SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGLucrari de peste 10 milioane de lei la ambulatoriile spitalelor

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Cladirea Ambulatoriului Spitalului Clinic Judetean de Urgenta va fi modernizata pana anul viitor, in luna septembrie. Pana atunci, lucrarile sunt in toi. La fel se intampla si la 3 pavilioane ale Spitalului de Psihiatrie "Gheorghe Preda ". Proiectul "Reabilitarea, modernizarea si echiparea ambulatoriilor din cadrul Spitalului de Psihiatrie Dr. Gh. Preda " are ca termen de finalizare data de 22 februarie 2012.

Lucrarile de interior se vor face la iarna

Lucrarile pentru Proiectul "Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea si echiparea Ambulatoriului Nr.

1 al Spitalului Clinic Judetean Sibiu ", au inceput in noiembrie 2010 si ar trebui sa se incheie pana in septembrie 2012. Acest proiect consta in consolidarea, reabilitarea si reamenajarea cladirii Ambulatoriului Spitalului Clinic Judetean Sibiu, care are o suprafata utila existenta de aproape 1.700 mp. Cladirea este impartita pe 4 nivele (demisol, parter si doua etaje). Va fi realizata, in cadrul proiectului si o mansarda pe suprafata de 428,14 mp. Aici vor functiona 12 cabinete noi, cu serviciile administrative si utilitatile aferente si achizitionarea a 16 echipamente noi. Valoarea totala a acestui proiect este de 7.873.915,60 lei, din care Uniunea Europeana a contribuit cu 5.129.911,5 lei (fara TVA), Guvernul Romaniei, cu 784.574,70 lei (fara TVA), in timp ce Consiliul Judetean Sibiu, la cheltuielile eligibile si neeligibile, a contribuit cu 511.023,8 lei. Valoarea TVA-ului este de 1.448.405,6 lei.

Pana in prezent s-au executat lucrari de sapatura la fundatia cladirii in vederea realizarii subzidurilor. Ulterior, ca urmare a unei analize a proiectantului general si a unei expertize tehnice a unui specialist, s-au descoperit elemente de rezistenta ale talpii fundatiei foarte bine conservate, ceea ce a dus la concluzia ca nu mai este necesara executia subzidurilor. S-au executat, de asemenea, lucrari de desfacere a tencuielilor si placarilor interioare, a tamplariei din lemn, a pardoselilor, s-au facut lucrari de demontare a instalatiilor termice, electrice, sanitare, lucrari de drenaj, au fost camasuiti stalpii de rezistenta de la demisol, parter si etajul I, au fost turnate elementele de sustinere laterala intre stalpi la demisol, lucrari de sapatura si cofrare in vederea realizarii corpului nou (casa liftului).

Stadiul fizic al lucrarilor este acum de 13%, iar cel valoric, de 9%. Pana in acest moment s-a decontat suma de 602.922,69 lei cu TVA. Conform graficului de executie a lucrarilor intocmit de constructor, pana in luna noiembrie va fi definitivata structura sarpantei la mansarda, astfel incat se constituie front de lucru pentru lucrarile interioare pe perioada lunilor de iarna.

Lucrari intarziate la Psihiatrie

in privinta Proiectului " Reabilitarea, mondernizarea si echiparea Ambulatoriilor din cadrul Spitalului de Psihiatrie Dr. Gh. Preda Sibiu ", lucrarile sunt in intarziere, deoarece Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului - Autoritatea de Management in cadrul Programului Operational Regional - a comunicat decizia de suspendare a platilor pentru proiect. Pana la reluarea platilor, respectiv la data de 25 iulie 2011, s-a suspendat si emiterea ordinului de incepere a lucrarilor, pentru a evita problemele legate de rezilierea contractelor incheiate in cazul rezilierii contractului de finantare. La data de 27 iulie a fost emis ordinul de incepere a lucrarilor si a avut loc predarea-primirea amplasamentului. "Din cauza ca masura suspendarii platilor a cauzat o intarziere efectiva de aproape 3 luni, urmeaza sa se stabileasca impreuna cu constructorul daca se poate recupera intarzierea, in caz contrar vom solicita AMPOR prelungirea duratei de implementare a proiectului cu aceasta perioada ", a spus presedintele Consiliului Judetean Sibiu, Martin Bottesch. Valoarea totala a proiectului este de peste 2,6 milioane lei inclusiv TVA, iar valoarea eligibila nerambursabila este de 2.402.485 lei inclusiv TVA. Data semnarii contractului de finantare a fost 21 octombrie 2010, iar data finalizarii proiectului este 22 februarie 2012. Vor fi reamenajate, modernizate si echipate doua ambulatorii de copii si unul de adulti. in cadrul Pavilioniului Ambulatoriu Integrat Psihiatrie - adulti, care este o cladire separata de 160 mp, parter si demisol, vor fi reabilitate si modernizate incaperile, va avea loc o reabilitare a cladirii la exterior si interior, vor fi amenajate trei grupuri sanitare, iar plafoanele salilor mari vor fi coborate la inaltimea de 2,85 m. De asemenea, vor fi refacute instalatii de incalzire - incalzire proprie cu cazan mural pe combustibil gaze, vor fi refacute instalatii electrice, de apa si sanitare, dar si pardoselile, tamplaria, finisajele exterioare si interioare. 

Pavilionul Ambulatoriu Integrat Psihiatrie si Neurologie - copii are 150 mp din parterul cladirii sectiilor de copii; aici se vor face mai multe lucrari de reabilitare si modernizare a incaperilor. in acest sens, va fi amenajata o zona pentru persoane cu handicap motor, dar si doua grupuri sanitare. Vor fi refacute instalatia de incalzire, instalatia electrica, de apa si sanitara, pardoselile, vor fi reabilitate tamplaria, finisajele interioare si exterioare. Pavilionul Ambulatoriu Integrat de Recuperare Neuro-Psiho-Motorie - copii va fi formata din 380 mp la parterul cladirii sectiilor de copii. Aici vor fi reabilitate si modernizate incaperile, vor fi amenajate trei grupuri sanitare, vor fi refacute instalatiile de incalzire, instalatiile electrice si de forta pentru tratamente speciale, de apa si sanitare, vor fi refacute pardoselile, va fi reabilitate tamplaria, finisajele interioare si exterioare.

Toate spatiile vor fi dotate cu mobilier si aparatura medicala.
de Diana GiLEA


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate joi, 04 august 2011


Poza Zilei Sibiu - Sibiu Cycling Tour 2020

Sibiu Cycling Tour 2020
~ 12 august 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 27 iulie 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 07 2020 07:25 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter