SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING



Maestrul Dan Grigore concerteaza pentru sibieni

Stiri din Sibiu: Evenimente Adauga un comentariu »

Cel putin 15 ani au trecut de cand sibienii nu l-au mai ascultat, la ei acasa, pe maestrul Dan Grigore. Acest lucru se va schimba insa, in prima zi a lunii aprilie, cand reputatul pianist se va afla pe scena Salii Thalia pentru a sustine un concert alaturi de Misha Katz, dirijorul francez nascut in Rusia, si de Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu. Concertul va avea loc joi, 1 aprilie, de la ora 19 si marcheaza inceputul ultimei parti a stagiunii 2009-2010 care va cuprinde un numar de 18 spectacole dintre care 12 concerte simfonice si sase recitaluri camerale. "Avem bucuria si onoarea de a avea la Sibiu doua personalitati exceptionale: Dan Grigore si Misha Katz", a spus Ioan Bojin, directorul general al Filarmonicii de Stat Sibiu, care a suliniat faptul ca acest concert este unul dintre cele mai importante evenimente ale stagiunii. Potrivit lui Ioan Bojin, prezenta la Sibiu a celor doua personalitati de marca ale vietii muzicale a fost posibila datorita unui proiect care se afla in derulare la Filarmonica de Stat Sibiu. Proiectul, care este finantat de Consiliul Judetean Sibiu, isi propune sa aduca mai aproape de sibieni nume importate ale muzicii.

Dupa mai bine de 15 ani

"Am revenit la Sibiu, pentru ca Filarmonica de Stat Sibiu este o institutie foarte buna si foarte competenta. Am revenit la Sibiu, pentru ca este cel mai frumos oras din Romania (...) E ca un muzeu" - a spus dirijorul Misha Katz, aflat la a doua colaborare cu institutia muzicala sibiana. Misha Katz a tinut sa scoata in evidenta valoarea incontestabila a maestrului Dan Grigore, care va fi simtita de toti cei care se vor afla la Sala Thalia in seara concertului. "Era un pian foarte vechi, pus pe niste roti imense", si-a amintit maestrul Dan Grigore, ultimul concert sustinut la Sibiu. in ciuda conditiilor de acum cel putin 15 ani, pianistul a retinut caldura publicului: "Aveam o relatie foarte buna cu publicul din Sibiu. O relatie privilegiata", a spus Dan Grigore, despre care The Birmingham Post scria in 1993 ca "vine din aceeasi radacina ca si legendarul Lipatti ".

Personalitati de marca

Dan Grigore a inceput sa cante la pian de la varsta de trei ani, fiind indrumat in cariera sa, pe rand, de Eugenia Ionescu, Florica Musicescu si Mihail Jora. Datorita talentului sau, pianistul a devenit beneficiarul bursei acordate de principesa Maria Cantacuzino, constand in dreptul de a folosi pianul lui George Enescu. Dupa studiile desfasurate la Conservatorul "Rimski-Korsakov " din Sankt Petersburg si la Conservatorul "Ciprian Porumbescu " din Bucuresti, se specializeaza la Conservatorul American de la Fontainebleau si apoi la Academia de Muzica din Viena. Mai mult, in 1966 a inceput indrumarea, colaborarea si prietenia artistica cu Cella Delavrancea, activitatea sa primind aprecierea presei de specialitate din centrele muzicale ale lumii, prin care a concertat. La randul sau, Misha Katz este un dirijor de talie mondiala, care a condus orchestre din intreaga lume. in 2003 a fost numit Director artistic al Festivalului International "Solomon Mykhoels " din Franta, aflat sub inaltul patronaj al presedintelui Jacques Chirac, iar in 2005 a fost desemnat Director artistic al "Festivalului International al Pacii ", organizat sub auspiciile presedintelui Nicolas Sarkozy.

Evenimentul programat pentru aceasta seara va cuprinde Concertul nr.

5 pentru pian si orchestra in Mi b major, op.

73 "Imperialul " de Ludwig van Beethoven si Simfonia IV in Re minor op.

120 de Schumann. Biletele pot fi achizitionate de la Sala Thalia la pretul de 20 de lei, elevii, studentii si pensionarii beneficiind de o reducere de 50%.


Med Elite



Ai ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5




Alte stiri adaugate joi, 01 aprilie 2010






Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 20 aprilie 2024 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter