SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING"Mai merg un mandat"

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Pe primarul din Agnita, Radu Curcean, l-am prins chiar dupa prima zapada, cand tot centrul era acoperit. A vorbit deschis despre sansele unui oras uitat de mai toate autoritatile inalte. Cine sa isi mai prinda capul si cu Agnita?

Reporter: Cum rezolvati problema cu zapada de pe drumuri?
Radu Curcean: Anul trecut am avut contract cu o firma, dar costa mult deoarece nu vor sa incheie contract doar pe perioadele cand ninge. Acum, avem un plug, nu e tocmai ceea ce e nevoie, dar, din bugetul de anul viitor, vom cumpara un utilaj de deszapezire. Caci, altfel, nu facem fata. Deocamdata se lucreaza cu echipa de la Primarie, cu ei dam cu nisip cu sare.

R.: Dupa trei ani si ceva la Primarie, ce ramane dupa dumneavoastra?
R.C.: Din bugetul local, prea multe nu am putut face, asa ca am apelat la credite. Pe partea de infrastructura in vara aceasta am pietruit 12.380 de mp, am avut strazi in Agnita cu drumuri de pamant. Şi cand am vazut in primavara ca erau oameni care isi scoteau Dacia cu caii, am decis ca trebuie urgent sa remediem. Am pietruit in zona Floreasca, in zona Eminescu. Partial din aceste zone, in primavara vom face tratamente asfaltice. Pe tratamente asfaltice am prins 36.040 de mp, din care am facut doar o parte si vom continua in primavara. Pe asfaltari am reusit sa acoperim 13.300 de mp, creand o varianta ocolitoare a centrului. Am realizat si un WC public, iar la alte lucrari, in total, am derulat 2,2 milioane de lei, pentru scoli si gradinite. Gradinitele le-am terminat, in Agnita, pe toate. Mai avem gradinita din Ruja, la care au existat niste probleme in Cartea funciara.

R.: Mai e mult din Agnita fara apa si canal?
R.C.: Cu apa, nu. Pe canal mai exista o problema. Am depus pentru Ordonanta 7 un proiect pentru extinderea pe zona Floreasca, Bisericii, Plevna, strada Noua, Eminescu, Mihai Viteazul la intrare si Şcolii, unde exista canalizare, dar facuta fara proiecte, fara sa respecte o regula. Şi extinderea de care vorbim nu se suprapune peste proiectul Apei Tarnavei Mari. Pe Legea 76, cu oamenii nostri, am reusit sa facem cat se poate la extinderea de retele de apa si canal.

R.: Cum vedeti viitorul orasului? Centru industrial?
R.C.: Nu stiu daca putem zice daca transformam Agnita intr-un centru industrial al zonei. Acum, Transmixtul are cateva trasee castigate in zona si oamenii au inceput sa apara sa munceasca la Agnita. Rata somajului la noi nu este ridicata. Locurile de munca au crescut cu 1.050 la Agnita, fara sa vina vreo firma mare. Am avut surpriza in vara sa nu fie fluxul de muncitori la care ne asteptam sa apara aici.

R.: Dar pe turism, ce se mai intrevede cu proiectul mocanitei?
R.C.: Pe turism, in afara de mocanita si ce e legat de ea, mai trebuie ceva. Mocanita nu poate fi finalitatea unui proiect turistic. Mergem cu mocanita pana in Agnita si ce facem? Acum se lucreaza la un studiu, care presupune oprirea la Marpod, de unde pe biciclete sa plece lumea pana la Agnita. Aici mananca si pleaca mai departe la Biertan si Sighisoara. Ar mai fi dezvoltarea zootehniei, am discutat cu oamenii, incercam sa ii adunam in grupuri, spuneam la ultima intalnire cu comitetele zoopastorale ca ii sprijinim ca le dam in concesiune pe termen mai mare parte din pasuni, pentru ca, in continuare, ciurda trece prin oras. Suntem, inca, semirurali ca mediu.


R.: Exista chiar asa mari jocuri politice la Agnita, dupa cum am vazut in urma scandalului de la Liceu?
R.C.: Exista oameni in Consiliul Local care nu s-au oprit nici macar o secunda din lupta politica. De aproape patru ani, sunt oameni in permanenta campanie electorala. Una negativa. Eu m-as fi bucurat ca oamenii acestia sa vina ca vor sa faca ceva. Dar este foarte deranjant ca au ramas la discutii de culise, de strada. Sunt oameni care sunt agresati pentru faptul ca ma sustin. Sunt oameni in Consiliu Local care continua aceeasi batalie dar nu deschis, ci la colt de strada. Eu nu am timp de aceste povesti.

Despre candidatura

R.: Cum se vede viitorul dumneavoastra politic?
R.C.: Probabil ca anul viitor va fi si mai incrancenat din punct de cedere politic. Vor fi, ca si acum, oameni care in Consiliul Local se vor opune fara sa se justifice. Politic, vorbind, intr-un mandat nu ai cum sa iti duci mai departe proiectele. Eu cand am venit aici in 2004 mi s-a predat biroul, o cheie, o telecomanda si doua bibliorafturi goale. Or, e frumos cand poti sa continui ceva. Nu am avut ce si atunci am luat totul de la zero. A fost foarte greu sa accesam fonduri europene, deoarece nu exista experienta in acest sens. Pe parcurs am inceput sa facem mai multe, cum ar fi aducerea SMURD la Agnita, Eco Agnita, pe Apa Tarnavei Mari, acum ni se mai da si finantare pentru pregatire de proiecte pe parcuri si centrul istoric.

R.: Deci mai vreti sa mai candidati?
R.C.: Mai merg inca un mandat. Şi mi-am mai facut o promisiune - mai merg un mandat si numai unul. Pentru ca nu mai ai viata personala ca primar. Am intrat in acest joc, unele lucruri mi-au reusit, altele nu. Sunt proiecte nu numai ale mele, ale grupului de oameni care sunt cu mine. La momentul acesta, din ce am promis in 2004, cam 90 la suta am realizat.
de Traian DELEANU


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate vineri, 21 decembrie 2007


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 18 mai 2021 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter