronsonul Lacul lui Binder - Cartier Tineretului, se comanda studiul de fezabilitate, iar aceasta lucrare, inceputa anul trecut, se continua in 2011, Ţiglari urmand sa fie una dintre principalele cai de acces in Cartierul Tineretului.

Iluminat pe Banatului, Piata Cibin, Alba Iulia, Tineretului

Iluminatul public din Sibiu va fi reabilitat sau modernizat pe cateva strazi.

Pentru iluminatul de pe strada Banatului, de la buget au fost alocati toti banii, 145.000 lei, pentru iluminatul la Piata Cibin se vor cheltui 70.000 lei, iar pentru modernizarea sistemului de iluminat pe Åžoseaua Alba Iulia se vor cheltui 80.000 lei. Pentru modernizarea iluminatului pe Åžoseaua Alba Iulia, Primaria va face in prima faza studiul de fezabilitate.

Åži iluminatul public din Cartierul Tineretului se va exinde anul acesta pe strazile care au fost amenajate, iar lucrarile vor costa 300.000 lei.

60 de strazi - apa si canalizare

Aproximativ 60 de strazi din Sibiu vor intra si ele in santier anul acesta pentru lucrari de apa si canalizare, care se fac printr-un proiect din fonduri europene.

Retelele de alimentare cu apa vor fi extinse in cartierul Viile Sibiului si in zona Compa, canalizarea se va extinde in cartierul Viile Sibiului, prelungirea Sacel si cartierul Veterani.

Retelele de apa din azbociment vor fi inlocuite pe strazile: Privighetorii, Åžtefan Octavian Iosif, Calea Cisnadiei - Plugarilor, Aaron Pumnul, Goraslau - Aleea Haiducului, Rahovei - Aleea Åželimbar, Aleea Rosiorilor si Octavian Goga.

Åži in cartierul Valea Aurie vor fi inlocuite retelele de apa, se va interveni pe strazile Agarbiciu, Cindrelului, Dobarca, Iazului, Poiana, Rozdesti, Sibiel, Theodor Mihaly si pe Calea Poplacii.

Tot reteaua de apa va fi inlocuita si in cartierului Vasile Aaron, pe strazile Iezer, Åžurianu, Oasa, Negoveanu, Muncel, Oncesti, Åžteflesti, Åžoimului si pe Aleea Frumoasei.

Canalizarea va fi inlocuita in Lazaret, pe strazile Toamnei, Diaconovici, Ecaterina Varga, Luceafarului, Arcului, Lupeni, Libertatii, Lebedei, Abrud, Muresului, Moara de Scoarta, Calan, Anatole France, Solidaritatii.

in Terezian si Ţiglari lucrarile vor avea loc pe strazile Lunga, Magheranului, Cuptorului, Ţiglari - zona de blocuri; in Ştrand pe strazile Garlei, Fantanii, Transilvaniei, Carlova, Maramuresului, Octavian Goga.

in cartierele Hipodrom si Vasile Aaron se va interveni pe Aleea Biruintei, Aleea Fratii Buzesti, Aleea Buia, colector Cristian - Cantemir - Barsei, iar in zona Centru - Åžtefan cel Mare pe Creanga, Triajului, Åžtefan cel Mare, C. Coposu, Calea Gusteritei, Ghetariei, Fabricii, Åžerbota.



Primarul Sibiului, Klaus Iohannis: "in ansamblu, pentru sibianul de rand, ce se va intampla in oras va fi ceea ce isi doresc sibienii, lucrari destul de ample de reabilitare si modernizare a infrastructurii".
de Sorana Maier


Med Elite



Ai ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5




Alte stiri adaugate miercuri, 02 februarie 2011






Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 19 aprilie 2024 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter