SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGLucretia Ciobanu si Ion Besoiu, primii Cetateni de Onoare ai judetului Sibiu

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Lucretia Ciobanu si Ion Besoiu vor primi in 2 august titlul de Cetateni de Onoare ai judetului Sibiu, din partea presedintelui Consiliului Judetean Sibiu, Ioan Cindrea.

inmanarea celor doua titluri se va face in deschiderea oficiala a Festivalului International de Folclor "Cantecele Muntilor ", care va avea loc in 2 august, la ora 19, in Piata Mare.

in sedinta ordinara a Consiliului Judetean Sibiu din luna iulie 2013, Lucretia Ciobanu si actorul Ion Besoiu sunt propusi pentru a li se acorda titlul de Cetatean de Onoare al judetului Sibiu.

Conform Regulamentului, titlul de "Cetatean de Onoare al judetului Sibiu " este inmanat de catre presedintele Consiliului Judetean Sibiu, in cadrul unei festivitati publice, ocazie cu care pot lua cuvantul si alte persoane care doresc sa sublinieze meritele cetateanului de onoare, urmand apoi cuvantul acestuia sau al unui reprezentant al acestuia.

"Consider ca este bine ca si autoritati publice sa ne aratam aprecierea si recunostinta pentru personalitatile care au facut cinste si au promovat judetul nostru pe plan national si international, care au merite deosebite in domeniul lor de activitate. Ţinand cont si de varsta destul de inaintata a interpretei Lucretia Ciobanu, aproape 89 de ani, si a actorului Ion Besoiu - 82 de ani, am hotarat sa incepem demersul nostru cu ei. Titlul pe care li-l acordam este o distinctie onorifica si vine ca o recunoastere a carierei de excelenta pe care acesti doi sibieni le-au avut in domeniul promovarii folclorului sibian autentic, respectiv in domeniul teatrului si al filmului. ", a spus presedintele Consiliului Judetean Sibiu, Ioan Cindrea, intr-o conferinta de presa.

Conform regulamentului aprobat de consilierii judeteni, printre drepturile pe care Consiliul Judetean Sibiu le confera cetatenilor de onoare se numara dreptul de a lua cuvantul in cadrul sedintelor CJS si la dezbaterea materialelor privind comunitatea, de a participa la toate manifestarile desfasurate sub patronajul Consiliului Judetean Sibiu, accesul gratuit in cadrul Complexului National Muzeal ASTRA, la concertele organizate de Filarmonica de Stat Sibiu, la spectacolele organizate de Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale "Cindrelul-Junii " Sibiu sau la spectacolele organizate de Şcoala Populara de Arte si Meserii "Ilie Micu " Sibiu.

La randul lor, cetatenii de onoare ai judetului Sibiu au obligatia sa promoveze imaginea judetului Sibiu, sa sustina dezvoltarea economica si sociala a judetului Sibiu precum si interesele judetului Sibiu si ale tarii.
de Sorana Maier


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate joi, 18 iulie 2013


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 24 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter