SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGLucrarile la centura Sibiului se opresc

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

17 decembrie este ultima zi in care centura Sibiului va mai fi un santier plin cu muncitori. Pana anul viitor, lucrarile vor fi oprite datorita sezonului rece. Potrivit reprezentantilor CNADNR, sectiunea intai a centurii, la care in prezent lucreaza Max Boegl si Geiger este terminata in proportie de 80 de procente.

Printre cele mai mari lucrari ramase pentru anul viitor se numara trei poduri, intre care si cel cu numarul 17, cel mai lung - acesta traverseaza centura ocolitoare a Sibiului peste calea ferata ce leaga orasul de Ocna Sibiului. Tot in lucru ramane si podul cu numarul 11, aflat in Gusterita.

Cu toate ca stadiul lucrarilor pare unul destul de avansat, constructorii apreciaza ca lucrarile nu se vor termina mai devreme de septembrie - octombrie 2010. Motivul prezentat de ei tine de lucrarile necesare pentru reabilitarea portiunilor din centura executate de Todini si deteriorate in lipsa consolidarilor finale. Pentru aceste portiuni, iarna care urmeaza este cea de-a treia care se va ingheta si dezgheta in mod repetat stricaciunile deja evidente. "Aceste lucrari vor consuma cel putin sase luni. Cum sa va explic, este o munca de chinez. Trebuie sa inlaturam solutia adoptata de Todini, cea cu saci cu umplutura si sa ridicam ziduri de protectie. Sunt locuri in care va trebui sa lucram cu o umplutura de 12 metri. La fiecare 40 de centimetri aceasta umplutura trebuie tasata. Sunt lucrari foarte mari", spun surse din cadrul conducerii santierului.

Din cadrul Companiei Nationale pentru Autostrazi si Drumuri Nationale, vestile sunt, acum, mai linistite. Rezultatele alegerilor nu vor produce mari schimbari in conducerea institutiei, sustin surse din cadrul acesteia si, prin urmare, semnarea contractului pentru sectiunea a doua a centurii cu firma brasoveana Vectra Service este un lucru iminent. Expertii CNADNR vor ca anul viitor sa dea in functiune si aceasta a doua portiune a centurii ocolitoare care va masura 2,6 km de autostrada si 3,6 km de drum judetean care urmeaza sa fie reabilitat. "Vom incerca sa dam in functiune centura chiar daca mai sunt lucrari pe margine, cum ar fi santurile sau stratul verde din jurul autostrazii. Important este ca anul viitor sa scoatem traficul de tranzit din Sibiu", promit autoritatile.

Surse din cadrul CNADNR sustin ca la finele saptamanii trecute era programata semnarea contractului cu cei de la Vectra Service. Oficial, aceasta informatie nu a fost insa confirmata pana la inchiderea editiei. Licitatia pentru sectiunea a doua a centurii ocolitoare a fost lansata inca din luna mai a acestui an, dar stabilirea ofertei castigatoare a fost amanata de mai multe ori, dupa care contestatiile depuse in instante au amanat din nou anuntarea oficiala a castigatorului. Intre timp, costurile totale ale centurii ocolitoare a Sibiului au fost marite oficial cu 24 de milioane de euro, in urma unei hotarari aprobate de Guvernul Boc.
de Traian DELEANU


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 14 decembrie 2009


Poza Zilei Sibiu - Sibiu Cycling Tour 2020

Sibiu Cycling Tour 2020
~ 15 august 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 27 iulie 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 07 2020 07:25 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter