SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGMai mult de 130 de artisti vin la Festivalul Icon Arts

Stiri din Sibiu: Evenimente Adauga un comentariu »

Mai mult de 130 de artisti din Republica Moldova, Bulgaria, Marea Britanie, Noua Zeelanda, Finlanda, Coreea de Sud, Germania, Liban si Romania participa la Festivalul de arta contemporana Icon Arts. Evenimentul se desfasoara in perioada 23 iulie - 5 august in Sibiu si in alte patru localitati din judet: Biertan, Cisnadie, Cisnadioara si Medias unde vine cu 13 evenimente.

Festivalul Icon Arts este organizat de Uniunea de Creatie Interpretativa a muzicienilor din Romania impreuna cu Exces Muzic si ia startul cu doua evenimente desfasurate in paralel: un recital de chitara sustinut la Biserica Cetatii din Biertan si Concertul Ansamblului Icon Arts care are loc la Sala Thalia, ambele fiind programate pentru data de 26 iulie. Cele doua evenimente muzicale deschid drumul tuturor manifestarilor organizate in editia din acest an, cu numarul X, a celui mai important proiect dedicat exclusiv artei contemporane. "Cea de-a zecea editie a festivalului reuneste la Sibiu atat studenti cat si profesori pentru un proiect dedicat exclusiv artelor contemporane, promovarii si implicarii tinerilor interpreti sa lucreze cu compozitorii astfel incat impreuna sa obtina niste produse culturale de inalt nivel calitativ " a declarat Sebastian Gheorghiu, directorul proiectului.

Evenimentul de la Biertan, care ia startul la ora 18, ii aduce in fata publicului pe chitaristii Sung Jin Kim din Koreea de Sud si Reinbert Evers din Germania. Reinbert Evers s-a nascut in Dortmund, Germania si a inceput studiul chitarii cu Maritta Kersting in Duesseldorf, inainte de pleca sa studieze in Viena cu Karl Scheit. A terminat atat studiile academice cat si Konzertexamen " cu excelenta ". A fost numit professor de chitara la Musikhochschule Muenster in 1976, iar in 1980 a obtinut premiul " Tanarul Artist al Anului " in Dortmund. La cererea Institutului Goethe a realizat un turneu in Italia, Franta, Scandinavia, Iugoslavia, Grecia, Israel, Africa, SUA si Rusia.

La randul sau, concertul de la Sibiu care deschide festivalul, il va avea la conducerea orchestrei pe tanarul dirijor sibian Gabriel Bebeselea, care va purta muzicienii si publicul printr-un program cu lucrari semnate de John Woolrich, Joe Cutler, Charlie Piper, Robert Peate si Philip Cashian. Serata britanica este realizata cu sprijinul British Council si va fi urmata, tot la Sala Thalia, vineri 27 iulie de o seara de muzica finlandeza tot in interpretarea Ansamblului Icon Arts.Perspectiva inedita pentru 2012Conceptul Icon Arts a fost lansat in 2003 si a devenit, in timp, unul dintre cele mai complexe evenimente de arta contemporana. in anul 2012 festivalul primeste o dimensiune inedita prin legatura cu "Sibiu Baroc Update". Prin aceasta tema, repertoriul festivalului devine unul provocator, invitand publicul sa descopere semnificatii actuale, contemporane, in elemente familiare, intrate in istorie. Plasate in spatii atractive, non-conformiste, si utilizand deopotriva instrumente clasice, cat si mijloace electronice, concertele acestui an, aduc Festivalului Icon Arts un plus de farmec, si, in acelasi timp, o mai mare deschidere catre publicul larg.

Anual, la Sibiu se reunesc in jur de 150 de tineri muzicieni, dansatori, actori si fotografi din intreaga lume, atrasi de cadrul exceptional pentru experiente din cele mai diverse: schimburi inter-culturale, dezvoltare profesionala, self-management, concerte si workshop-uri sustinute de nume cu autoritate in viata culturala internationala.


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate miercuri, 25 iulie 2012


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 21 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter