SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGLumina vine de pe Dealul Gusteritei

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

O cruce din otel, inalta de 17 metri, vegheaza de duminica, de pe Dealul Gusteritei. Crucea a fost sfintita si luminata in prezenta primarului Klaus Johannis si a reprezentantilor mai multor biserici, ca o avantpremiera a adunarii ecumenice de la Sibiu.

Crucea devine astfel un semn al ecumenismului, dar si un reper pentru o viitoare zona de pelerinaj si relaxare in spatiu verde, a sibienilor. Ceremonia de sfintire a fost " luminata " de catre mitropolitul Ardealului, iPS Laurentiu Streza - reprezentant al Bisericii Ortodoxe, episcopul Cristoph Klein – reprezentant al Bisericii Evanghelice, protopop Oscar Reicea – reprezentant al Bisericii Romano-Catolice si protopop Nicolae Popa – reprezentant al Bisericii Greco-Catolice. Cei patru au " semanat " impacare si speranta pentru cei cativa zeci de sibieni prezenti la ceremonie, dar si pentru toti cei care, de duminica, isi ridica privirile spre Dealul Gusteritei, in cautarea luminii. Primarul Klaus Johannis a declarat ca monumentul religios este un simbol al crestinatatii si al ecumenismului din Sibiu. "De aici se vede foarte frumos orasul si, invers, din oras se vede foarte frumos acest loc," a spus Klaus Johannis.
Luminile au fost aprinse, la indemnul lui Johannis, in jurul orei 21. Sistemul de iluminat al monumentului este conectat la o cutie de programare care face ca, in momentul inserarii, luminile sa se aprinda automat. Neoanele montate pe cruce asigura o vizibilitae de la mare distanta. Valoarea investitiei este de aproximativ 560.000 de lei, suma care acopera aducerea retelei electrice pana la aceasta locatie, amenajarea unui post de transformare, amplasarea a 12 stalpi pentru reteaua electrica, confectionarea crucii si sistemul de iluminat al acesteia.
Primarul Klaus Johannis a tinut sa multumeasca serviciului DPC si directorul acestuia, Gheorghe Lazar, pentru amenajarea drumului care duce spre varful Dealului Gusteritei.
Crucea Sibiului este amplasata intr-o zona cu puternice reminescente istorice. Crucea se afla in imediata vecinatate a unui vechi cimitir din cel de-al doilea razboi mondial, care pastreaza inca monumentul original. Zona este deja cautata de un public restrans, pentru agrement, dupa cum au aratat atat insemnele de pe monumentul din caramida, din varful dealului, cat si focurile inca mocnind in momentul sosirii alaiului care a inaugurat crucea. De altfel, in discutiile neoficiale care au urmat ceremoniei de sfintire a crucii, reprezentanti din administratia orasului si a judetului Sibiu si-au exprimat increderea ca zona din varful Dealului Gusteritei va deveni o zona preferata de sibienii care vor sa iasa din oras pentru a se destinde.
de Laurentiu PARNICA


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 03 septembrie 2007


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 18 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter