SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGLuna curateniei la Avrig

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Pentru a demonstra ca sunt interesati cat de curat si frumos este orasul lor, pentru ca isi doresc sa elibereze natura, mediul de gunoaiele diverse " uitate " de unii semeni in locuri total nepotrivite, pentru ca, nu in ultimul rand, doresc sa demonstreze tuturor ca le pasa, elevii si cadrele didactice de la cele doua institutii de invatamant liceal din orasul Avrig- Liceul Teoretic " Gheorghe Lazar " si Liceul Tehnologic Marsa, s-au alaturat, ca parteneri, campaniei " Luna curateniei la Avrig- aprilie, 2014 ", initiata de SC Gospodarire Oraseneasca Avrig SA (operatorul regional de salubritate) si Primaria orasului Avrig.

Pornind de la sloganul " Viitorul unui om, ca si al unei lumi, se construieste, nu se viseaza ", cei implicati in campanie isi propun sa ofere semenilor un exemplu de comportament eco-civic.

" Situatia nu este incurajatoare. Nu ne place sa vedem gunoaie peste tot si vrem sa facem ceva ca sa atragem atentia asupra acestui fenomen. Curatenia mediului in care traim ne priveste pe toti. Credem ca fiecare dintre noi trebuie sa se implice activ si sa contribuie la curatenia pe care dorim sa o avem. Totodata, vrem sa sensibilizam locuitorii din Avrig, turistii si autoritatile locale, cu privire la protejarea mediului si la pastrarea curateniei ", mentioneaza organizatorii campaniei intr-un comunicat.

Astfel, pe langa avertizarea cetatenilor din Avrig in legatura cu pericolul poluarii mediului, provocat[ de depozitarea necorespunzatoare a gunoiului si constientizarea importantei colectarii selective a deseurilor, proiectul isi propune sa determine autoritatile locale sa ia masuri de sanctionare a persoanelor care incalca legea privind curatenia in spatiul public si, in acelasi timp, sa creeze un spatiu special amenajat pentru depozitarea gunoaielor, cu colectare selectiva. Participantii au in vedere atragerea cat mai multor tineri in acest demers, in speranta ca vor exista mai multi sustinatori ai ideii de civism in spatiul public, incercandu-se si schimbarea mentalitatii locuitorilor din Avrig si a turistilor aflati temporar in aceasta zona, cu privire la protejarea mediului in care traiesc. Practic, elevii, cadrele didactice, angajatii Primariei Avrig si ai SC Gospodarire Oraseneasca Avrig SA (GOA), impartiti in echipe, vor actiona pentru igienizarea zonelor cu probleme (identificate in prealabil).

Sacii menajeri, manusile de lucru si celelalte materiale necesare vor fi asigurate de GOA.

Cea de-a doua componenta a campaniei " Luna curateniei la Avrig ", cea educationala, va consta in distribuirea de fluturasi care indeamna populatia orasului dar si turistii, sa colecteze selectiv deseurile, sa recicleze, sa-si schimbe comportamentul ce aduce prejudicii mediului. Pe langa cei 150 de voluntari de la institutiile de invatamant si angajatii entitatilor organizatoare, la campanie sunt invitati sa adere si alti reprezentanti ai unor institutii locale, ONG-uri, firme private si locuitori ai orasului. Vor fi igienizate zone din interiorul localitatilor, precum si din extravilanul acestora. Programul exact al activitatilor este in curs de elaborare.
de Dan Francu


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate vineri, 21 martie 2014


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 22 octombrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter