SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGMai multe apartamente de pe str. Goraslau - avariate de scurgerile de apa

Stiri din Sibiu: Social Adauga un comentariu »

Nu o data, mansardarea unui bloc creeaza probleme locatarilor. De la disconfortul de a locui in mijlocul unui santier (galagie, mizerie), taraganarea lucrarilor, nerespectarea termenului de finalizare a lucrarilor, pana la distrugerile "colaterale " provocate, direct sau indirect.


Un asemenea caz ni s-a semnalat pe strada Goraslau, unde apartamentele de la etajele IV si III din scara C a blocului Nr. 6 au fost inundate, unele pana la nivelul distrugerii interioare, datorita ploilor din aceasta perioada si a neterminarii lucrarilor de acoperire a mansardei care se construieste deasupra blocului.


Cel mai afectat apartament din cele vizitate este cel de la etajul IV, Nr. 57, apartinand lui Marcel David. Apa s-a infiltrat in toate incaperile, parchetul din sufragerie este umflat pana la deteriorare, iar din tavan se scurgea, continuu, apa. Nu mai putin de 12 recipiente asezate pe podea incercau sa mai stranga apa imprastiata prin tot apartamentul, proprietarul spunand ca, din ora in ora, trebuie sa le goleasca.


Infiltratiile de apa sunt vizibile si la celelalte apartamentele de la etajul IV, inclusiv in casa scarilor. Un alt apartament care are de suferit din cauza apei care se scurge prin pereti este cel situat sub locuinta lui Marcel David, acolo locatarii fiind obligati sa demonteze lustra si sa intrerupa curentul electric.


Din cele declarate de locatari am aflat ca acestia au cesionat terasa acoperis (de deasupra etajului IV) aferenta lor ca proprietari, in favoarea lui Catalin-Marian Haiduc si a lui Vasile-Mircea Tatu, fiind de acord ca cei doi sa construiasca deasupra etajului IV o mansarda acoperita, in schimbul cesionarii, constructorul angajandu-se sa execute lucrari de renovare, imbunatatiri izolate termica, montare de interfon.


Contractul de cesiune dintre locatarii scarii C a Blocului 6 (legalizat la data de 6 mai 2008) mai prevede ca termenul de executie a structrurii si a acoperisului sa fie de maximum 40 de zile lucratoare de la obtinerea "tuturor avizelor si autorizatiei de constructie ", constructorul angajandu-se ca "deteriorarile produse pe parcursul derularii lucrarilor, la apartamente sau in apartamente sau pe casa scarii " sa fie remediate "pana cel tarziu la 40 de zile de la finalizarea lucrarilor de acoperire a mansardei "


Din nefericire insa, mansarda de pe Goraslau nu este acoperita, ploile si-au facut de cap, apartamentele au fost inundate, iar niste masuri, chiar provizorii, de stopare a infiltratiilor cu apa, sunt necesare din partea constructorului.


Poate ar fi fost de folos pentru locatari ca in contractul de cesiune sa se fi facut referire si la o clauza privind protejarea apartamentelor de intemperiile naturii pe parcursul desfasurarii lucrarilor. Poate astfel s-ar fi evitat ceea ce s-a petrecut acum, acolo. Oricum, speram ca situatia de pe Goraslau sa se remedieze cat mai repede, pentru ca aceasta e mai important decat sa tot cauti vinovati si raspunzatori.
de Dumitru Chiselita


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate miercuri, 21 octombrie 2009


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 28 ianuarie 2021 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter