SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGMai mult de 2.000 de sibieni, spectatori la "Russian Night"

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Sibiu - Rusia - America si iar Sibiu a fost itinerariul urmat, pentru o ora si jumatate, de melomani, duminica seara in Piata Mare. in penultima zi a lunii iunie, iubitorii muzicii aproape si-au tinut respiratia pentru a se bucura, in inima de piatra a Sibiului, de ultimul eveniment al Zilelor Muzicale Romano-Americane din acest an.

Elaborata sub numele generic de "Russian Night", Noapte ruseasca, seara a cuprins unele dintre cele mai iubite si cunoscute compozitii ale lumii, interpretate cu pasiune si forta de orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu si de Corul Filarmonicii " Transilvania " din Cluj-Napoca, alaturi de solistul Daniel Szasz si de maestrul Horia Andreescu.

 Calator prin Rusia si America

Cele 2.000 de scaune asezate in Piata Mare au transformat Sibiul intr-o veritabila sala de concerte in aer liber, numarul celor care s-au bucurat de programul pregatit pentru aceasta seara speciala fiind mult mai mare. Pentru ca sibienii si turistii care nu au mai gasit loc, au urmarit concertul de la terasele din jur sau, pur si simplu, de pe margine. ┼×i au avut ce urmari, pentru ca evenimentul, care a inceput dramatic cu Dansurile Polovtiene ale lui Borodin, in interpretarea instrumentistilor sibieni si a corului clujean, s-a "inmuiat", apoi, cu ajutorul muzicii lui Ceaikovski. Povestea de dragoste dintre Odette, transformata in lebada, si printul ei, din Lacul lebedelor a gasit ecou in sufletul publicului, care s-a bucurat de cinci selectiuni muzicale din celebrul balet, doar pentru a-si deschide apetitul pentru o alta lucrare arhicunoscuta: Vals din Suita de Jazz nr.

2 de ┼×ostakovici. Borodin, Ceaikovski si ┼×ostakovici au marcat, insa, doar prima jumatate a serii, pentru ca in programul evenimentului au mai fost cuprinse alte doua compozitii semnate de compozitorul armean, crescut muzical in Rusia, Aram Haciaturian. ┼×i daca prima dintre lucrarile lui Haciaturian, o selectiune din baletul "Spartacus" a starnit ropote de aplauze, si mai gustat a fost pasionalul si aprigul Vals din Suita Masquerade. 

Un eveniment din sapte

Seara, care a inceput in acordurile arhicunoscute ale muzicii ruse, a facut un mic ocol spre Statele Unite ale Americii, prin intermediul Uverturii 1812, de Ceaikovski. Lucrarea creata de Ceaikovski pentru a rememora victoria armatei ruse impotriva lui Napoleon din 1812 este folosita si in America drept fundal muzical pentru focurile de artificii de la

4 iulie. Iar pentru ca aplauzele nu mai conteneau, publicul a fost rasfatat cu polka "Tunete si fulgere" a lui Strauss, fiul, seara incheindu-se cu veselia si lejeritatea specifice americanilor, transpuse pe scena sibiana de compozitia lui Leroy Anderson, "Fiddle Faddle".

"Seara ruseasca" a fost cea care a incheiat Zilele Muzicale Romano-Americane, eveniment desfasurat in perioada 19-29 iunie, la Sibiu. Festivalul, care a adus o frantura din lumea de peste ocean in orasul de pe malul Cibinului, este organizat de Filarmonica de Stat

Sibiu si a cuprins, in 2014, nu mai putin de sapte manifestari muzicale.


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate marti, 01 iulie 2014


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 03 august 2021 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter