SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGMai multe orase din tara au "discutat" la Sibiu despre medicina

Stiri din Sibiu: Evenimente Adauga un comentariu »

Medici si cadre universitare din Sibiu, Cluj, Targu Mures, Oradea, medici primari si specialisti in oftalmologie, reabilitare medicala, endocrinologie si medicina muncii si din Baia-Mare si Bistrita au ajuns la Sibiu, la simpozionul organizat la Spitalul Judetean. La deschiderea oficiala a evenimentului, vineri, dr. Vasile Spinean i-a indemnat pe cei prezenti, printre altele, sa profite de vremea frumoasa si sa viziteze Sibiul. "Cum afara este cald, este frumos, va recomand sa va plimbati prin Sibiu. Este un oras deosebit, plin de cultura si divertisment", a spus managerul SCJU Sibiu. De altfel, acesta a amintit si de conditiile pe care institutia medicala incearca sa le asigure. "incercam sa asiguram conditii decente in care sa se intalneasca profesionalismul medical si de care sa isi aduca aminte cu placere atat de noi, dar si de orasul Sibiu, care, de altfel, ofera lucruri frumoase", a mai adaugat dr. Spinean. 

Vineri, printre subiectele dezbatute s-au numarat influenta activitatii prelungite si a posturilor vicioase la videoterminal asupra coloanei vertebrale, masurile profilactice si terapeutice in cazul afectarii artro-musculo-scheletale determinate de activitatea la videoterminal, kinetoterapia persoanelor cu activitate la videoterminal si tulburarile vizuale legate de utilizarea prelungita a videoterminalelor. Sambata, discutiile au continuat cu rolul nutritiei in sanatatea aparatului vizual, cu preventia riscurilor in munca de birou, cu promovarea sanatatii in munca la videoterminal si multe alte teme.

Printre participanti s-au numarat invitati de prestigiu, cum ar fi dr. Doina Albert-Ani, medic primar specialitatea medicina muncii la Clinica de Medicina Muncii din Cluj-Napoca si Presedinte al Asociatiei Transilvane de Medicina Muncii, prof. univ dr. Aristotel Cocarla, de la Universitatea de Medicina si Farmacie "Iuliu Hatieganu" din Cluj-Napoca, fondator al Asociatiei Transilvane de Medicina Muncii, dr. Horatiu Moldovan, sef lucrari Universitatea de Medicina si Farmacie Targu-Mures si seful Clinicii de Medicina Muncii din Targu-Mures, prof. univ. dr. Adriana Stanila, Medic Şef al Sectiei Clinice Oftalmologie a SCJU Sibiu, si dr. Popa Florina, sef lucrari Facultatea de Medicina "Victor Papilian" Sibiu si Medic Şef al sectiei Clinice Reabilitate Medicala I a SCJU Sibiu. "Simpozionul de Medicina Muncii de la Sibiu initiaza un dialog multidisciplinar pe tema unei caracteristici foarte raspandite a activitatii lucratorilor: munca la videoterminal. Specialistii prezenti au abordat toate aspectele patologiei vizuale si musculo-scheletale produse de acest tip de activitate, precum si un element esential in practica Medicinii Muncii: prevenirea aparitiei acestei patologii ", a explicat si dr. Doina Giurgiu, vicepresedintele Asociatiei Transilvane de Medicina Muncii si medic primar specialitatea Medicina Muncii in cadrul SCJU Sibiu.

Evenimentul a fost sponsorizat de compania Worwag Pharma, care a participat, de altfel, si la prezentarea de lucrari.


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 24 martie 2014


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 07 mai 2021 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter